paul2843 komentáře u knih
Při čtení knihy si člověk uvědomí, že země, kterou většina odsuzuje, skrývá spoustu úžasných bytostí s neuvěřitelně silnou vůlí přežít v tak nehostinné krajině. Asi jedna z mála zemí, jejíž části prakticky ještě neovlivnila civilizace. Upřímně nejradši bych se hned sbalil a objel na Sibiř za nedotčenými krásami přírody. 3/4 knihy je hlavně o líčení tamějšího života jak autora tak také místních domorodců, sem tam protknuté autorovými myšlenkovými pochody, se kterými jsem se z větší části ztotožňoval. Ovšem poslední čtvrtina knihy se dala přečíst na jeden zátah. Teprve ke konci přichází zajímavé informace jak o praktikách zdejších šamanů, tak také úžasných léčitelských vlastnostech z říše fantasy, které příroda schovává v svém nitru a možná spousta jich ještě čeká na nějaké objevení. Jedno je jisté, kniha mne velice zasáhla duševně a člověk tak získá zase jiný pohled na svět, sebe samotného a na přírodu, kterou jsem již před touto knihou už tak obdivoval.
Jsem nesmírně vděčný panu Moravcovi za to, jak mě dokázal vtáhnout do Amazonského pralesa alespoň myšlenkami. Čtení, kde se dozvíte nejen o práci vědce tak v zásadě jednoduchém světě, ale také spoustu zajímavostí o místních lidech ale hlavně o úžasných zážitcích s veškerou faunou. Od pana Moravce vím, že v dubnu vyjde jeho druhá kniha o Amazonii a neskutečně se na ni těším.
Tématika s upírama mě vůbec nebere, ale toto bylo fakt dobré :)
Už před koupí jsem si říkal, že v této knize nepůjde o nějakou velkou zápletku ale spíš sprchu informací a tak nejsem vůbec zklamaný. Teď jen přečíst Silo. Jednak se na to budu dívat z jiné stránky, než když jsem ho četl poprvé a jednak už si toho moc nepamatuju.
Kniha, kterou odložíte až když je půl druhé ráno a jste děsně unavený :) doufám že si ji u maturity vyberu
Tuhle knihu jsem četl první ze série Pendergast a musím říct, že tato kniha dělá Pendergasta Pendergastem ;)
Já mám prostě knihy se starýma dědkama rád :) Už u první stránky jsem se smál...prostě paráda doporučuju :)
Zklamala mě atmosféra, která mě zkrátka nevtáhla moc do děje a konec mohl být taky trošku víc zapletenější. U této knihy jsem si uvědomil, že nemám rád příběhy s "nadpřirozenými" silami jako je zde zvláštní kouřová postava, která udala příběhu šťastný konec. :) 3+
Atmosféra muzea mě přinutila přečíst tuhle knihu jedním dechem :) ;) doporučuji..PS. s Diogenem jsem se zde potkal poprvé
Čekal jsem více od D. Prestona v této knížce. Nejvíc jsem si asi užíval chvíle, kdy se Abby potlouká s Fordem. Zde byly asi ty nejakčnější okamžiky v knize. Občas mi to přišlo zbytečně přitažené za vlasy. Jinak konec mě překvapil.
Zklamala mě postava Tobiase. Místy jsem ani nerozeznal, jestli je to v hlavě Tris nebo Tobiase. Škoda že autorka nepopisovala věci v Tobiasově hlavě jinak :/ velký propad od prvního dílu...
Děj mě neustále překvapoval...ani jedna z mých předpovědí se nenaplnila. Zajímavé téma a do budoucna možná i uskutečnitelné. Už se těším na další díl této série! :) 80%