Pavelpi komentáře u knih
Sebrané pravdivé povídky tak jak je postupně přinášel život.Některé smutné,některé veselé a některé i ironické.Škoda,že se autor nedožil vydání.Zemřel totiž den před vydáním své knihy.
Hodně zajímavé a čtivé.Líbilo se mi,že autor spojil dvě věci.Jeho život celkem dobrodružně popsaný a také různé politické zvraty,které jeho život poznamenaly.Napsání kroniky pak už bylo logickým vyústěním jeho života.
Nejsem žádný znalec historie a v žádném případě jsem se vás nechtěl dotknout.Ale v naší rodině bylo několik příbuzných,kteří byli v odboji a vyprávěli mi trochu jinak,jak to prožívali oni.Jeden z nich skončil dokonce v Terezíně a následně potom v koncentráku.Proto knihy o této problematice asi hodnotím trochu jinak.Asi jsem neměl použít slovo neví.Za to se omlouvám,ale přesto se mi vaše kniha moc nelíbí.
Velmi dobře napsaný příběh z válečné doby.Příběh sovětských partyzánů a jednoho českého,kteří byli vysazeni v prostoru Českomoravské vysočiny.Byli však náhodou vysazeni padesát kilometrů od cíle a vysílačka se jim rozbila při seskoku.A tak se probíjí ke svému cíli,ale tam dojdou pouze tři...
Výborně sestavená kniha dokumentů z celého průběhu procesu s válečnými zločinci.Dvoudílná kniha,která je sice dlouhá a nedá se číst najednou a tak to čtení trvá hodně dlouho (u mě se to táhlo celý rok).Když jí ale přečtete dostanete podrobný pohled na tuto dobu.
Ta knížka mi ležela v knihovně už hodně dlouho a teď jsem se k ní konečně dostal a bomba !!!
Takové povídky jsem ještě nečetl.Povídky připomínají trochu Scifi,ale moc se mi líbily.Určitě se ke knize ještě vrátím.
Pokračování osudů císaře Claudia.Moc hezky napsáno.Hlavně konec po smrti Messaliny a nová svatba s jeho neteří,která měla zájem prosadit na trůn svého syna Nerona.V okamžiku,kdy se jí podařilo umést mu cestu,Claudius věděl,že jeho osud je naplněn.A tak umírá otráven svou ženou v klidu a pokoji,protože se mu podařilo i to poslední,zachránit pro budoucí pokolení lidí své vyprávění o císařské rodině.
Nádherné.Hlavně Smrt krásných srnců a Kapři pro Wehrmacht.Jsou krásné,ale také hodně smutné.Je vidět,že autor tu dobu prožil a přesně ví,o čem píše.
Moje milá Rukapáň a všechny ty lidičky v ní.Překrásná četba,kterou by měli číst všichni,aby dokázali prožít ty krásné příběhy,které Drda ve své knize vykreslil.
Někdy v roce 1966 jsem se k téhle knize dostal, protože moje mamka sbírala edici Smaragd a tak jí mám doma skoro kompletní. Od té doby je Chandler můj oblíbený spisovatel. Vždycky když mám určitou blbou náladu, Chandler je jeden ze spisovatelů, kterými si jí vylepším. Jsem rád, že jsem se k ní znovu dostal.
Knihu jsem si prohlédl a moc se mi líbila. Ještě nikdy jsem karlovarské pamětihodnosti a budovy takhle neviděl.
No to jsem si dal. Jsem zvyklý na ledacos,ale tohle vážně nešlo.Takže jeden bod.
Kniha celkem šla,ale ten styl psaní byl takový utahaný.Je to obyčejný všední voják,který podstoupí celou válečnou a poválečnou anabázi,která pak končí shledáním s rodinou.Rád jsem knihu přečetl,ale podle mne je to jen lepší průměr.
Moc pěkně zpracovaná kniha,zajímavé příběhy ze života skutečných detektivů,podle,kterých byl natočen známý seriál Hříšní lidé.
Kniha měla zpočátku takový slabý rozjezd.Asi od třetiny se ale začal případ rozjíždět a konec už byl napínavý.Jsem rád,že jsem tuhle knihu přečetl v rámci Výzvy,jinak by mi tu asi ležela pořád tak jako ležela od roku 1985 v mojí knihovně.Pro informaci začíná osobním zájmenem TY.
K téhle knize jsem se dostal díky Výzvě.Jinak bych jí asi nečetl.Sice mi leží doma už hodně dlouho,ale prostě jsem se k ní nedostal a pak už jsem na ní zapomněl.Byla by to ale škoda,protože to je celkem čtivá kniha a dá se číst.Sice ten konec není takový,jaký jsem si představoval,ale nevadí.Je to za dobré čtyři hvězdy.
Autor pan Jedlička je můj oblíbený spisovatel.Protože jsou vánoce a u nás se bohužel pořád něco uklízí a není čas na čtení přešel jsem na tyto krátké příběhy nad kterými se nemusí moc přemýšlet a taky se dá přežít,když jsem odvolán k uklízení nebo něčemu jinému.A tak dávám plný počet i za tuto výhodu.
První příběh byl logický.Klášterní kostnice mě moc nezaujala,asi proto,že to prostředí se mi moc nelíbilo a vlastní příběh byl takový zmatený.Prostě to nebylo ono.
Nádherná kniha o vůli sportovců a jejich vítězstvích a také prohrách.Jiří Vícha se dokonce v knize zmiňuje o mém strýci Františku Arnoštovi,který v době kdy Vícha končil začínal a byl jeho následovníkem.Na mistrovství světa v házené,kde ČSSR vyhrálo první místo spolu hráli naposled.
Hercule Poirot je velmi slušný detektiv,který mě dokáže udržet u knihy v napětí.A tak jsem rád,že jsem se do knihy pustil a v pohodě jsem jí dočetl.