pagac17
![Červenka Červenka](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188585/harry-hole-cervenka-KBE-188585.jpg?v=1418763952)
Autor nás zavádí do prostředí fungování norské policie. Hlavním hrdinou je kriminalista Harry Hove. Rozvíjí se poutavý a napínavý příběh úspěchů a neúspěchů policejních orgánů, který končí zabráněním atentátu na prince Norska. Pro mě je obsah a fabulce autora velmi užitečná, protože se dotýká i válečné doby, ve které Norsko dobrovolně kapitulovalo Říši a ještě k tomu vyslalo dobrovolníky do válečné řavy dobývání Leningradu. Od té doby se prolíná i příběh válečného veterána, který se mstí těm Norům, kteří podporovali neonacismus a i po válce se jej snažili obnovit. Je to malá učebenice dějepisu. Od světové války po jejím ukončení a její důsledky na demokratický vývoj v Norsku. Ta fabulace autora je čtivá a zajímavá, nenechává čtenáře v klidu a drží naopak v napětí. Nelze mi její obsah krátce komentovat. Její obsah je značný. Byl jsem s ní spokojen.
![Miroslav Horníček v Hovorech H z Paláce K Miroslav Horníček v Hovorech H z Paláce K](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87586/miroslav-hornicek-v-hovorech-h-z-palace-k-87586.jpg?v=1315242356)
výborná publikace Zdeňka Tulise s Miroslavem Horníčkem. Zachycují v ní Hovory z Paláce K. Jeho hostiteli jsou známé herecké osobnosti. Jejich rozhovory poskytují laskavý humor, moudrost, vtip. S chutí jsem si ji podruhé přečetl. Mám jí ve své knihovně. Nedá se obsah interpretovat krátkým komentářem, je nutné si knihu přečist a doslova ji vyslechnout.
![Šivovo třetí oko Šivovo třetí oko](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184766/sivovo-treti-oko-pm4-184766.jpg?v=1636563098)
Průměrná detektivka, dialogy mezi komisařem a inspektorem se mi zdály zdlouhavé, děj neměl gradaci, nepočetl jsem si
![Znamení rožmberské růže Znamení rožmberské růže](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/2398/hrisni-lide-kralovstvi-ceskeho-znam-44k-2398.jpg?v=1418765529)
Čtu poprvé knihu od Vlastimila Vondrušky. Po jejím přečtení jsem jejím obsahem nadšen. Autor předvádí středověkou detektivku, tak se to snažím označit. Samozřejmě je to ještě více. Jeho vlastní vylíčení poměrů v krátké době za vlády Přemysla Otakara II je poutavé. To nemohl načerpat z jiných materiálů. Celým dějem nás provází královský prokurátor Oldřich z Chlumu a jeho panoš Ota. Připravuje se zavraždění krále. K tomu se přiřazují další okolnosti ohledně uherské princezny Kunhuty a také manželky Oldřícha jeho milované Ludmily. Jsou spáchány několikeré vraždy. A k tomu je svým úřadem příslušný královský prokurátor. Děj se zajímavě zamotává, takže do posledního odstavce knihy se nedovíme, kdo jsou pachatelé a jak všechno nakonec dobře dopadne. Inu kniha čtivá do konce.
![Génius Zdeněk Svěrák Génius Zdeněk Svěrák](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19441/genius-zdenek-sverak-7XN-19441.jpg?v=1472464000)
S velkou chutí jsem dočetl tuto publikaci od Dany Čermákové. Podařilo se jí podat doslova polopatě osobnost genia Zdeňka Svěráka. Považuji jej již nyní za nesmrtelného umělce po všech stránkách. Nechci se pustit do podrobnějšího komentáře k této knize. Ta se nedá jen číst, ale musí se studovat. Mám rád Svěrákovv dobré vlastnosti. Ty špatné ani nemá. Obdivuji jeho humor, který on sám považuje za kvalitu života. Sdílím s ním, i když jsem o něco starší senior, že starší věk si nemáme připouštět, stále bychom měli zůstat svými. S jeho postoji se osobně sžívám. Osobně jsem ho blíže poznal při televizním vysílání Magnesia Litera. Z¨účastnil jsem se jej osobně jako čtenář roku. Jeho vystoupení bylo velmi vtipné. Když se zmínil o tom, že v mládí přečetl celého Jiráska, padl mi opět do noty, poněvadž jsem učinil totéž. Na závěr se těším na další publistiku Zdeňka v celém rozsahu.
![Stavby a architekti pohledem Zdeňka Lukeše Stavby a architekti pohledem Zdeňka Lukeše](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153772/stavby-a-architekti-pohledem-zdenka-lukese-153772.jpg?v=1362820697)
Se zájmem jsem přečetl a prostudoval tuto velmi zajímavou a poučnou knihu, protože jsem Hradečák, tak jsem se dověděl hodně o slavných architektech panu Gočárovi a Kotěrovi, jejíchž zásluhou jsme se staly Salonem republiky, jistě i dodnes.
![Ona, oni a já aneb Vychovatelem snadno a rychle Ona, oni a já aneb Vychovatelem snadno a rychle](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386211/ona-oni-a-ja-aneb-vychovatelem-snad-Xv8-386211.jpg?v=1533307839)
Knihu jsem přečetl jedním rázem, pobavil jsem se humorem, který z publikace čiší, autor přidává k textu přídavné doplnění z dějin, takže i poučné, samozřejmě autor je poutavě svázán i dalšími publikacemi o Saturninovi, rád si přečtu i jeho další publikace
![Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471114/rady-panu-bohu-jak-vylepsit-svet-je-Jsp-471114.jpg?v=1619200980)
Kniha mě velmi zaujala, tak vtipné a poučné podání se hned tak nenajde, bravo autorovi, publikaci si chci zakoupiti
![Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452146/supi-v-hotelu-continental-a-dalsi-z-ILP-452146.png?v=1664112797)
Vynikající podání pana ředitele pražské ZOO, přečetl jsem jeho publikaci jedním dechem, je to podle mně bible zvířat a všech tvorů, mnoho jsem se dověděl o zvířatech a jím podobným druhům, je to velmi cenná kniha, doprovázená skvělými fotografiemi, takže jsem velmi spokojen.
![Všechno je jinak Všechno je jinak](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11406/vsechno-je-jinak-OTh-11406.jpg?v=1647241694)
Skoro jako životopis, autor se zabývá různými tématy, které po svém vykládá a to vždy populárně a zábavně, je pozoruhodný znalec Antiky a i jiné doby, hodně poznatků načerpal na své imigraci do USA, velmi poutavé, doporučuji jí i současné generaci mladých, hodně jím doplní své poznatky, jsem velmi spokojen.
![Rozcouraná duše Rozcouraná duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352922/rozcourana-duse-oEz-352922.jpg?v=1504076880)
Poprvé čtu jako muž tento román, zaujal mě, jako důchodkyně sepsala zajímavý děj míst, která dosud navštívila, nechybí k tomu její humor, je to podnět pro ženy jejího věku a i mladší, jak se pobavit. jsem velmi spokojen, budu se snažit získat další její publikaci
![Doktor Jesenius Doktor Jesenius](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424951/doktor-jesenius-nYY-424951.jpg?v=1668179681)
Autorka knihy velmi dobře vystihla historické období krále Rudolfa II a po něm Fridricha Rakouského, je to pro mě opakováni dějin, ale líbí se mí pojetí paní Jaroslav Černé. dobře jsem se pobavila a poučil
![Život a jiné nesrovnalosti Život a jiné nesrovnalosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410062/zivot-a-jine-nesrovnalosti-1Wp-410062.jpg?v=1557146961)
Znamenitá kniha od této autorky, vtipné texty na každé stránce, výborně jsem se pobavil. Budu se snažit vypůjčit a nebo koupit její další publikaci-Žena filmového kritika.
![Ledaže se spletu Ledaže se spletu](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389482/ledaze-se-spletu-wiG-389482.jpg?v=1536953964)
První publikace od tohoto autora, je to vtipné podání současnosti s příslušným doložením, velmi jsem se pobavil a také zasmál, budu se snažit tuto knihu zakoupit a pak číst i další jeho publikace,
![Tržnice Wang Freres Tržnice Wang Freres](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359745/trznice-wang-freres-Gbt-359745.jpg?v=1516384459)
Velmi zajímavá publikace autora, zápletka jak se patří, autor se také zabývá událostmi, které se v té době konají jak v Praze a Paříži a vlastně v celém světě. Pan Karpíšek, hlavní postava románu prožívá utrpení po svém zatčení pro podezření z vraždy Vietnamky, pomohl mu jeho přítel-advokát. Závěrem se vše objasní.
![Takhle jsem si to teda nepředstavovala Takhle jsem si to teda nepředstavovala](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419008/takhle-jsem-si-to-teda-nepredstavov-9Kl-419008.png?v=1567006085)
Výborně jsem se pobavil při čtení této publikace, paní Halina je velmi vtipná a ve své knize odhalí vše se v její rodině dělo a současně děje, bravo jí
![To na tobě doschne To na tobě doschne](https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/5709/to-na-tobe-doschne-Ia2-5709.jpg?v=1600414697)
Zajímavě napsané rozmluvy, podání vtipné a komické, pobavil jsem se, doporučuj
![Čtyři prány štěstí Čtyři prány štěstí](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444535/ctyri-prany-stesti-6wo-444535.jpg?v=1591101362)
Věnoval jsem veškerý čas při studiu této publikace, jsou v ní obsaženy pod názvem žánr, dosud jsem u žádné knihy, ve které by se přestavovaly všechny skutečné problémy ve skutečném životě každého čtenáře, hodně jsem se přiučil, jak specifikovat své já s ostatními bytostmi, hlavně s ženami, všechny problémy se dají řešit, přestože jsem staršího věku, stále rád vstávám s radostí do života a snad mým kredem je i to, že cítím s ostatními, nejblíže se svou manželkou, jsem rád, že mohu pomoci tam, kde je to pro mě možné, autor je velmi vzdělaný člověk, líbí se mi, že srovnává současné děním i s tím předhistorickým a třeba s antikou. Jsem plně spokojen.
![Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418841/prazdniny-v-evrope-ITu-418841.jpg?v=1566896423)
Čtu další publikaci autora, s velkým zájmem jsem si jí přečetl, bavím se jeho navigací, jak si počíná stopem, jak prožívá setkání s obyvateli státu, které navštívil, je to moje parketa, zvláště, když autor doplňuje jednotlivé pasáže shodami v dřívějších období, hlavě z antiky. Jsem velmi spokojen.
Pátral jsem po knize v knihkupectví v Atriu, bylo mi vysvětleno, že tuto publikaci nelze nalézti v normálním knihkupectví, ale jedině od vás, jako nakladatele. Takže ji nebudu objednávat