PavlaA komentáře u knih
Seriál jsem zatím neviděla, chtěla jsem si nejdříve přečíst knihu.
Příběh se mi líbil, přesto nevím, jestli se pustím do dalších dílů.
Vyvrcholení trilogie o irské dívce Gracelin O'Malleyové. Celá série se mi velice líbila. Slzička ukápla až na konci, který byl sice předvídatelný, ale krásný a romantický
Další pokračování nelehké životní cesty Grace se mi moc líbilo.
Nějak mám pocit, že se děj tak nějak táhnul a v poslední třetině se to maličko rozjelo. Přesto se mi příběh celkem líbil, takže si přečtu i další díly. Podle recenzí jsou snad lepší. Uvidím.....
Musím říct, že čtvrtý díl této skvělé série byl úžasný. Opět se to neobešlo bez napětí, nečekaných zvratů i láskyplných vyznání.
Celkem šílené. Jsem ráda, že si Maude nakonec v dospělosti zařídila normální život, ale poznamenaná takovou výchovou fanatickým a despotickým otcem, bude nadosmrti.
To byl tak bolestný a dojemný příběh, že mi dlouho zůstane v paměti. Velmi doporučuji
Knížka se ni celkem líbila. Příběh měl spád, nenudila jsem se. Konec trošku předvídatelný, ale nevadí, i tak jsem si čtení užila.
Já nějak nevím co k tomu napsat.
Když jsem se začetla, stále více jsem si říkala: To snad není možné, proč to někomu neřekla? V době dospívání chápu, styděla se a bála, že by ji nikdo nevěřil, ale potom v dospělosti? Nejspíš tady velmi velkou roli sehrála její psychika a neschopnost uvažovat jako člověk z běžného života.
Kniha se mi četla dobře, mělo to spád. I když některé pasáže, hlavně popisování sex. praktik, byly pro mou velkou představivost náročné. A vůbec si nechci představovat, že tohle se děje dívkám po celém světě.
Knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Nemohla jsem se odtrhnout a s hrůzou si uvědomovala co lidé, celé rodiny a i malé děti, které byly na dlouhou dobu odloučeni od svých rodičů, museli vytrpět za dlouhé kulturní revoluce. Vyprávění mě stalo spoustu slz.
Příběh se mi celkem líbil, i když mě hlavní hrdinka občas štvala.
Zajímavé čtení, splnilo moje očekávání. Popis některých sexuálních tužeb u zákazníků mě občas i rozčarovalo. Zajímalo by mě, jak žije Lisa dnes.
Tyto příběhy jsou téměř všechny stejné. V této knize jsou osudy českých holek, které se zamilují a později samozřejmě provdají za cizince, popsány z pohledu ženy, která sice také byla za cizince provdána, ale svým způsobem měla štěstí. Začala pomáhat navracet unesené děti zpátky z arabských zemí českým matkám a věřím, že to muselo být jak fyzicky tak i psychicky náročné. Škoda jen, že některé ženy jsou nepoučitelné a některé tak naivní, že i přes mnoho velmi podobných případů stejně nakonec udělají tu samou chybu a muže-muslima si vezmou. To prostě nikdy nemůže jít dohromady, nedokážeme být tak pokorné jako muslimky, které jsou k takovému životu vychovánány už od dětství.