Pavelpi komentáře u knih
Je vidět,že Zdeněk Troška umí.První díl trilogie byl v době svého vydání prostě bomba.A když jsem se podíval do Hoštic a viděl jsem,kde to vlastně točil,klobouk dolů.
První díl celé série je asi nejlepší.Je to sice seznámení se situací a prostředím,ale pěkně se to rozjíždí ...
Nádherný příběh o relikvii,která se ztrácí a zase objevuje.Také Ota,zde prožívá další smutek a ukazuje se,proč má rád kejklíře a komedianty.Závěr a rozuzlení knihy je jako vždy logické a přehledné.
Četl jsem knihu jako děcko a pak ještě několikrát znovu.Krásný a také smutný příběh kolie Lassie mě vždycky dojímá.
Hodně dobře napsáno.Kdybych nevěděl,kdo to napsal bral bych to jako další pokračování.Dokonce bych řekl,že je to lepší než třetí díl J.Foglara.Hodně logicky vysvětlena část záhad,které zůstaly otevřené.Je škoda,že dalšího kvalitního pokračování už se asi nedočkám,protože Kapitán Kid na nás také už kouká zezhora a možná se nám směje,když se snažíme hodnotit jeho knihy a přemýšlet,co tím autor myslel.
Kapitán Kid to uměl.Jeho detektivky mají hlavu a patu,nejsou tam žádní superdetektivové,ale obyčejní kluci,mluví naprosto normálně a taky se tak chovají.Jeho detektiv má v sobě i něco z autora.Kdo ho znal,může to taky potvrdit.Setkal jsem se s ním několikrát na potlachách a různých akcích,kde se hrálo.Vždycky to byl normální chlap.Škoda,že musel odejít...
Pokračování Sňatků z rozumu,rovněž bezvadná kniha.Hodnotím plným počtem bodů
Popisování je i pro mě příliš nudné.Jinak ale myšlenka a děj bez chyb.
Před herečkou smekám. Viděl jsem s ní hodně filmů a dost jsem jí obdivoval hlavně v tom jejím posledním boji, který sice prohrála, ale s důstojností, která jí byla vlastní . Hlavně proto jí dávám plný počet hvězdiček.
Tento díl byl docela dobře napsaný a tak jsem to mohl porovnat i ze seriálem a paráda.
Kniha mě docela dostala.Příběh selky Tekly,která se vdala na statek a byla stále sama.Za války odešla od manžela zpátky k rodině,zatímco manžel kolaboroval s Němci.Po válce odchází do pohraničí a je zase sama.Tvrdě pracuje na přiděleném hospodářství,ale sousedé jí závidí,že se má dobře a práce jí těší.Závěr je,že si vezme do opatrovnictví malou neteř,o kterou její rodina nestojí,protože je pořád nemocná.Tekla ale má najednou cíl,má pro koho žít.
Příběh totálně nasazených mladých lidí,kteří prožívají všechno co k tomu patřilo.Bombardování Německa,hlad,spousty mrtvých,ale také láska,strach jeden o druhého a nakonec cesta domů.To vše autor vystihl ve své knize.
Ze začátku jsem do toho šel bez nadšení a jenom tak,protože jsem zrovna neměl co číst.S ubývajícími stránkami jsem se začetl tak,že jsem ztratil pojem o čase.Moc pěkné to bylo a škoda,že už je konec.Ale určitě se k téhle knize ještě vrátím.
Všechny tři případy jsou na vysoké úrovni a moc se mi líbily.Nejvíc se mi líbil Případ kulhavého kanárka a hlavně zakončení.
Moc dobré.Vůbec jsem netušil,co je to za složitost tisknout knihy,jak vůbec vzniklo písmo atd.Jsem rád,že jsem knihu přečetl už několikrát.Alespoň nevypadám jako osel,když se o tom někdo baví a můžu k tomu i něco říct.
Pěkná krimi na dovolenou.Příběh se odehrává v rekreační oblasti,kde je plno slunce a pohody,ale základ příběhu je kriminální.Ale docela se mi to líbilo.
Na knize se mi hlavně líbilo,jak Přemysl dokázal postupně a přes všechny překážky dosáhnout svého cíle a stát se českým králem.Na jednu stranu se mi nelíbilo,jak se zachoval k Adletě,ale na druhou stranu ho chápu,protože tak jak se k němu začala chovat se také nedalo místy vydržet.Takže není divu,že se jí zbavil.Jinak ale plný počet hvězd.
Pokud by to měla být pravda,tak nechápu,co se u nás změnilo po revoluci.Snad pouze to,že dřív se kradlo skrytě a teď se krade veřejně bez obav a většina národa je zkorumpovaná.A tak se nedivím,že občas slyším "zlatý komunisti"
Děkuji čtenářské výzvě,že jsem se dostal k téhle knize.Bylo to,jako bych prožíval znovu své mládí,kdy jsme jezdili na vandry a také na Portu do Ústí,později do Plzně a také jednou v Sokolově.Prožívali jsme úplně ty stejné věci jako v knize.Znali jsme se všichni mezi sebou,znali jsme i Kapitána Kida,bratry Ryvolovi a další.Prožili jsme přechod od staré trempské písničky k novým.Hráli jsme a zpívali například Slabocha Bena,Bednu od Whisky a další.Navštívili jsme i slavné Dostavníky v Sokolově.Byli jsme na vandru i s Vojtou Kiďákem a učili se hrát jeho písničky Tuláckej ráj a také Toulavýho,velcí kamarádi už od průmyslovky jsme byli s hráčem na banjo Pinďou Halamáskem a mockrát jsme si spolu zahráli.
Dneska už je to všechno pryč,ale když nic jiného donutilo mě to vzít a oprášit kroniku naší osady a znovu si jí přečíst a prohlédnout si fotky a zavzpomínat si na tyhle krásné časy.Měli jsme prostě štěstí,že nás neminuly ...
Kniha je moje srdeční záležitost a velmi se mi líbí.Potočná je vlastně městečko Pernštejn a podle pamětníků je i děj celkem reálný.Samozřejmě,že některé postavy jsou vylíčeny ideálně,ale i tak se mi kniha líbí.