Petr874 komentáře u knih
! Kniha čtena hl. kvůli maturitě!
Neříkám, že to bylo špatný, ale vůbec mi to nesedlo.
Příběh se velice pomalu táhnul a v prvních 2/3 byl nic moc. A to stokrát se opakujících slovních spojení tomu nepřidávalo. Popravdě jsem to už chctěl mít za sebou. Snad mě držela paní s pérem na klobouku. Poslední 1/3 děje nabrala na opravdu radikálních obrátkách. Takový skok jsem nečekal a byl jsem jím zaskočen.
Sepíšu to, kouknu na film a snad si to pak utřídím.
(zajímá mě, jestli je to čistě fikce, nebo je to založené na něčem, co se opravdu stalo...)
Opravdu zajímavé čtení, to jo. Maturanti určutě ocení.
Prostý a ne moc dlouhý děj.
Tato hra se Vrchlickému opravdu povedla, vtipná, oddychová a ne příliš dlouhá záležitost.
Doporučuji
Čapek ukazuje, co dokáže moc a snada o válku. Že chamtivost nic nedokáže zastavit. Úžasné drama, jen mi to přišlo zamotané.
Tak tohle jsem fakt nečekal, co k tomu říct. Příběh byl dobrý, ten Pavlův posun byl fakt znát. Ta motivace a přístup. Podíval jsem se skrze něho do zákulisí a nemálo jsem se dozvěděl i, snad se dá říct, přiučil. Být vojákem není sranda! V nemocniční části mi ukápla slza. Ale na druhou stranu mi to někdy zas přišlo přitažený za vlasy (jako civil nemůžu posoudit). A americké výcvikové stanoviště mě fakticky překvapily.
Ze začatku jsem se musel trošku dokopávat k tomu, abych ji otevřel. Ale čím víc jsem toho přečetl, tím více se mi líbila a přitahovala... ,jako... spirála (HA HA).
Ale teď vážně; sice nejsem expertem na hororové mangy (má první), ale stála za to. Ta vyobrazení, ta fantazie, ty nápady. No, prostě nevím, kde to bere.
Příběh - zajímavý
Vizuál - velice detailní (někdy až moc)
Postavy - není si na co stěžovat
Překlad - nevšiml jsem si drastických chyb
Celkový pocit - dobrý
Názor - super
Uf, co k tomu dodat. Syrové to bylo dost a kniha krásně ukazuje, jak to "funguje". Jsem rád, že jsem se mohl touto cestou dozvědět o mnohých, pro mě známých i neznámých, kauzách i z policejního (operativního) pohledu. Tímto bych Vám chtěl poděkovat pane Tichý za to, co vše jste udělal a že jste vytrval i v těžkých chvílích.
Za mě dobrá manga pro delší nudnou chvíli. Použití městské legendy jako předlohu nebylo vůbec špatné. Akorát manga byla místy často předpovídatelná.
Když si ji přečtete, nic nezkazíte.
Čteno kvůli testu z češtiny.
Od knihy jsem neměl očekávání, ale i tak mě velice dostala. Takhle dlouho jsem na konci knihy nebyl "rozčarovaný"
Příběh byl zajímavý a smutný. Jenom škoda, že první půlka byla taková nic moc a také jsem se ztrácel ve jménech. A to věčné opakování výroků mi lezlo na nervy.
Jinak doporučuji.
3,5*
Tady se u autora zastavím a půjdu proti proudu.
Nato, že si to všichni vychvalují, jsem očekával trošku víc. Konec byl smutný, to ano, ale to je tak vše. Přišlo mi, že se tam vůbec nic neděje.
Dobrý studijní materiál. Doporučuji přečíst, i když nestudujete právo.
Příběh bych popsal jako volné pokračování povídky "Zaklínač" z Posledního přání (Gerald se snaží zbavit strigu kletby) ale o mnohem později (mimochodem jedna z mých nejoblíbenější z povídek). Kresba komiksu se mi opravdu líbila. Dokonce víc, než u předchozích dílů.
Příběh hodnotím velice pozitivně od začátku do konce. Odhaluje nám skrytá tajemství spjatá s temnou a smutnou minulostí.
Také musím ocenit vizuál obálky.
Většina mladíků nedobrovolně narukovala do krvavých zákopů, jen proto, aby ti výše postavení mohli hrát svoji "božskou" hru. když se ti stejní mladí-staří vrací zpět, tak zjišťují, že zde pro ně už není to místo, jako předtím a přichází do bídy.
Smutná myšlenka, ale celkové podání (především od druhé půlky) na mě neudělalo takový dojem.
Lepší 3*.
Používal jsem v době, kdy jsem ještě lepil plastikové miniatury německého vojska (2020).
Knihu jsem si pořídil čistě ze zvědavosti a také mě zaujala, že je sepsána (pro mne) ve velice netradiční formě.
V knize jsem našel mnoho poznatků které by mne samotného napadly a mnohokrát jsem je již použil. Ale zase tam bylo mnoho poznatků, které jsem při čtení nerozklíčoval a nedokázal jsem si je převést na dnešní dobu.
I přesto, že tyto vědomosti se shromažďují už již přes mnoho staletí, stále se mnozí nedokážou poučit z toho, co bylo.
Knize dávám symbolickou 3*
Knihu hodnotím jako lajk, nikoliv jako odborník.
Kniha to byla opravdu zajímavá a velice podrobná. Mnohem podrobnější, než stejnojmenný seriál, který jsem viděl jako první. Líbilo se mi, že se kniha zajímá i více o samotný trénink budoucích výsadkářů a i o jejich poválečnou dobu.
Ale teď pozor. Kniha obsahuje mnoho malých detailů, mnoho "termínus-technikus" a hlavně mnoho jmen (ve kterých jsem se už ztrácel). Takže je, za mě, jedná o celkem náročnou literaturu. Také jsem se zajímal a zjisti, že autorovy knihy nejsou až tak na 100% podle pravdy a určitou čast si zromantizoval (jsem zjisti, když jsem začal číst...)
Když ale tato fakto pominu a budete se hlavně zaměřovat na zbytek toho, co kniha nabízí, tak se jedná o velice povedené dílo. Které mohu určitě doporučit.
Najdete zde akci, klidnější čási, vývoj, dynamiku, zvraty a to, že nikdo nebyl svatý a jiné...
Jediná část, ketrá mě moc nebavila, byl konec (protože to bylo čistě o povídání).
Zajímavý příběh a ještě zajímavější zápletka na 3. dějství. Opravdu jsem nečekal, jakým způsobem se děj bude posouvat.