Pavelpi Pavelpi komentáře u knih

Západ Západ Karel Václav Rais

Velmi pěkně popsaný konec života obyčejného faráře,který svůj život prožil se svými lidmi z malé vesnice.Všechny znal.Jejich problémy a starosti,které byly úplně obyčejné,jak je život přinášel.

14.04.2019 5 z 5

Dračí náhrdelník Dračí náhrdelník Vlastimil Vondruška

Příběh Oldřicha jako vždy bezvadný.Sice ten závěr byl takový uspěchanější,ale logicky navazující na předchozí indicie.

Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

Velice dobré.Ukazuje to i na pověry v této době a po perfektní léčce dojde i na dopadení vraha.

Vzpoura goliardů Vzpoura goliardů Vlastimil Vondruška

Příběh jako vždy na velmi dobré úrovni s rozuzlením až na úplném konci.

16.03.2019 5 z 5

Husitská epopej. III, 1426-1437 - za časů císaře Zikmunda Husitská epopej. III, 1426-1437 - za časů císaře Zikmunda Vlastimil Vondruška

Po přečtení třetího dílu můžu jenom říct,že se mi kniha velmi líbila a už se těším na další pokračování.

10.03.2019 5 z 5

Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Viděl jsem film a tak jsem se dal i do knihy.Celkem to ušlo,i když film se mi zdál lepší.

09.02.2019 3 z 5

Nitranská brána smrti Nitranská brána smrti Vlastimil Vondruška

Dobrá detektivka o pátrání po vrahovi a pak naprosto nečekané rozuzlení,tak jak je u autora zvykem.Řekl bych,že vystihl zvyky a atmosféru,tak že jí i využil ve svém pátrání.Spousta falešných stop např.klíč,oběšený muž atd.zavádí čtenáře několikrát do slepé uličky,ale nakonec se vše vyjasní,jak je u autora zvykem.

20.01.2019 5 z 5

Bican – pět tisíc gólů Bican – pět tisíc gólů Josef Pondělík

Po přečtení knihy mi nezbylo než si povzdechnout: Kde jsou střelci gólů typu Bicana?Proč to dneska tak nejde?A když někdo za celou sezonu vstřelí 15 gólů,už je králem střelců.Ono se v době Bicana muselo asi víc dřít a trénovat než dneska.

31.12.2018 5 z 5

Smrt ve Vratislavi Smrt ve Vratislavi Vlastimil Vondruška

Knihu jsem přečetl v jednom zátahu za jednu noc.Moc se mi líbila, jako ostatně všechny knihy autora.Tentokrát se pátrání účastní i Ludmila z Vartemberka a konečně poznává,že to není jednoduchá záležitost vyšetřovat nějaký zločin.Určitě doporučuji k přečtení všem,koho tento žánr zajímá.

14.09.2018 5 z 5

Případ Arleny Ferrisové Případ Arleny Ferrisové Erle Stanley Gardner

První kriminálka s Perry Masonem,kterou jsem slyšel jako kluk v rozhlase jako hru a která se mi už tehdy moc líbila.Proto už od té doby jsem sháněl a moji rodiče taky knihy od Gardnera a měli jsme jich pěknou řádku a to i ve Slovenštině,protože u nás tehdy moc nevycházely.Poto jsem knihu samozřejmě několikrát četl a pořád se mi líbila.Prostě i proto,že byla první.

28.08.2018 5 z 5

V balkánských roklinách V balkánských roklinách Karel May

Čtvrté pokračování celého cyklu je také velmi zajímavé.Přesto,že jsem tuto knihu četl již několikrát,neustále se mi líbí a dokáže mě udržet v napětí.

28.07.2018 5 z 5

Rozkazem Rozkazem Dick Francis (p)

Knihu jsem přečetl za dva dny.Francis prostě uměl psát detektivky a uměl přitáhnout lidi ke čtení.Sid Halley je postava,která umí vydržet ledacos.Jsem rád,že po jeho smrti tuto postavu převzal i jeho syn Felix a pokračuje i v psaní detektivek z dostihového prostředí ve stylu otce.

18.05.2018 5 z 5

Vzpomínky na budoucnost Vzpomínky na budoucnost Erich von Däniken

Knihu jsem dočetl,ale nic moc.Kdysi dávno jsem viděl film a nadšení ve mně také nevzbudil.Chaotické přeskakování z místa na místo a za vším jsou mimozemšťané.V dnešní době už je dost věcí vysvětleno (např.sochy na Velikonočním ostrově atd.).Spíše si myslím,že něco autor přečetl a něco si domyslel.V dnešní době už tomu snad ani nemůžeme věřit,že je to tak,jak autor píše.Na druhou stranu je kniha zajímavě napsaná,pokud jí bereme jako Scifi.

06.04.2018 3 z 5

Báječná léta s Klausem Báječná léta s Klausem Michal Viewegh

Pokračování románu Báječná léta pod psa už není tak zajímavé jako první díl.Ale přesto je to celkem čtivé a dozvíme se,jak to dopadlo s hrdiny dále.Jinak ale na první díl to nemá.

28.01.2018 4 z 5

A tak jsem šla životem A tak jsem šla životem Helena Růžičková

Nevím,jestli tohle vyprávění pohltí čas.Určitě kniha není světové úrovně,ale u nás si myslím,že měla celkem úspěch proto,že paní Helena byla naší českou osobností.V knize vypráví,jak šel její život a ona byla veliká srandistka.Dále si myslím,že nemluvila učeně,ale tak jak jí "zobák narost"

25.01.2018 5 z 5

Plutonie Plutonie Vladimir Afanasjevič Obručev

Kniha je samozřejmě dneska už překonaná,ale ve své době to byla docela pecka.Četl jsem jí jako malý kluk a docela mě vtáhla do děje a líbila se mi.Pak jsem si jí ještě několikrát přečetl a bral jsem jí už z moderního hlediska.Děj je ale napínavý a má spád,takže se k ní rád zase někdy vrátím.

22.06.2017 5 z 5

Muž na balkóně Muž na balkóně Per Wahlöö

Komisař Martin Beck je můj oblíbenec,proto jsem se do knihy pustil a přečetl jsem jí jedním záběrem (přes noc).Doporučuji jí všem,kdo má tenhle typ detektivky rád.

09.05.2017 4 z 5

Vzpomínky: (Malá země / Znovuzrození / Celina) Vzpomínky: (Malá země / Znovuzrození / Celina) Leonid Iljič Brežněv

Velmi zajímavě napsané vzpomínky autora,který celou tuto anabázi sám prošel a prožil.Mám názor,že by tuhle knihu měli číst všichni dnešní politici.Například citát :žádné papíry a žádné telefonické hovory nenahradí styk s lidmi a znalost jejich problémů.Všelijaká hlášení a tzv.důvěrné informace zkreslují představu vedoucích činitelů,zmírňují a zahlazují ostré hrany problémů a vedou po čase k odtržení těchto politiků od reálného života dole,protože se dozvídají pouze to,jak to dobře dělají a obyčejní lidé je mají v oblibě.
Co myslíte,nepodobá se to něčemu i dnes?

01.12.2015 4 z 5

Říkali mu Terazky Říkali mu Terazky Miloslav Švandrlík

Když to beru jako pokračování Černých baronů,tak to jde,ale jako samostatná kniha to je už horší.Bude to asi tím,že pokračování je napsané s tak dlouhým časovým odstupem.

26.09.2014 4 z 5

Slunce, seno, erotika Slunce, seno, erotika Petr Markov

Je to stejné jako u předchozích dvou dílů.Po dlouhé době musím konstatovat,že film je tentokrát lepší než kniha

15.03.2014 3 z 5