PerchtaR. komentáře u knih
Vtipný z části autobiografický román vypráví příběh o jednom neplánovaném početí a všech věcech, který s jeho následky souvisí..., milý, silný příběh, jehož osnovu napsal sám osud :)
Super příběh! Kniha se čte snadno, napínavý děj, nepředpokládané vyústění... Doporučuji :)
Krásné ilustrace Lee Wildish, super nápad :). Tohle by si dědečkové měli se sebou povinně nosit na návštěvy :D ! Knížka spíše než ke čtení je k prohlížení, ale o to je kouzelnější.
Hezká kniha, plná konkrétních tipů, jak odhalit emoční stereotypy, které nám ubližují :).
Kniha mě svým obsahem zaujala a rozhodně patří mezi ty lepší publikace věnované sebeléčení a aktivnímu přístupu k životu . Je vhodná dokonce i pro ty čtenáře, kteří jsou s jógou dobře seznámeni, protože tato knížka nahlíží na jógu z jiného úhlu pohledu než publikace věnující se „indické józe“. Zároveň bude užitečná i pro začátečníky, kteří potřebují poradit, jak začlenit jógové asány do svého běžného dne či potřebují řešit již vzniklé zdravotní potíže.
Tři víly se skamarádí a vypráví si příběhy o vílách nejen z našich končin, ale z celého světa. Napínavá a někdy i trochu strašidelná vyprávění přiblíží dětem svět pohádkových bytostí tak, jak to dosud žádná knížka neudělala.
Tato publikace téma obsedantně – kompulzivní poruchy rozebírá ze 3 možných přístupů: z biologického, psychologického a psychoterapeutického. Nejpodrobněji jsou popsány psychoterapeutické přístupy, protože jejich výsledky jsou považovány za nejlepší a nejtrvalejší. Kniha je napsána tak, aby informace v ní obsažené měly hodnotu jak pro profesionály, tak pro laiky, kteří se potřebují s nemocí blíže seznámit, ať kvůli sobě nebo kvůli někomu blízkému.
Kniha je velice hezky zpracovaná. Seznamuje čtenáře nejen se samotným obsahem daného literárního díla, ale přesvědčivě odkazuje na jeho velký význam pro všechny slovanské národy, který tkví zejména v uvědomění si důležitosti jednoty a svornosti. Knížku ze srdce doporučuji zejména (nýbrž nikoli výlučně) milovníkům historie, slavistům a studentům ruštiny.
Autor píše o mimořádně zajímavém tématu, které je dost atraktivní pro každého, kdo se zajímá o středověk, středověké rituály a koho zajímá vývoj lidského vnímání přítomnosti smrti a její neoddělitelnosti od živých. Pravda je, že se jedná o naučnou knihu, tudíž pokud nejste odborník v medievalistice, tak je více než pravděpodobné, že vám některá slova či obraty nebudou zcela srozumitelné.
20ti letému Jindřichu Bejlovi přišlo celkem výhodné se stát c. k. důstojníkem v záloze, protože pak měl kratší „základní vojenskou službu“: místo na 3 roky jenom na 1 rok a také jednodušší .
V té době nikdo v žádnou válku nevěřil, ale pak přišel rok 1914, atentát v Sarajevu a Jindřich musel ve svých 23 letech do války s 11. pěším plukem.
Byl raněný, prošel zajateckým táborem, byl u zrodu Československých legií v Rusku a vrátil se domů živý. Takže ano, tenhle životní osud na knihu rozhodně dá.
Kniha rozhodně není úplně jednoduchým čtením pro každého, ale můžeme ji považovat za nadčasový zdroj informací týkající se rozdílu vnímání světa mezi „západní společností“ a “ primitivními domorodci“.
V pořadí 2. kniha autorky "Vúdú". Kniha má podobné rozvržení jako její 1. práce: na začátku knihy se seznámíte s politickými a historickými reáliemi, které jsou nutné pro hlubší vhled do povahy tohoto afro-karibského náboženství. V knize najdete originální informace, které v jiné česky psané publikaci nenajdete. Rozsahem i obsahem se jedná o unikát. Kniha je opět obsáhlejší, ale čte se snadno.
Běžného čtenáře kniha překvapí, protože nejde o "hollywoodské" či "temné" vylíčení "nebezpečného" vúdú, ale o objektivní představení živého náboženství, které má ve světě stále více přívrženců. Na pozadí historických a politických reálií uvedených v knize si čtenář lehce udělá obrázek, za jakých okolností se vúdú zrodilo a proč je úplně jiné, než jak se nám v "béčkových" filmech tvrdí. Kniha má i praktickou část věnovanou magickým úkonům, které si lze vyzkoušet. Kniha se hezky čte.