papi35 komentáře u knih
Mně se prostě Brownův styl líbí. Příběh se mi od první do poslední stránky líbil. Že jede příběh pořád podle stejného jádra mi vůbec nevadí. Naopak vím co můžu od knížky čekat a knížka mi to v plné parádě vrátí. Nemůžu hodnotit jinak než za 5 hvězd.
Tak dočteno. Poslední díl ze světa Midkemie dočten a já dostal skvělou porci fantasy s nádherným epickým koncem. Kniha si stále drží laťku předchozích knih, kde vás všechny dějové linie baví každou stránkou, každým řádkem, každým písmenem. Je mi na jednu stranu moc smutno, že je to poslední kniha z tohoto světa, protože Midkemie mi dělala skvělou společnost celých 11 let, před kterými jsem se poprvé dostal ke knize Mág - učedník. Na druhé straně se těším až si to všechno přečtu zase jednou znovu. Celé Feistovo dílo u mě stojí na zlatém stupínku a těžko se mu kdy něco vyrovná. Děkuji pane Feiste!!!
Postapokalyptický román, který se za začátku pomalu rozjíždí a nabídne několik zajímavých zvratů. Prostředek knihy jsem hltal jednou stránkou za druhou, ale musím říct, že závěr knihy mě maličko zklamal. Čekal jsem tak nějak trošku víc. Jsem ale přesvědčený, že druhý a třetí díl mi odpoví na nezodpovězené otázky, které Silo zanechalo.
Knihu jsem dostal od mé kamarádky k Vánocům a moc jsem nevěděl do čeho se vlastně pouštím :-) Navíc z 80% čtu fantasy literaturu. Změna to byla více než příjemná. Knížka je tvořená krátkými příběhy z autorova života a tudíž se čte velmi nenáročně. Všechny příběhy, do jednoho, se mi moc líbily. Zejména autorův pohled na věc, kdy opravdu dokáže v obyčejných věcech najít to neobyčejné. Nad spoustou věcí v životě se člověk při čtení knihy zamyslí, nad nejednou částí knihy se člověk pořádně zasměje.
Knihu nemůžu než doporučit a podotýkám, že to není naposledy, co jsem knihu četl.
Děkuju Teri :-)
Řekl bych poněkud netradičně psaná autobiografie. Čekal jsem, že se začne pěkně od začátku a že o každém jeho angažmá v jednotlivých stájích bude nějaká ta kapitola. Trošičku mě mrzí, že to tak nebylo, protože kariéra u Sauberu, McLarenu a Lotusu zde v podstatě skoro vůbec nebyla zmíněna. Nicméně to ve finále až tak nevadí, protože kniha je napsaná velice čtivě a o Kimim se člověk dozví hodně. Po přečtení knihy si ho o to víc vážím jako člověka. Pro fanoušky Kimiho je tato knížka povinnost.
Posední díl ve mně nechal asi nejméně emocí. Nevím proč, ale po celou dobu trilogie jsem si nevypěstoval vztah k žádné z postav. Celkově se mi ale trilogie líbila, avšak čekal jsem od toho, a od posledního dílu, malinko víc. Nicméně i tak má tato trilogie místo v mé knhovně a třeba, až ji budu jednou číst po druhé, zvýším hodnocení a docením ji více.
Druhý díl mi přišel maličko horší než první. Prostřední část příběhu mě moc nebavila, ale ke konci se to perfektně rozjelo a kniha zodpověděla většinu toho, co první díl zanechal. Bohužel mi děj přišel místy zdlouhavý a nudný. Nicméně se pustím do třetího dílu a jsem zvědav jak se příběh o silech vyvine.
Zatím jednoznačně nejlepší díl ságy. Poslední kapitola se scénou na jezeře nemá jedinou chybu. Retrospektivní vyprávění mi sedlo. Celkově je kniha perfektně napsaná a já se těším na poslední díl.
Skvělé pokračování první knihy. Povídky mě do jedné bavily, pan Sapkowski si mne dvěma knihami naprosto získal. Jedna z nejlepších fantasy co jsem četl. Oddechové a zábavné čtení.
Kniha je, řekl bych, poměrně náročnější než jsem očekával. První část je skvělá a člověk si z ní i něco málo odnese. Od druhé části už jsem se ale z 90% jen "vezl" a četl něco, čemu jsem nerozuměl. Dočetl jsem až do konce, což se vyplatilo. V závěru je kniha shrnuta vcelku pochopitelným stylem. Nicméně kniha je rozhodně spíše pro někoho, kdo se ve fyzice orientuje trošku více. Nebo alespoň trochu více než já. Vzhledem k tomu, že jsem ne vše pochopil, tak knihu nehodnotím.
Knihu jsem dostal jako dar a nikdy bych netušil, že by mě autobiografie mohla tak bavit. Fotbal mám rád, Sigma Olomouc je můj oblíbený klub a pana Uličného si vážím za to co pro olomoucký fotbal udělal. Kniha je psána formou rozhovoru a musím říct, že jsem se u ní moc bavil a dost se nasmál. Doporučuju všem sportovním fanouškům :-)
Nejlepší díl série. Komplexně vzato je to perfektní fantasy sága, jedna z nejlepších co jsem četl. Jednotlivým dílům bych občas vytkl zdlouhavost a místy nudnost. Paní jezera mě ale bavila od začátku do konce a hezky uzavřela tuto nádhernou ságu, kterou si moc rád v budoucnu ještě jednou přečtu.
Oproti povídkám mi to přišlo trošku slabší. Některé pasáže až moc zdlouhavé, nicméně kniha je to velmi dobrá a těším se na další díl. Čte se to moc dobře.
Kniha je popsána čtivou formu a autor každou kapitolu přiblíží příkladem z praxe. Řekl bych, že se z knihy dá mnoho odnést, no a já doufám, že si z knihy něco odnesu a zjednoduším si život :-) Doporučuji všem, kteří si chtějí zapracovat na osobním rozvoji.
No, hodnocení dávám stejné jako u Měsíčních zahrad. Kniha mi připadala celkově na stejné úrovni. První dvě třetiny knihy mě bavily hodně, ale přišlo mi že poslední třetina byla trochu nudnější. Coltainův psí řetěz ve mně oproti většině ostatních čtenářů zanechal asi nejméně. Některé jeho kapitoly mě lehce nudily, až jsem se těšil, že se děj přesune jinam. Naopak mě bavila dějová linka s Kalamem, Mappo Trellem a i dějová linka s Felisín. Úplný závěr byl poměrně dost nečekaný a celkově vzato je knížka skvělá. Oproti měsíčním zahradám není až tak chaotická a navíc už člověk u druhé knížky ví, co může od Eriksona čekat.
Asi jsem byl předchozími komentáři a názory dostatečně varován, takže do knihy jsem šel s tím, že to asi nemusí být úplně lehké záživné čtení a to se mi velice vyplatilo. Kniha mě od začátku bavila a to všechny její dějové linky. Nic podobného jsem doposud nečetl a o to víc jsem si příběh užíval. Ihned sahám po dalším dílu.
Za mě povinná četba, která by se měla zavést na středních školách namísto jiných děl. Nevím, kdy naposledy jsem si z knihy tolik odnesl. Velice čtivě sepsaná kniha o různých tématech a o tom, že ne všechno co vypadá negativně, opravdu negativní je. Tohle dílko doporučuju všem čtenářům, kteří se chtějí vzdělat poměrně nenáročnou formou a získat optimističtější pohled na svět.
Tuto ságu jsem začal číst až jako poslední, po všech předchozích z Midkemie. Čekal jsem trošku nudnější a politické čtení, nicméně můj nejoblíbenější autor mě vyvedl z omylu. Kniha popisuje druhou stranu trhliny, kde čest a dodržování kodexu je to nejdůležitější ze všech. Příběh Mary z Acoma, objevování Kelewanu a všeho jak to na tomto světě funguje mě neskutečně bavilo a vrhám se na další díl.
Moje druhé setkání se sci-fi žánrem a ani podruhé mě tento žánr nezklamal. Duna je skvěle propracovaný román s výborně vybudovaným světem, kde až není tolik vyspělé techniky a vymožeností, ale nechybí zde v podstatě nic. I přes to, že je v knize hodně politky, tak se mi příběh moc líbil a časem si určtiě přečtu další díly této ságy.
Kniha psaná formou rozhovoru mě bavila a člověk se dozví zase o něco málo víc z fotbalového života sportovců a v tomto případě i o jednom z mých nejoblíbenějších fotbalistů.