PAVELzBRNA komentáře u knih
Kniha mě zcela uchvátila svým nadšením a zájmem o fantaskní prozu 19. a 20. století. Takový typ knihy je celkem vzácný v českém jazyku a já znám jen tři knihy podobného ražení. Jsem rád, že knihu vlastním neboť se k ní ještě mnohokrát vrátím.
Z knihy jsem byl nadšen neboť nic šílenějšího jsem nečetl. Pokud je toto nejhorší dílo, pak jsem velmi zvědav na ty lepší. O knize mohu říci, že hned tak na ni nezapomenu, přímo se mi svou děsivostí vpálila do mozku.
Mám rád nadpřirozené horory, ale tenhle byl opravdu příliš průhledný, takže jsem věděl jak dopadne. Koontz je ale čaroděj a opravdu píše pěkně napínavě a vtáhne vás do děje, i když víte jak to dopadne.
Tak to byla pátá a poslední Laymonovka, co jsem četl a musím říci, že se mě nelíbila. Asi je to tím námětem, který mi nepřipadá zrovna moc orginální- parta teenagerů terorizuje bezdomovce a pak se sami stanou lovnou zvěří. Pro někoho to může být poučné, ale pro mě zrovna tedy ne.
Toto je velmi rafinovaný zasvěcovací příběh čtyř dospívajících dětí a jedné mladé ženy do kruté tváře světa. Je pravda, že na mnoha set stránkách se toho moc neděje kromě předtuch a podezření, ale konec vše obrátí naruby a hrůza je o to děsivější. V každém případě budu číst knihu ještě jednou, Laymon je vskutku Mistr hrůzy ale zároveň chápu lidi, kteří budou otráveni, protože to jako horor není psáno a pokud nemilujete Laymonův styl psaní, můžete se dost nudit.
Miluji romány o knihách a tento mě rovněž nadchl i když ze začátku se toho tam moc neděje a když se věci pohnou, najednou to končí. Takže jde o skvělou knihu s hororovými prvky a asi si přečtu i Vigilii.
První moje Laymonovka mě uchvátila svým napětím a primitivním stylem. Přečetl jsem jedním dechem kupodivu během jedné deštové noci.
Je to velmi přehledná kniha a dobře se čte.
Jako katolík vidím v markýzi především moralistu 18. století, který zobrazuje neřest tak odpudivě, že většina lidí odvrátí tvář, což je prima a humoristi se řehtají, až se za břicho popadají. Justina je tedy skvělé čtení, na které se nezapomíná, at už na něj zareagujeme jakkoli.,
Kniha mě chytla za srdce a vedla k dvěma rozhodnutím: Přečíst si Cooka a nerozšiřovat svou sbírku závislostí o hamburgery.
Skvělá kniha, která mě, co by milovníka záhad, nadchla, takže jsem ji slupl za jeden den a jednu noc.
Knihu jsem se pokoušel číst, aspoň čtyřikrát, ale nikdy se mi ji nepodařilo přečíst. Teprve po páté byl můj pokus úspěšný a vcelku mohu říci, že se mě líbila, i když jedním dechem jsem ji rozhodně nečetl. U čtení mě udržela touha zvědět, proč je hrdina temný anděl a nakonec jsem se to dověděl.
Velmi zajímavé dílo jsem četl několikrát, ale teprve po letech mi došlo, že Hitler se svezl jak surfař po okultní vlně v Německu a naučil se manipulovat s davy. Zda se to naučil sám nebo ho zasvětil do tohoto umění někdo z okultní společnost Thule, to už se nikdy nedozvíme, a tak je tu místo na fantazírování.
Nadherné duchovní dobrodružstvi světice a mystičky jsem přečetl jedním dechem za tři dny, což se mi už dlouho nestalo.
Knihu jsem četl několikrát a stále mi má co říci, neboť je to ukazatel, jak se dostat do ráje nyní a tady.
Tak toto zpracování legendy o Faustovi se mě líbilo víc než od Goethovo dílo.
Knihu jsem četl jedním dechem a jeho rozervaný a ušlechtilý hrdina mě doslova uchvátil. Zas po dlouhé době jsem objevil knihu ke které se rád vrátím.
Zajímavá kniha pro každého milovníka filmu s špatnou pamětí. Rád s ní pracuji a odškrkávám si filmy, které jsem viděl.
Kniha o sebepoznání mě vyrazila dech svou upřímností jdoucí ke konci iluze, že svou vůlí mohu něco změnit na sobě,dokud ještě spím nebo jsem stále v polospánku. Vynikající učebnice sebeprobuzení tady a ted.