packlik packlik komentáře u knih

Letní zahrada Letní zahrada Paullina Simons

Nejslabší z trilogie.

13.11.2014 3 z 5

Vojna a mír - část druhá Vojna a mír - část druhá Lev Nikolajevič Tolstoj

Kniha se mi čte velice ztěžka. Ačkoli se považuji za vášnivou čtenářku a od čtené knihy se občas opravdu nedokážu odtrhnout, tak v tomto případě se mi to rozhodně nestávalo. Uvažuji, že druhý díl odložím a že možná časem budu mít chuť se k němu vrátit. Annu Kareninu jsem přečetla téměř bez dechu, Vojna a mír mě ale tolik nezaujala. Příliš mnoho postav, příliš mnoho příběhů, příliš často mění postavy svoje cíle a názory (a partnery). Ale musím uznat, že pěkně vykresluje společenské kruhy carského Ruska.

26.04.2013

Ty nejsi moje spřízněná duše Ty nejsi moje spřízněná duše Ilsa Madden-Mills

Autorka patří mezi moje oblíbenkyně. Tady jsem dostala všechno - sportovce, romantiku a super humor. Gisele byla opravdu vtipná, trošku si to u mě na konci pokazila, ale naštěstí to Devon zachránil.

06.01.2025 4.5 z 5

Třetí dcera Třetí dcera Leandra Sold (p)

Start dobrý, Pipi vtipná…ale všechno ostatní mi drhlo. Nevím proč, ale pořád jsem měla pocit, že čtu úvod a pak se to teprve rozjede. Nebo jako bych četla abstrakt a teprve na mě kniha čekala. Třeba to ale bylo špatným načasováním, kdy mi přišla do ruky po dvou opravdu výborných knihách a mám prostě laťku vysoko.

26.10.2024 2 z 5

Šašek Šašek Devney Perry

Knihy z téhle série mají pro mě trochu kolísavou kvalitu. Po Princovi jsem se bála zase trošku horšího dílu, ale Šašek se udržel vysoko. Jen by nemusel Leo stále tolik řešit, že si ho nikdo nezaslouží a pak tedy závěr mi přišel trochu odfláknutý, asi jsem čekala jiného záporáka. Jinak pěkné počtení.

07.05.2024 4 z 5

Sparrow Sparrow L. J. Shen

Tak já vám nevím, obálka krásná, námět ok, ale nesedlo mi to.něco bylo špatně. Spousta sexu (zbytečně), přerod mafiana v manžílkaprostě ne, tentokrat tomu nevěřím a četla jsem lepší knihy.

08.09.2023 3 z 5

O čem se nemluví O čem se nemluví Jess Lourey

Téma velmi lákavé, atmosféra mě chytila a nepustila. O hvězdičku míň za hlavní hrdinku, trochu mi vadilo, že příběh vypráví třináctileté děvče.

03.01.2023 4 z 5

Pět polibků Pět polibků Rachael Anderson

Průměrná romance, ale potěšil mě milý humor.

08.12.2022 3 z 5

Ďábel v přestrojení Ďábel v přestrojení Lisa Kleypas

Na knihy od Kleypas se moc těším a mám je ráda, je to jistota pěkného počtení. Tento “Ďábel” je takový průměr, neurazí, fanynky Čekanek se setkají se svými oblíbenci ( Sebastián je moje č.2, stále mi chybí Simon Hunt ) a Keir byl sympaťák, Merrit už mi tolik nesedla, proto o hvězdičku méně.

12.05.2022 4 z 5

Prach, který se snáší ze snů Prach, který se snáší ze snů Louis De Bernières

Bavilo mě číst tak obsáhlou knížku a kupodivu nevadilo, že se nejedná o klasický román. Téma 1. světové války mám moc ráda a líčení formou deníkových zápisků a dopisů bylo nesmírně emotivní. Moc se mi líbil Daniel i pan McCosh, oblíbila jsem si Sofii, ale Rosie mi do oka tedy nepadla, její náboženský zápal byl trochu otravný (ačkoliv jsem ho chápala). Trošku mne mrzel závěr knihy a je škoda, jak málo prostoru bylo věnováno Otylii. Musím si počkat na další díl, pokud najdu chuť se k hrdinům vrátit.

11.01.2022 3 z 5

Zimní voják Zimní voják Daniel Mason

Moc se mi líbil námět, líbil se mi přerod mladého studenta medicíny v lékaře v Haliči za Velké války. Při čtení jsem ale měla dojem, že jsou tam hluché pasáže, jakoby o ničem. A trochu mě zklamal závěr, přišel mi uspěchaný a možná trochu přehnaný, to je ale otázka vkusu.
Jinak pěkné čtení.

01.01.2022 3 z 5

Dunwichská hrůza Dunwichská hrůza Howard Phillips Lovecraft

Asi jsem čekala něco jiného. Hororový žánr neznám a chtěla jsem začít něčím "klasickým", ale tohle bylo obrovské zklamání. Žádné napětí, žádná atmosféra... neviditelná příšera s chapadly....???

27.02.2021 1 z 5

Morana Mařena Morana Mařena H:o)nza Vojtko (p)

Moc pěkně podaný příběh o zimní paní. Víc si to užije mladší čtenář, ale ani dospělák se nudit nebude.

08.02.2021 5 z 5

Růže ze Sevastopolu Růže ze Sevastopolu Katharine McMahon

Hlavní hrdinka mi občas lezla trošku na nervy. Byla extrémně plachá, stydlivá, naivní.... a neustále šije. Navzdory tomu se kniha čte poměrně dobře. Dobře navozuje atmosféru 19. století v Anglii a válečné útrapy na Krymu. Nicméně něco jí chybělo, což je trošku škoda, protože měla dobrý potenciál.

24.10.2020 3 z 5

Hodina po půlnoci Hodina po půlnoci Hana Marie Körnerová (p)

Moc poutavý a pěkný příběh. Sice jsem nějakou dobu vstřebávala přerod citů hlavního hrdiny, ale nakonec jsem mu to uvěřila.

01.10.2019 4 z 5