Páájinka komentáře u knih
Četly jsme se starší dcerou a teď s mladší. Nádherné kresby paní Zmatlíkové.
Kniha se mi velmi líbila. Pana Menšíka samozřejmě znám, ale zemřel, když mi bylo 6 let. Moc o jeho životě nevím. Přečtu si určitě i další knihy o něm. Zajímal by mě hlavně jeho boj s alkoholem.
Čekala jsem něco úplně jiného, ale za snahu všech starších ročníků dávám plný počet hvězd. Místy byla kniha vtipná, dobře se četla. Zavzpomínala jsme na svá studia a velmi obdivuju, že to zvládly po čtyřicítce.
Perfektní příběh. Smutný ale uvěřitelný. Anna byla skvělá.
Moc se mi líbila. Hlavně povídka o Minnie a Halovi. Potom se mi ještě líbila povídka o tátovi Rogera, ale to bylo moc kratke a smutné. Škoda. Krátká doplnění a vysvětlení toho, co se do Cizinky nevešlo.
Po ostatních knihách jsem čekala delší příběh o Jamiem. Mělo to pouhých 87 stran a nic moc jsme se teda nedozvěděli
Poezie není můj styl. Četla jsem kvůli čtenářské výzvě. Básně jsou procítěné, taková všehochuť. Jedna z básní je věnována malíři z Býchor - Františku Foltýnovi. To mě hodně překvapilo.
Kniha byla výborně napsaná a propracovaná. Dokázala překvapit vývojem postav. Vykresluje velmi těžký život na Ukrajině, i jak bylo pro přistěhovalce těžké se tu v 90. letech uchytit. Vztah dvojčat je nádherný, propojený, dokud ho nezničí drogy. Určitě si přečtu i Malinku.
Tahle knížka mě totálně dostala. Nejen kvůli životu slonů, který je tady perfektně popsán, ale i kvůli tomu, jak je všechno jinak, než se zdá. Je to opět mistrovské dílo.
Mistrně popsán život Aspergika a jeho rodiny. Nemohla jsem se odtrhnout. Škoda, že závěr byl takový utnutý.
O Osvětimi jsem četla spoustu knih, ale tato je opravdu hodně dobrá. Je psána hned po válce a je tam hodně emocí a je taková surová. Není jako dnešní knihy o holocaustu.
Krásné básně. Smutné, je z ní h cítit zoufalství, láska. Láska k vlasti, nádherný popis Čech a Prahy.
Perfektní. Připomíná mi to mě, ale na databázi nebudu sama.
Moc se mi příběh líbil. Jsem ráda, že je tam i příběh Bree a Rogera.