Pechule komentáře u knih
Negativní komentáře mě navnadily knihu si přečíst. Špatná je pro mě kniha, do které se od začátku nezačtu - tady to tak nebylo. Ano, není to žádné veledílo, ale určitě to není ani odpad. Ono se mezi námi takových nešťastných duší určitě vyskytuje mnoho... a každý na to má jiný úhel pohledu. Odsoudit jde lehce, pochopení je těžší...
Opět autorka nezklamala... smutné, sladké, happy end... něco takového jsem si teď přečíst potřebovala :-)
Super, super, super! Kniha, která si mě získala, hltala jsem ji a mrzelo mě každé její odložení.
Tak toto byla krásná, odlehčená četba, kniha mě mile překvapila.
Tak toto mě bavilo mnohem víc než Panda... Cynická Bára mi byla hodně sympatická. Kupodivu mi ani nevadilo propojení s "nebeskou babičkou". Prostě milé odpočinkové počtení.
Já si po přečtení říkám, zaplať Bůh, za moji milující maminku a mé dcery si to snad také mohou říci.
Na knihu jsem okolo sebe slyšela samou chválu, jen mě trochu od jejího přečtení odrazovala tloušťka, silné knihy moc nemusím. Ale konečně přišel její čas a jsem za doporučení ráda, kniha se mi četla velmi dobře a byla jsem napjatá jak struna, než jsem se dobrala konce :-)
Kniha se mi dostala do ruky náhodou v knihovně a jsem za to ráda. Poutavé čtení moudré ženy, průřez jejím životem a seznámení se skrze ní s mnoha zajímavými lidmi. Souhlasím s ladykou - kéž by se o takovýchto osobnostech psalo více. A kéž by takových osobností bylo "na vrcholu" více.
Za mě tedy další povedená kniha od autorky, zajímavé téma, pohled z více stran na problém rasismu. A opravdu je dobré si přečíst i dovětek autorky.
Knihu jsem četla na doporučení dcery a proto, že se mi hodila do výzvy. Je to taková krásná, čtivá pohádka pro mladé i trochu odrostlejší romantičky :-) Myslela jsem, že tímto dílem skončím, ale asi se pustím i do pokračování...
Jedním slovem: úžasná. V tak mladém věku napsat něco takového zasluhuje oprávněně 5 hvězd. Dávkovala jsem si ji a užívala si její čtení...A už teď je mi jasné, že se k ní budu ráda vracet.
Tak tahle kniha je něco! Průřez Sašenčiným životem je čtivě napsaný, opravdu napínavý, z určitých situací až mrazí a člověk si říká - to snad není možný, tohle se vážně dělo? Vydařený román.
Čerstvě dočteno, něco z knihy se použít dá, něco mi přijde zvláštní a nepoužitelné. Každý si to musí tak trochu přizpůsobit svému způsobu bydlení a osobnímu pohledu na pořádek. Mně by se nelíbilo žít v bytě s holými stěnami bez polic a mít vše "uklizené" ve skříni, někomu to naopak vyhovuje...
Ze začátku mi kniha přišla zajímavá, nadšení postupně upadalo a za pár dní po dočtení vlastně ani nebudu schopná říct, o čem byla. Ale nikoho nechci od čtení odrazovat, možná jsem jen knihu četla v nesprávný čas.
Skvěle jsem si početla. A to už se mi dlouho nestalo, abych se nedočkavě těšila na každou volnou chvíli, kdy budu moct usednou ke knize. Poslední třetinu knihy jsem tedy přečetla na úkor spánku a stálo to za to ;)
(SPOILER) Tento díl bych hodnotila 3 a 1/2*, nebavil mě tolik jako první. Nemůžu autorce upřít, že píše čtivě, ale tady byl děj rozvláčný, skoro půl knihy trvalo, než se (pro mě) něco zajímavého začalo dít. Kdybych měla shrnout děj, tak si ho za pár dní stěží vybavím. Nebo ho shrnu třemi slovy - oťukávali se, spojili se a dopadlo to :)
Než se pustím do Jasmíny, tak si dám chvíli od Pink Tattoo pauzu.
Mně se více líbil první díl, ale i tento je celkem čtivý. Chystám se na Okamžiky, ale musím si dát trochu odstup a mezitím přečíst něco trochu jiného.