Petr K. Petr K. komentáře u knih

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Hned na zacatku musim napsat - Perfektni ! Opet jsem mel trosicku obavy, protoze sektare nemam rad, ale treti dil me zatim bavil nejvice (a to jsem necekal :-)) Skoro se ted bojim cist ,,Slozku 64,, protoze latka byla vynesena hodne vysoko a tezko se bude prekonavat, ale muze zustat vyrovnana, uvidime :-)

Dale si trosku rypnu do dvou komentaru pod sebou. Myslim, ze kdyz nekdo zacina tretim dilem, nemuze dobre chapat veci, ktere se staly v predchozich dilech a vztahy mezi pracovniky i osobni zivot postav. Je skoda se o to ochuzovat a tato serie na sebe hodne navazuje.

Nevim, jestli je to prekladem, nebo se stejne frky vyskytuji i v originalu, ale ja se proste musim kazdou chvilku nahlas chechtat, je to opravdu komedie :-) Myslim, ze kniha je nejlepsi, protoze se v ni nejvic neco deje. Oproti ,,Zene v kleci,, ktera je z vetsi casti pouze vysetrovani. Tady se kniha rozjela uz na triceti procentech a jela az do konce. Jedina vec, se kterou porad bojuju, jsou nazvy mist a jmena, to je neco priserneho, ta danstina :-) Dalsi zajimavost ze vsech tri knizek je, ze se vzdy v knize resi i jine pripady, ktere s hlavnim dejem nemaji nic spolecneho a s tim jsem se zatim nesetkal, ale je to zajimave a rozhodne to nicemu neskodi, citite se tak opravdu, jako na policejni stanici. Ale nejvic si uzijete (urcite, jako ja) nervy drasajici casti knihy s hlavnim padouchem a jeho obetma. Jasnejch 5 hvezdicek a nutnost precist. Ale poporade !! :-)

07.01.2014 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Ve srovnani s jinou knihou by zaslouzila 5 hvez, ale ja ji hodnotim s predchozim dilem, ten byl pro me pecka. Proto dam sam za sebe 4.
Pribeh je opet propracovany a nejvice pritahuje samotny dej z minulosti, jak je u teto serie zvykem. Bohuzel mi prisel trosku smutnej a to jak skoncila hlavni hrdinka Nete mi prislo hodne lito. Jinak je to napinave a hodne spinave svinstvo. Jak je zvykem, ke konci knihy dostame Asad s Carlem ,,opet,, pekne na budku a maji co delat, aby to vubec prezili. Ze vzdy musej dostat zezadu do hlavy a krku. Priste bych si dal nejaky kryt na zatylek :-) urcite ji tam opet dostanou :-) Mohu doporucit a opet - Ctete to poprade, jinak nepochopite

15.01.2014 4 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Me kniha velmi mile prekvapila. Mel jsem pocit, ze bude prevazne ze skolniho prostredi a pro me mene zajimava, ale je to odlozeny pripad, takze dej uz je jinde. Je to opet poctive vysetrovani, ktere je na zacatku vlazne a na konci pekna pecka. Prechod z knihy ,,Zena v kleci,, na knihu ,,Zabijaci,, je opravdu skvelej, mel jsem pocit, ze Carl vyresil pripad, sel se vyspat, prisel do prace a rozjel dalsi :-) Urcite musite cist poporade !!! jinak nebudete chapat, protoze Olsen narozdil od Deavera neopakuje (nepripomina) udalosti z predchozich knih. Kniha je opravdu napinava a brutalni. Ale ja se u knihy i velmi casto smal, protoze je kniha prospikovana super frkama a situacema. Urcite si to uzijete, jako ja a ostatni :-)

21.12.2013 5 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Pro me mozna trosku pomalesi rozjezd a velkou cast knihy tvori solidni vysetrovani bez vetsich napinacich pasazi. Ctete vlastne dva pribehy, ktere se navzajem stridaji, kdy jeden je s Carlem (patrani) a druhy s Merete (obet) Ja se tesil na ten s Merete u ktereho me mrazilo. Poslednich 20% pred koncem jsem opravdu hltal. JInak se u knihy opravdu zasmejete a Asad je rizek :-) Knihu urcite mohu doporucit.

05.12.2013 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Rozhodne nejlepsi kniha ze serie s Harrym, take bych rekl, ze nejbrutalnejsi. Celou dobu jste napnuty a jen tezko se utrhavate od knihy. Dokonce se mi tu poprve podarilo tipnout vraha od zacatku knihy :-) Rozhodne nutnost precist !!!! Rikam to tu pokazde a i dnes si to neodpustim, ctete ty dily poporade (od Netopyriho muze - se kterym je take dej spojen), jinak se hodne, hodne osizujete. Pro me jasny favorit na nej knihu 2012, tezko ji nekdo (neco) prebije !

11.11.2012 5 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Davam 4,5 hvezdicek. Pro me skvela kniha. Cela serie s Harrym je moje oblibena. Je sranda kdyz se nekdo ocitne na miste, ktere uz znate z predchozich dilu. Akorat me stve ten kolotoc s Rachel a Olegem. V predchozi knize to konecne koncilo dobre a v teto zase najednou bum a je zas konec, tak to me moc nebavi. Pak nemam rad, kdyz neustale policii sefuje naprosty de..l. (to se netyka jen Nesba) to vzdycky uplne soptim. Jinak chvalim Harryho reseni na letisti v zaverecnem honu. Urcite mohu doporucit (i celou serii)

24.10.2012 4 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Me se kniha libila. I po superuspesnem Snehulaku, nemam pocit, ze by byla horsi. Je stejne desiva a brutalni a nenecha vas chladnym. Mozna je prilis dlouha a prekombinovana, to je pravda, ale ve finale je super. Akorat ten konec ve stylu americkejch akcnaku, je trochu moc a tezko rict, kdo by neco takoveho dohromady rozdejchal, jako Harry, ale budis. Hlavne ze knihu hltate a to tady podle me funguje. Uz se tesim na dalsi dil. :-)

05.12.2013 5 z 5

Mayday Mayday Thomas H. Block

Paradni kniha. Opravdu velmi napinave a ctive od zacatku az do konce. Je napsana tak,ze se dokazete vzit do te hruzy a naplno vnimat. V podstate jde o 3 pribehy, ktere spolu souviseji. Chvili ctete o letadlu, chvili jste v kuzi elitniho stihace a chvili na zemi. Kazda ta cast mi prisla zajimava a k zamysleni a vciteni se do kuze toho druheho. Rozhodne doporucuji k precteni a myslim, ze 5 * mluvi za vse. PS. Zkusil jsem i film, ale je to bohuzel ztrata casu. Je na nem videt, ze to je beckovej a nizkorozpoctovej film, ktery se s knihou absolutne nemuze rovnat, takze se radsi na nej nedivejte a dejte prednost knize :-)

07.10.2013 5 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Opet velmi ctive. Konecne se zde uz doresi pripad z predchozich dvou knih a dobro zvitezilo (i v Harryho osobnim zivote) :-) Ale ted vazne. Ke koci to zacina nabirat na otackach a zaver me fakt prispendlil ke knize. Urcite doporucuji, ale ctete to postupne podle dilu, jinak to neni ono, verte mi, ja cetl dil po dilu a dobre jsem udelal

20.09.2012 5 z 5

Červenka nese smrt Červenka nese smrt Jo Nesbø

Pro me dobra kniha. Uz prvni kniha s Harrym (Netopyri muz) se mi zamlouvala, ale tato je asi lepsi. Urcite mohu doporucit. Akorat nevim, jestli jsem tak natvrdlej, ale dost se mi pletla jmena. Kdyz jsem treba 4 dny necetl, tak jsem se pak ztracel a nevedel kdo je kdo. Proste pro me tam bylo moc jmen. :-)

11.08.2012 4 z 5

Neklid Neklid Jeffery Deaver

Je to moje 18á kniha od Jefferyho. Me teda prisla dobra. Pise se tu o nude v prvni pulce knihy. Mozna jo, jsou tam podle me zdlouhavě popisujici a vysvetlujici pasaze, bez kterych se to podle me obejde a jsou tam jen proto, aby z knizky nebyla brozura. Ale to je vec nazoru. Jinak kdyz se vzijete do role (noc, bude a pak i je boure, vycerpani z uteku a pronasledovani) prislo mi to napinave a cetlo se mi to dobre, takze ja hodnotim kladne a s klidem knihu doporucuji.

a male rejpnuti na zaver - Ja teda nejsem zadny lovec a v armade jsem taky nebyl, ale to jak obcas dokazou stopovat Michaela
(v aute za jizdy,atd) to mi pride docela hodne ujety sci-fi :-)

14.07.2012 4 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Precetl jsem komplet 9 knih s Lincolnem. Az na Kamenou opici, se mi vsechny libi, ale pro me osobne je favorit prave Prazdne kreslo. Asi me dostalo to prostredi deje (oproti velkomestu) Me tedy naopak ke konci knizka bavila nejvic. Jeden zvrat stridal druhy a nakonec to bylo uplne jinak. Proste super. Ja doporucuji knihu hodne, ale treba zrovna vas nenadchne.

14.02.2012 5 z 5

Bílá komnata Bílá komnata Vojtěch Matocha

No, tak já asi budu negativní. Přiznám se, že poslední kniha pro mě byla zklamání oproti předchozím dílům. Moc vysvětlování a velmi málo napínavé akce, jako je v předchozích . Hlavně jsme absolutně nepochopil konec!!! Jak se proboha dostali ven??????? Prostě zklamání a useknutý nelogický konec. Už od posledních kapitol jsem jsem chtěl, aby už byl konec a přetrpěl nudu, kterou završil konec u stroje. Celá sérii je super a hltal jsem to tajemno. Tady mě to vůbec nesedlo. Ale to neznamená, že vám se nebude líbit. :-)

25.02.2022 3 z 5

Lovec Lovec Jeffery Deaver

Budu hodnotit pouze slovne. Mam Deavera rad, ale asi uz vycerpal vsechen muj zapal. Mimo asi 3 knihy jsem ho precetl komplet (cca 30 knih) a uz ho mam prokoukleho, nedokaze me uz zaujmout a prekvapit, protoze vim, ze prvnich 5 zvratu jeste neni poslednich :-( (stale stejna sablona!!!)
Vubec mi nesedl styl vypraveni z prvni osoby. Hlavni hrdina je mi absolutne nesympatickej. Je to opet boj dvou polobohu, kteri presne znaji tah toho druheho (neskutecna hloupost!!) Navic ta hlavni zapletka je nic moc, kdyz je kolem toho takovej humbuk. Neco jako v knize ,,Dvanacta karta,, Tam take chteli zabijet kvuli nesmyslu.
Pokud nemate precteno od Deavera vic jak 5 knih, asi jste nedseni. Pokud je to vase 30. kniha, mate uz dost. Je to na vas, asi si ji prectete a uvidite sami

10.02.2015

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Tak jsem prave precetl knihu podruhe, takze ted pridam i koment. Mel jsem trochu strach, ze to bude napodruhe nuda, ale naopak to bylo mozna plus. Nejste sice uz tak napnuty, ale je super sledovat postavu zabijaka celou knihu.
Jinak ke knize. Podle me je to dilo, ktere se radi mezi pet nejlepsich knih od Jefferyho. Rozhodne je to spicka v serii s Lincolnem. Je napinava od zacatku az do konce a nudit se u ni rozhodne nebudete. Uz pred rokem jsem daval 5 hvezdicek a plnej pocet ji davam i ted (A to uz mam od te doby neco nacteno). Nutnost precist :-)

26.01.2013 5 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Jak uz tu bylo psano, doporucuji cist serii od 1. Dilu (toto je 4.dil) Ve tretim dile (cervenka .... ) Je zavrazdena Holeho partacka a pripad se zde take resi (a opet se nedoresi) takze budete na 100% v obraze a vite kdo za vrazdou stoji a proc. Jinak mi kniha prisla napinava, takze mohu jen doporucit a jdu hned na dalsi dil :-)

23.08.2012 4 z 5

Zahrada bestií Zahrada bestií Jeffery Deaver

Tak nejdrive jsem knihu moc cist nechtel, protoze toto obdobi neni nic pro me, ale nakonec jsem podle ohlasu zkusil. A udelal jsem hodne dobre. Je to super pribeh. Pekne se cte a je napinava az do konce. Doporucuji hodne, nebudete litovat. I tem, kterym se to na prvni pohled nechce cist (jako me) .

12.04.2012 5 z 5

Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

Pro me super kniha. Hodne necekanych zvratu a kniha je nadupana napetim. Nevim, jestli neni serie s Kathryn lepsi, nez s Lincolnem :-) Urcite doporucuji

15.02.2012 5 z 5

Dobrodružství Toma Sawyera Dobrodružství Toma Sawyera Mark Twain (p)

Pokud budu hodnotit příběh, tak ten je naprosto v klidu a nemám co vytknout. Jak už tu někdo psal, měl jsem také před očima nonstop ,,Páni kluci,, a k postavám i některým událostem to nedalo, abych je v tom neviděl . Jsou tak pochopitelně určité věci jinak a ne vše je ve filmu podle knihy. Ale to je vedlejší, to je jen postřeh.
Co ale vůbec nehodnotim kladně, je styl ( asi i překlad, netuším ) jakým je tato kniha a toto vydání napsáno. Vůbec se to nečte dobře, ani mě a to je mi 39. Děti se s tou knihou neskutečně perou. Nevím, jestli už existuje nějaké novější vydání, ale snad jo, protože toto je tragédie. Myslím, že v dnešní době už je na trhu moře jiných a velice povedených a napínavějších knížek pro děti, než je tento pravěk . (Vysvětlujte dětem, co je černošský sluha a tak ) Za mě je prostě povedenější náš film Páni kluci :-)

27.03.2022 2 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Paradni kniha. Neni to Harry, ale je to Nesbo a kniha byla velmi ctiva. Zacatek se tvaril jako nuda, ale pak se dostalo do spravnych koleji a jelo to az do cile :-) Kniha me bavila, protoze v ni spravedlnost vitezi a padousi padaj jako svestky. Trochu mi to stylem pripomina ,,Vranu,, kde se take poskozeny msti hajzlikum. Je tam asi par nerealnosti, ale je to kniha a ta ma bavit, a me teda bavila moc. Skoda, ze slovaci to maji driv, uz je to druha Nesbovka, kterou jsem musel cist slovensky :-) Mozna by se s tim mohlo neco udelat :-) Urcite doporucuji, nebudete litovat

26.03.2015 5 z 5