Pavelpi Pavelpi komentáře u knih

Nové království Nové království Wilbur Smith

Začátek knihy celkem nic moc, ale pak už se to rozjelo celkem slušně a poslední třetina knihy byla už opravdu dobrá a napínavá. Zůstalo to zase s otevřeným koncem, tak jsem zvědavý, jestli se to bude vyvíjet dál nebo ne. Snad se od spoluautora dočkáme nějakého pokračování.

13.05.2022 4 z 5

Svatý na mostě Svatý na mostě Jiří Šotola

Celkem to šlo i když jsem zvyklý na trochu jiný styl historických knih. Tohle mi připadalo takové moc roztahané a také jednotvárné. Konec knihy byl celkem dobrý, takový neobvyklý. Ale jak říkám, tenhle styl autora mi moc nesedí, to už si dám raději Jiráska.U něho vím, co můžu očekávat.

20.04.2022 4 z 5

Drahomíra: Důstojná sokyně kněžny Ludmily Drahomíra: Důstojná sokyně kněžny Ludmily Oldřiška Ciprová

Je to takové divné a moc mi to nesedí. Pár knih jsem přečetl od jiných autorů a na rozdíl od téhle mě tyhle knihy bavily daleko víc. Pro mne to byl takový průměr, nic víc.

18.11.2021 3 z 5

Mne soudila noc Mne soudila noc Valja Stýblová

Jedna z mála knih, které se touhle problematikou zabývají. Je to drsné a současně i dost smutné.

28.09.2021 4 z 5

Potomci Skytů Potomci Skytů Volodymyr Vladko

Jsem rád, že jsem si knihu znovu přečetl a oživil jsem si vzpomínky na dětství, kdy jsem tenhle žánr četl rád. Dneska je to přece jen velký časový odstup a asi by to už děti moc nezajímalo.

26.06.2021 4 z 5

Případ mrtvého krále Případ mrtvého krále Stanislav Češka

Takový průměr. Začátek celkem nic moc, většinou samé vzpomínání. Potom se to ale rozběhlo docela dobře a vypátrání vraha bylo docela logické. Nelíbila se mi pouze jejich řeč, protože mluvili moc moderně. Jinak ale dobrý průměr.

14.02.2021 3 z 5

Cesty rytířů Cesty rytířů František Niedl

Začátek mě moc nebavil, ale pak se to rozjelo zase na plné obrátky. Celkem se mi ta celá série moc líbí. Tak doufám, že bude mít pokračování a dozvím se, jak to vůbec s hlavními hrdiny dopadne dál.

21.12.2020 5 z 5

Klíč k pachateli Klíč k pachateli Jan Cimický

Je to opravdu dobré počtení. Začátek mi sice moc neseděl, ale postupně jsem se do knihy zabral a závěr pak už byl docela v napětí. Byl jsem zvědavý, jak autor vyřeší rozuzlení a musím říct, že docela dobré. Naprosto zasloužené čtyři hvězdy.

15.11.2020 4 z 5

Povolání otce: Prezident republiky Povolání otce: Prezident republiky Ivana Hutařová

Hodně dobrá kniha.Dozvíme se z ní o soukromí našich prezidentů a také o jejich dětech,což se dneska příliš neví.Doporučuji pro všechny,které zajímají lidské a soukromé stránky života našich prezidentů.

31.08.2020 5 z 5

Já, rytíř Já, rytíř František Niedl

Série se mi moc líbí a tenhle nejnovější díl je také dost povedený.A proto dávám plný počet bodů.

20.07.2020 5 z 5

Pomsta bílého jednorožce Pomsta bílého jednorožce Vlastimil Vondruška

Začátek nic moc,takový zmatený a dost zapletený,ale nic moc.Potom se to celkem rozběhlo až do závěru,který byl opět typicky Vondruškovský.Mrtvol tam bylo tentokrát až dost,ale řešení na sebe navazovalo.Takže jich bylo vlastně akorát.

05.07.2020 5 z 5

Války rudého muže Války rudého muže Miloslav Stingl

Je to velice dobře napsané.Jednotlivé příběhy bojů indiánů s bledými tvářemi mě dokázalo dost zaujmout i hlavně proto,že jsem řadu z nich vůbec neznal.Takže celkově hodnotím knihu na plný počet hvězd.

21.04.2020 5 z 5

Průvodce protektorátní Prahou Průvodce protektorátní Prahou Jiří Padevět

Klobouk dolů před autorem.Když si promítnu co všechno musel prostudovat a shánět,než tuhle knihu dal dohromady.Řekl bych,že je vyčerpávající a hodně moc věcí o kterých jsem neměl ani tušení jsem se dozvěděl.Zasloužený plný počet bodů.

29.11.2019 5 z 5

Mikeš Mikeš Josef Lada

Kniha, kterou jsem si zamiloval někdy v roce 1959, když jsem jí četl poprvé a moc se mi líbila. Potom se mi někde zatoulala a nebo mi jí někdo možná nevrátil. Pak v pozdějším věku jsem na ní ani nevzdechl. Až teď jsem si jí díky Výzvě půjčil v knihovně a znovu jsem jí přečetl. Jsem moc rád, že jsem se ke knize mohl vrátit. Je škoda, že dnešní malé děti tyhle knihy už moc nečtou. Na škodu by jim to nebylo.

28.01.2024 5 z 5

Paraziti mezi námi Paraziti mezi námi Luděk Sobota

Já herce Sobotu beru docela dost,ale tahle kniha nebyla tak moc dobrá.Normální průměr.Jedině se mi líbilo jeho vyprávění,jak s otcem ukradli záchodovou mísu.To bylo docela dobré,jinak mi to připadalo pořád stejné a on byl největší hrdina.

30.11.2022 3 z 5

Operace dědictví Operace dědictví Jan Voldán

Slušně napsáno a docela napínavé. Souboj tajných služeb je popsán docela dobře, včetně různých fint a podrazů. Na dobu, kdy to bylo napsané, je to dobré.

25.06.2022 4 z 5

Polední host Polední host Jiří Jánoška

Hlavně se mi líbilo, jak autor ukazuje, že nejsou pouze vraždy, ale také majetková trestná činnost. A také je to postaveno tak, že případy řeší celé oddělení a ne jenom jeden kriminalista. Připomíná mi to televizní seriál Případy prvního oddělení, který se mi moc líbí.

22.10.2021 4 z 5

Skřivánek a sova Skřivánek a sova Jiří Křenek

Hodně slušně napsaná kniha a docela dobře se čte. Osudy lidí z místní hospůdky, krize Kuncových a jejich pozdější smíření. To všechno je popsáno normálně, lidsky tak jak to tehdy chodilo a tak si myslím, že to i čtenáře tohoto žánru celkem dost zaujme

01.07.2021 5 z 5

Spiknutí oběšenců Spiknutí oběšenců Vlastimil Vondruška

Docela slušné,pouze jsem musel některé pasáže číst víckrát,abych se v tom orientoval.Ve srovnání s jinými knihami spisovatele se mi zdá, že mu místy dochází dech. Doufám, že to tak není.

28.02.2021 4 z 5

Stvořitelé nových světů Stvořitelé nových světů Ivo Železný

Tak jsem se vrátil k téhle knize a nebylo to vůbec špatné. Většina povídek byla velmi dobrá a nejvíc se mi líbila povídka Pocit síly, která je na dnešní dobu jako ušitá. Když zjistíte, že lidé neumí počítat bez kalkulačky a neumí dát dohromady i v jiných oborech to co bylo dříve naprosto běžné a normální. Poslední případ jsem zažil u jednoho strojního inženýra, když náhodou vypadla elektrika a on nebyl schopen nic vysvětlit, protože to bez aplikace bohužel neuměl. Přitom to byla velice jednoduchá záležitost spojení šroubem a on to bohužel neuměl od ruky nakreslit.A o něčem podobném je i povídka.

14.10.2020