Petr874 | Komentáře u knih | Databáze knih

Petr874 Petr874 komentáře u knih

Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Velmi čtivé a zajímavé příběhy z nelehké doby se špetkou humoru od Oty Pavla. Lepší, než zfilmovaná podoba. Doporučuji.

26.11.2022

Tvář bez masky Tvář bez masky Sidney Sheldon

Dobře napsaná, svižná, oddechová detektivka. Až takový posun v ději jsem fakt nečekal. Jediná škoda na kráse je, že konec mohl mít ještě pár těch stránek navíc.

06.11.2022 4 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

A pak, že peníze jsou vše. Pro některé ano, ale je to tak?

Čtivá, úsměvná a krátká maturitní četba u které stojí si ji přečíst, ale i jen podívat na zfilmovanou podobu.

25.10.2022 3 z 5

Syn pluku Syn pluku Valentin Petrovič Katajev

Když přehlédnu to, že jde o další socialistickou propagandu, tak se za mě jedná o velmi napínavý, čtivý a originální příběh.

25.10.2022 4 z 5

Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Dvakrát měř, jednou řež.

22.10.2022 2.5 z 5

Poslední hvězda Poslední hvězda Radek Sterakdary Starý (p)

(SPOILER) Tuto recenzi píšu po delší době od přečtení, takže ji prosím berte s širší rezervou.

Prvních, asi 30 stránek, mi tenhle druhý díl Arily přišel jako "data pack", aby se to nějak rozvinulo a prodalo (což jsem si říkal, že to není Sterakův styl a něco je špatně). Ale to jsem se šeredně spletl hned v momentu, kdy příběh začal pracovat s hlavní zápletkou děje. Ano, uznávám, že jsem si představoval něco trochu jiného (že je polovina knihy nebude točit furt okolo lásky mezi Arilou a Laraem), ale beru to a myslím si, že i přes to, to předčilo má očekávání a obohatilo mě. Jsem rád, že jsem svůj čas investoval tímhle způsobem a těším se na další budoucí pokračování tohoto úžasně-tajuplného děje.

22.10.2022 4 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

"Byl pozdní večer - první máj - večerní máj - byl lásky čas" Úryvek, který zná snad každý Čech a ví, z jakého díla pochází. Možná, kdybych jsem si tuto báseň přečetl třeba za 20 let a ne v šestnácti k maturitě, tak by mi i něco dala. Ale asi je to tím, že jsem antitalent na poezii...

22.10.2022

Hamlet, králevic dánský Hamlet, králevic dánský William Shakespeare

Kniha mě, jako nějaký tajuplný magnet, přitahovala až k samotnému konci. Sice jsem šel do knihy s tím, že jsem věděl, co se stane. Ale i přes to mě kniha nadchla a zaujala. A ten spád na konci... to jsem opravdu nečekal, že to bude až tak rychlé. Za mě to je jedna z těch lepších knih, které jsem zatím četl. Ale mám zde jednu výtku (za mě) a to je to neustálé a uměle-zbytečné natahování souvětí, které mi trochu kazilo prožitek z děje. Asi nebudu velkým fandou Shakespeara, zato vám můžu dílo jen doporučit. (A taku už konečně můžu říct, že jsem četl něco do Shakespeara)

29.09.2022 4 z 5

Divá Bára Divá Bára Božena Němcová

Přiznám se, že to nebyl zrovna můj šálek horkého kafe, ale toho, že jsem se k knize dostal, nelituji. Kniha mi něco předala, ale asi záleží na člověkovi.

27.09.2022 3 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Zajímavé a promyšlené drama od Čapka, které poukazuje na další (a asi nejhorší) možnost vývoje lidí a technologie. Neboť dát sílu neživému se může vymstít. Technologie mám rád a rád je využívám. Ale čeho jo moc, toho je moc...

Až mě zaráží, jak to je nadčasové drama a hodí se ke dnešní době.

Doporučuji.

27.09.2022 5 z 5

Zvrácená Zvrácená Haruto Rjó

Za mě dobrá manga pro delší nudnou chvíli. Použití městské legendy jako předlohu nebylo vůbec špatné. Akorát manga byla místy často předpovídatelná.
Když si ji přečtete, nic nezkazíte.

27.09.2022 4 z 5

Zápisky odstřelovače Zápisky odstřelovače Vasilij Grigorjevič Zajcev

Když jsem si po přečtení pustil film, chtělo se mi brečet. Tolik promrhaného potencionálu. Zatím první film, který je pro mě mnohem horší, než samotná kniha.

26.09.2022 4 z 5

Odstřelovačské eso - Deník z východní fronty a sovětského zajetí Odstřelovačské eso - Deník z východní fronty a sovětského zajetí Bruno Sutkus

Příběh zajímavý, ale spíše mě zaujala forma sepsání. První půlka jako deník (za mě zajímavější část) a pak klasický lineární příběh.

26.09.2022 4 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Myslím, že nemá cenu psát v tomhle komentáři o ději. Proto bych chtěl všem doporučit si přečíts tento dojemný, zajímavý, smutný, ale hlavně nezapomenutelný příběh školáků z fronty.
Kteří riskovali své prožitky, přátelství, touhy a životy pro dobro těch vyšších.

26.09.2022 5 z 5

Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

Když se mi tahle kniha dostala poprvé do ruky, vůbec jsem nevěděl, dočeho jsem se to namočil (věděl jsem, že Sterak vydal knížku, ale nenapalo mě, že bych se někdy k ní dostal). Po přečtení musím přiznat, že tohoto rozhodnutí vůbec nelituji. A jsem rád, že mi byla představená.

26.09.2022 5 z 5

Skleněný dům Skleněný dům Paul Tobin

Pro lidi, jako já, kteří se až tak moc nezajímají o svět zaklínače to může být dobré a zajímavé čtení. Jinak za mě jeden z lepších komiksů.
(mini bonusový obsah na konci velmi cením)