p3tris p3tris komentáře u knih

Na křídlech za lva Na křídlech za lva Jiří Soukup

Za knihou je vidět obrovské množství práce. U každého obrazu museli autoři strávit mnoho času nejen přímo na jeho tvorbě, ale i při hledání archivních materiálů vztahujících se k dané scéně.

25.08.2016 5 z 5

Vzestup magnáta – Zisk Vzestup magnáta – Zisk Raymond E. Feist

Na Vzestupu magnáta se mi líbilo nejvíc to, co na sáze Impéria. Že nadpřirozeno a magie ustupují do pozadí a soustředí se na obyčejný příběh člověka, který si musí prokousat cestu k úspěchu. A i když je Rupert Avery kladná postava, rozhodně není černobílá. Má mnoho špatných vlastností a dokáže se zachovat i jako pěkný hajzl.

16.08.2016 5 z 5

Cíl pro dnešní den Pardubice 24. 8. 1944 Cíl pro dnešní den Pardubice 24. 8. 1944 Jiří Soukup

Nádherné ilustrace jsou doplněny archivními materiály a popisy jednotlivých letounů. Knížka, která se bude vyjímat v knihovničce každého fandy letectví.

09.08.2016 4 z 5

Mr. Sweet - Manhattanský detektiv Mr. Sweet - Manhattanský detektiv Bohumil Fencl

I když jsem přesně ta generace, na kterou je cíleno, tedy pamětník Komety a Amerického ninji s rychlodabingem na VHS, tady na mě nostalgie nějak neúčinkovala.

26.07.2016 3 z 5

Král Špunt Král Špunt David B. (p)

Filozofický přesah jednoduchého neuzavřeného a dosti nelogického příběhu jsem příliš nepochopil. A tak jediná, ale velice kladná stránka útlé knihy pro mě zůstává kresba, připomínající mexický svátek Día de los Muertos.

15.07.2016 3 z 5

Vojenská letectva světových mocností Vojenská letectva světových mocností Václav Pauer

Největší klad této knihy není její informační hodnota, ale množství atraktivních fotografií letounů z období těsně před 2. světovou válkou.

09.07.2016 4 z 5

Královský bukanýr – Crydee Královský bukanýr – Crydee Raymond E. Feist

Opět se setkáváme z několika známými postavami z minulých knih, jako je kouzelník Nakor, žoldnéř Ghuda nebo admirál Amos Trask.. Přesto, že je tato první polovina románu určena spíše k seznámení s novými hrdiny, je velmi čtivá a autor se jim nebojí ani zasadit citelné rány.

28.06.2016 5 z 5

Královský bukanýr – Novindus Královský bukanýr – Novindus Raymond E. Feist

Je nám představen zcela nový kontinent se svou kulturou i tradicemi, ve kterém se můžou tvořit další kousky do barvité mozaiky historie světa Midkemie. Hrdinové na něm však nepobudou dostatečně dlouho na to, abychom ho poznali lépe. Autor tak má připravenou půdu pro další knihy, včetně mocného protivníka Lady Cibully, která zatím nedostala mnoho prostoru. Bohužel, jak je již zvykem, finále mi připadalo příliš urychlené.

28.06.2016 5 z 5

Gudrun a chrám z mramoru Gudrun a chrám z mramoru Pavel Pleskač

Na trochu dětinskou kresbu se dá vcelku brzo zvyknout. Autor má nejspíše rád vojenskou techniku, protože ta je vykreslena sice schématicky, ale docela přesně. Jinak pohled na válku očima dospívající Němky z Jihlavy je hodně zajímavý.

01.06.2016 4 z 5

Letadla zrazeného nebe Letadla zrazeného nebe Martin Čížek

I když se najdou malinké nepřesnosti, jedná se asi o nejucelenější přehled letadel našeho letectva v období těsně před 2. světovou válkou. Kromě toho zde najdeme také kapitoly o jeho organizaci, motorech a výzbroji. Vynikající encyklopedie pro milovníky letectví.

31.05.2016 5 z 5

Tanky a bojová vozidla 2. světové války Tanky a bojová vozidla 2. světové války Leland Ness

Na rozdíl od Darkfejzre bych neřekl, že kniha obsahuje všeobecný přehled. Zaměřuje se hlavně na popis konkrétních verzí, výrobců a počtů vyrobených kusů. Takže informace, kteří ocení spíše ti, kteří se o problematiku zajímají hlouběji.

15.05.2016 4 z 5

Královská krev Královská krev Raymond E. Feist

Vynikající velmi čtivá kniha. Nemůžu dát plný počet jen z toho důvodu, že sága Impéria je přeci jen ještě o maličko lepší. A také možná za až příliš uspěchaný závěr.

03.05.2016 5 z 5

Gantz 10 Gantz 10 Hiroja Oku

Tato kniha je trochu o něčem jiném, než o vyvražďování mimozemšťanů. Což ale není na škodu. Navíc se seznámíme s dvěma novými zajímavými postavami. Snad nebudou mít, jak je u Hiroja Oku zvykem, jepičí život.

05.04.2016 4 z 5

Gunsmith Cats 1 Gunsmith Cats 1 Kenichi Sonoda

Vynikající akce, trochu té erotiky a dokonalé detaily kresby. Povinnost pro milovníky rychlých aut a zbraní. Za mě perfektní.

31.03.2016 5 z 5

Pilot a zbrojíř Pilot a zbrojíř Dušan Vávra

Autor doplnil knihu popisující převážně letecký život Rudolfa Haeringa mnoha jeho vzpomínkami, které jsou psány velmi svérázným jazykem, což jí odlišuje od ostatních jí podobných. Jako bonus pak obsahuje množství ještě nepublikovaných archivních fotografií.

24.03.2016 4 z 5

Gantz 1 Gantz 1 Hiroja Oku

Série Gantz je BRAK! Brak v tom nejlepším smyslu slova, plný násilí, krve a proprsených slečen. Akční sci-fi kategorie D. Ale taky je to nádherně nakreslená jízda, kdy se těšíte na každého dalšího bizardního nepřítele. A já to miluji a nemůže se vždy po přečtení dočkat dalšího sešitu.

24.03.2016 4 z 5

Můj ty smutku! Můj ty smutku! Charles Monroe Schulz

Krásný průřez Schulzovou tvorbou. A i když je na pozdních kresbách vidět zhoršující se autorův zdravotní stav, humor ho rozhodně neopouštěl.

19.02.2016 5 z 5

Dilbert a jeho principy Dilbert a jeho principy Scott Adams

Scott Adams je stejně vtipný v mluveném slovu, jako v kresbě. Povinnost pro všechny, kteří část života strávili v kancelářích. Čím delší, tím více se budete usmívat.

02.02.2016 4 z 5

Správce Impéria: Císař Správce Impéria: Císař Raymond E. Feist

Předchozí díl plný politiky a intrikaření bez magie se mi sice líbil víc, ale i tak jde o skvostné zakončení celé ságy. Ono to ani jinak nešlo, když se do popředí dostávají právě mágové a cho-ja. Některé zvraty jsou sice příliš zbrklé, předvídatelné a jednání postav nelogické, ale stejně jde o jednu z nejlepších fantasy knih, jakou jsem četl.

21.08.2015 5 z 5

Daredevil: Rok jedna Daredevil: Rok jedna Frank Miller

Mé první, když nepočítám Bena Afflecka, setkání s Daredevilem. A myslím, že lépe než Frank Miller by mi ho asi nikdo jiný nepředstavil. I když vlastně sledujeme příběh Matta Murdocka a s tím pravým Daredevilem se setkáme až na poslední dvoustraně. Stejně tak i ostatní postavy tohoto univerza jako jsou Electra a Kinpin. Já mám zkrátka rád tu Millerovu noirovou atmosféru, kdy jednu z hlavních "postav" tvoří ono "zlé" město, v tomto případě New York. A Romitova kresba se k tomu skvěle hodí.

22.05.2015 4 z 5