Pavelpi Pavelpi komentáře u knih

Opeřený had / Dveře se sedmi zámky Opeřený had / Dveře se sedmi zámky Edgar Wallace

Nevím.Mě knížky tohohle autora nijak moc nelákají ( kromě Žabího bratrstva ).Asi je to tím,že jsou z jiné doby a nejsem schopen se v nich dost dobře orientovat.

29.03.2019 3 z 5

Psohlavci Psohlavci Alois Jirásek

Knihu jsem četl někdy v šesté třídě a vím,že jsem jí tehdy nedočetl,protože jsem měl problém s chodským nářečím.Dal jsem se do ní v rámci Výzvy.A je zajímavé,že teď mi to už nevadilo.Jirásek je prostě jednička v tomhle žánru a tentokrát jsem knihu dočetl až do konce a líbila se mi.Dávám plný počet bodů.

29.03.2019 5 z 5

Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha Stanislav Berton

Dokument byl dost složitý a nepřehledný.Je pravda,že jsou tam některé zajímavosti,které normálně nejsou známé,ale celkově knihu beru jako lepší průměr.

27.03.2019 3 z 5

Komisař Gideon má starosti Komisař Gideon má starosti J. J. Marric (p)

Komisař Gideon je můj oblíbenec a knihy s ním mám rád.Při pátrání získáme docela dobrou představu,jak to funguje.A hlavně nám probíhá více případů najednou a tím je kniha rozdílná oproti jiným detektivkám.

27.03.2019 5 z 5

Náruživost Náruživost Josef Klíma

Dobré,zajímavé a hlavně smutné,co člověk dokáže ze sebe udělat.

27.03.2019 4 z 5

Půlnoc v Bretani Půlnoc v Bretani František Uher

Podle mne průměr.Je to celkem oddechovka,ale dlouho mi trvalo,než jsem se dobral konce.

Třikrát Napoleon Bonaparte Třikrát Napoleon Bonaparte Arthur William Upfield

Čte se to dobře,děj má také spád,ale dvakrát to číst nemusím.

27.03.2019 3 z 5

Případ bez podezřelých Případ bez podezřelých Vladimír Přibský (p)

Celkem průměrná kniha (samá psychologie a úvahy) a děj se docela vleče,takže jen tři hvězdy.

Černý šíp Černý šíp Robert Louis Stevenson

Knižku jsem četl poprvé jako kluk a moc se mi líbila.Proto jsem se do ní dal po dlouhém čase znovu.Samozřejmě,že z mého dnešního pohledu je kniha příliš jednoduchá.Na druhé straně si myslím,že má čtenáři rovněž co říct.Minimálně to,co byla válka růží v Anglii.

27.03.2019 5 z 5

Tři oříšky pro Popelku Tři oříšky pro Popelku Miroslav Graclík

Proč jsem si vybral tuhle knihu v kategorii s nejhezčí obálkou?Libuška Šafránková je mi moc sympatická a uznávám jí jako herečku,protože umí zahrát skoro všechno naprosto přirozeně,což je velké umění.Příběh jak vznikala Popelka je také velmi pěkný a nakonec i rozhovory s herci byly také moc pěkné.Proto dávám plný počet hvězdiček.

24.03.2019 5 z 5

Ve stínu paragrafu Ve stínu paragrafu Ilja Kučera

Případy napsané takovýmhle stylem mi moc nesedí,proto jen tři hvězdy.

Podivuhodné příběhy Podivuhodné příběhy Miroslav Ivanov

Velmi dobře napsáno.Nejvíc se mi líbil příběh o místě,kde stával Wogastiburg a autor se snažil ho najít.Ostatní příběhy jsou také hodně zajímavé.

Sláva chutná všelijak Sláva chutná všelijak Rudolf Mihola

Zajímavé podívání se na staré hvězdy staré české hudby.Některé z nich jsem ještě zažil a i když to nebyla moje hudba,přesto jsem si je rád poslechl a některé jejich písničky si pamatuji dodnes.

Králové, kacíři, inkvizitoři Králové, kacíři, inkvizitoři Miroslav Hroch

Tak já jsem byl knihou docela zklamán.Jednotlivé příběhy jsou dost nezáživné a moc mě styl autorova psaní neseděl.

16.03.2019 3 z 5

Biografický lexikon sokolovského regionu Biografický lexikon sokolovského regionu Vladimír Prokop

Úžasná práce autora.Dozvěděl jsem se velmi mnoho zajímavého o osobnostech našeho regionu a celkem i dost podrobně.

Přítelkyně z domu smutku Přítelkyně z domu smutku Eva Kantůrková

Mě to moc nebavilo a nesedělo mi to vůbec,proto jen dvě hvězdy.

16.03.2019 2 z 5

Báje a pověsti starého Egypta a Mezopotámie Báje a pověsti starého Egypta a Mezopotámie Eduard Petiška

Egyptské pověsti byly velmi dobré.Ale ta Mezopotámie,za tu musím dát hvězdu dolů.

Zápisky kriminalistovy Zápisky kriminalistovy Lev Romanovič Šejnin

Já to beru jako normální kriminálky (politiku a ideologii nesmím vnímat).Pak se mi to docela líbilo

Iveto, sbohem... Iveto, sbohem... Zlata Golda Dvořáková

Průměrné.Myslím,že jde o to,přiživit se na Ivetě.Nedivím se,že nakonec spáchala sebevraždu.

Dana Medřická Dana Medřická Jindřich Černý

Když někde hraje Dana Medřická,je to úžasný koncert ducha.V knize se dozvíme ledacos o jejím životě a osudech a hlavně poznáme,jaká to byla ohromná žena s citlivou duší