Pavelpi Pavelpi komentáře u knih

Jizvy po lásce a další příběhy z archivů kriminální služby Jizvy po lásce a další příběhy z archivů kriminální služby * antologie

Skutečné případy jak,se děti a mladiství dostávají na šikmou plochu.Příčiny jsou v nezájmu rodičů,ve špatné partě,kterou většinou již vede někdo trestaný a tak dále.Mladí překročí rámec recese a začnou se zaměřovat na cílevědomou trestnou činnost a to je už začátek konce.

15.02.2019 4 z 5

V srdci Šumavy V srdci Šumavy František Vrbecký

Moc hezká kniha o službě na hranici.Četl jsem jí několikrát a pořád se mi líbí.

10.02.2019 5 z 5

Jak dostat tatínka do polepšovny Jak dostat tatínka do polepšovny Marie Poledňáková

Velmi zábavná kniha a ve srovnání s filmem je to také velmi dobré,

09.02.2019 5 z 5

Tajemství masek Tajemství masek Herbert Schauer

Pokračování osudů rozvědčíka Wernera Bredebusche,který pátrá co je za atentátem na letadlo,kde cestoval státní úředník s diplomatickým zavazadlem,které zmizelo.Je to o něco slabší než první díl.Proto hodnotím 4.

09.02.2019 4 z 5

Zámek Zámek Franz Kafka

Tohle opravdu nemůžu

09.02.2019 1 z 5

Konečná stanice Konečná stanice Zdeněk Pluhař

On asi život lidí na konci jejich cesty asi není žádný akční film.Jak asi taky,když jsou většinou nemocní,příbuzní za nimi většinou nechodí a z čeho tak asi mohou mít radost.Ono totiž mít tyto staré lidi doma není žádná sranda.Vím co povídám,protože jsme měli doma 10 let maminku manželky.Užili jsme si svoje,ale do posledka byla u nás v rodině a nikdo jí nikdy nevyhazoval.Ale musel bych se stydět jí dát do domova důchodců už jenom proto,že se toho hrozně bála.Bohužel dnešní doba je jiná a rodiče,kteří je vychovali a podporovali celý život když už nemohou jdou do domova důchodců nebo do LDN protože je nikdo nechce.Ale ti dnešní mladí si vůbec neuvědomují,že čas uteče a oni budou ve stejné situaci a pak pochopí,že jednali špatně.

09.02.2019

Temno Temno Alois Jirásek

Autor nám popsal dobu,kdy docházelo k útlaku lidí a to z ideových důvodů.A dějiny lidstva jsou plné těchto tzv. ideí.Bohužel se od té doby toho moc nezměnilo až do dnešních časů.Sice je pravda,že už nikdo lidi neupaluje,ale často je nutí do něčeho co nechtějí a říká se jim,že tohle je ta správná cesta.Z jejich hlediska,ale asi není.

09.02.2019 4 z 5

Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Viděl jsem film a tak jsem se dal i do knihy.Celkem to ušlo,i když film se mi zdál lepší.

09.02.2019 3 z 5

Sudety 1938: Pohledem důstojníků německé armády Sudety 1938: Pohledem důstojníků německé armády Jan Lakosil

Velice se mi líbí příspěvek Damato a myslím,že nemám k němu co dodat.

Nahá pionýrka Nahá pionýrka Michail Kononov

Kniha mi moc neseděla,čekal jsem asi něco jiného.Jinak to byla asi realita,nevím jestli zrovna tak malá holka,ale že sebou měli vojandy,to asi měli (i když vykonávaly jiné funkce a nestála jim fronta u stanu).Když pak vojáci něco dobili,tak se určitě postarali i o tohle.Ale to dělala každá armáda ve válce.Váhal jsem mezi třemi nebo čtyřmi hvězdami,ale nakonec to jsou tři.

Na cestě Na cestě Jack Kerouac

Tenhle styl psaní mi nesedí,měl jsem co dělat,abych knihu dočetl a určitě se k ní už nevrátím.

09.02.2019

Pečeť smrti Pečeť smrti Vlastimil Vondruška

Jeden z nejlepších příběhů Oldřicha z Chlumu a jeho panoše Oty.Pátrání po dokumentu na sebe celkem logicky navazuje.Závěr je ale fantastický.Logické řešení příběhu jak je u autora zvykem.Příběh Oty,který se vrhne před kejklířku Beatrice a utrpí v té době smrtelné zranění.Beatrice ho však zachrání pomocí léku,který její matka dostala v cizině.Protože ale lék se musí rozmíchat v krvi,Beatrice zemře a naplní se tak věštba.Aby jeden člověk mohl žít,druhý musí zemřít ...

09.02.2019 5 z 5

Zvláštní zpráva č. 4 (tajné) Zvláštní zpráva č. 4 (tajné) Jiří Hanzelka

Kniha je napůl cestopisná a napůl politická.Když čtete někdy jak dobývali černé uhlí a čistý kaolin vyházeli do skrývky,zůstává rozum stát.Také se dost divím,že autoři přežili následnou dobu bez potíží,protože tak otevřeně pojmenovat problémy se málokdy někomu podařilo.

08.02.2019 3 z 5

Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Vlastimil Vondruška

Také pokračování osudů rodiny Prokopů je velmi dobře rozvedeno a spojeno s událostmi těchto let.Jistě,že přesnost historická není úplná,ale jako sága rodu nebo román je naprosto dokonalý.Autor také netvrdí,že všechny údaje jsou podloženy.Naopak si je upravuje,tak,aby vyhověly románu a za sebe můžu říct,že mi to vůbec nevadí.

03.02.2019 5 z 5

Miss Porta Miss Porta Zdeněk Šmíd

Děkuji čtenářské výzvě,že jsem se dostal k téhle knize.Bylo to,jako bych prožíval znovu své mládí,kdy jsme jezdili na vandry a také na Portu do Ústí,později do Plzně a také jednou v Sokolově.Prožívali jsme úplně ty stejné věci jako v knize.Znali jsme se všichni mezi sebou,znali jsme i Kapitána Kida,bratry Ryvolovi a další.Prožili jsme přechod od staré trempské písničky k novým.Hráli jsme a zpívali například Slabocha Bena,Bednu od Whisky a další.Navštívili jsme i slavné Dostavníky v Sokolově.Byli jsme na vandru i s Vojtou Kiďákem a učili se hrát jeho písničky Tuláckej ráj a také Toulavýho,velcí kamarádi už od průmyslovky jsme byli s hráčem na banjo Pinďou Halamáskem a mockrát jsme si spolu zahráli.
Dneska už je to všechno pryč,ale když nic jiného donutilo mě to vzít a oprášit kroniku naší osady a znovu si jí přečíst a prohlédnout si fotky a zavzpomínat si na tyhle krásné časy.Měli jsme prostě štěstí,že nás neminuly ...

31.01.2019 5 z 5

I tudy kráčely dějiny - z historie zaniklých a těžbou uhlí vážně zasažených míst Sokolovského revíru I tudy kráčely dějiny - z historie zaniklých a těžbou uhlí vážně zasažených míst Sokolovského revíru Vladimír Prokop

Hodně zajímavá kniha o našem okolí,kde se dozvíme nejen historii zaniklých obcí,ale také co za budovy a pozemky z těchto obcí zůstalo.Pro nás,kteří tu žijeme je tato historie velmi zajímavá.

27.01.2019 5 z 5

Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Kniha se mi velmi líbila.S takovýmhle druhem historického románu jsem se ještě nesetkal.Dozvíme se o rodině Prokopů a současně o historických událostech,které tohle období provázely a ovlivňovaly život Prokopů velmi silně.Dobře mi do toho zapadá i dialog dvou kronikářů o tom co psát a jak.Takže už se těším na druhý díl téhle sedmidílné ságy.

25.01.2019 5 z 5

Vyhlaste poplach! Vyhlaste poplach! Arno Kraus

Kniha mne velmi zklamala.Takové mdlé,natahované,prostě nastavovaná kaše.

21.01.2019 2 z 5

Nitranská brána smrti Nitranská brána smrti Vlastimil Vondruška

Dobrá detektivka o pátrání po vrahovi a pak naprosto nečekané rozuzlení,tak jak je u autora zvykem.Řekl bych,že vystihl zvyky a atmosféru,tak že jí i využil ve svém pátrání.Spousta falešných stop např.klíč,oběšený muž atd.zavádí čtenáře několikrát do slepé uličky,ale nakonec se vše vyjasní,jak je u autora zvykem.

20.01.2019 5 z 5

Stop! Hranice! Stop! Hranice! K. Koňak

Kniha povídek o pohraničnících.Nejvíc se mi líbila povídka Nezklam,Fulo.Příběh už dosluhující feny,která v její poslední akci zadrží narušitele a nakonec se s ní celý útvar rozloučí,protože jde už do výslužby.Nádherný a dojemný příběh vztahu psa a člověka.

19.01.2019 5 z 5