paul2843 paul2843 komentáře u knih

Co vypráví tajga: Zážitky se sibiřským šamany Co vypráví tajga: Zážitky se sibiřským šamany Bohuslav Hanuš

Při čtení knihy si člověk uvědomí, že země, kterou většina odsuzuje, skrývá spoustu úžasných bytostí s neuvěřitelně silnou vůlí přežít v tak nehostinné krajině. Asi jedna z mála zemí, jejíž části prakticky ještě neovlivnila civilizace. Upřímně nejradši bych se hned sbalil a objel na Sibiř za nedotčenými krásami přírody. 3/4 knihy je hlavně o líčení tamějšího života jak autora tak také místních domorodců, sem tam protknuté autorovými myšlenkovými pochody, se kterými jsem se z větší části ztotožňoval. Ovšem poslední čtvrtina knihy se dala přečíst na jeden zátah. Teprve ke konci přichází zajímavé informace jak o praktikách zdejších šamanů, tak také úžasných léčitelských vlastnostech z říše fantasy, které příroda schovává v svém nitru a možná spousta jich ještě čeká na nějaké objevení. Jedno je jisté, kniha mne velice zasáhla duševně a člověk tak získá zase jiný pohled na svět, sebe samotného a na přírodu, kterou jsem již před touto knihou už tak obdivoval.

28.01.2024

Procházka amazonským pralesem Procházka amazonským pralesem Jiří Moravec

Jsem nesmírně vděčný panu Moravcovi za to, jak mě dokázal vtáhnout do Amazonského pralesa alespoň myšlenkami. Čtení, kde se dozvíte nejen o práci vědce tak v zásadě jednoduchém světě, ale také spoustu zajímavostí o místních lidech ale hlavně o úžasných zážitcích s veškerou faunou. Od pana Moravce vím, že v dubnu vyjde jeho druhá kniha o Amazonii a neskutečně se na ni těším.

07.02.2023 5 z 5

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Tématika s upírama mě vůbec nebere, ale toto bylo fakt dobré :)

07.09.2016 5 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Už před koupí jsem si říkal, že v této knize nepůjde o nějakou velkou zápletku ale spíš sprchu informací a tak nejsem vůbec zklamaný. Teď jen přečíst Silo. Jednak se na to budu dívat z jiné stránky, než když jsem ho četl poprvé a jednak už si toho moc nepamatuju.

07.09.2016 5 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Kniha, kterou odložíte až když je půl druhé ráno a jste děsně unavený :) doufám že si ji u maturity vyberu

05.12.2015 5 z 5

Zátiší s vránami Zátiší s vránami Lincoln Child

Tuhle knihu jsem četl první ze série Pendergast a musím říct, že tato kniha dělá Pendergasta Pendergastem ;)

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Já mám prostě knihy se starýma dědkama rád :) Už u první stránky jsem se smál...prostě paráda doporučuju :)

Kolo temnoty Kolo temnoty Lincoln Child

Zklamala mě atmosféra, která mě zkrátka nevtáhla moc do děje a konec mohl být taky trošku víc zapletenější. U této knihy jsem si uvědomil, že nemám rád příběhy s "nadpřirozenými" silami jako je zde zvláštní kouřová postava, která udala příběhu šťastný konec. :) 3+

04.09.2015 3 z 5

Kniha mrtvých Kniha mrtvých Lincoln Child

Atmosféra muzea mě přinutila přečíst tuhle knihu jedním dechem :) ;) doporučuji..PS. s Diogenem jsem se zde potkal poprvé

Kráter Kráter Douglas Preston

Čekal jsem více od D. Prestona v této knížce. Nejvíc jsem si asi užíval chvíle, kdy se Abby potlouká s Fordem. Zde byly asi ty nejakčnější okamžiky v knize. Občas mi to přišlo zbytečně přitažené za vlasy. Jinak konec mě překvapil.

08.02.2015 3 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Zklamala mě postava Tobiase. Místy jsem ani nerozeznal, jestli je to v hlavě Tris nebo Tobiase. Škoda že autorka nepopisovala věci v Tobiasově hlavě jinak :/ velký propad od prvního dílu...

10.01.2015 3 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Děj mě neustále překvapoval...ani jedna z mých předpovědí se nenaplnila. Zajímavé téma a do budoucna možná i uskutečnitelné. Už se těším na další díl této série! :) 80%

05.09.2014 4 z 5