PetraBery komentáře u knih
Alice po přestěhování s partnerem Leem do uzavřeného komplexu domů hledá pravdu o předchozí majitelce. A její pátrání přináší spoustu možností, co, kdo a proč. Během čtení jsem měnila názory na jednotlivé obyvatele, a stejně konec v některých okamžicích překvapil. Kniha mi přišla slabší než jiné od autorky, ale bylo to čtivé a stránky ubíhaly rychle.
Eliza má jako každý dospívající svoje obavy a myšlenky z okolního světa. Ona ty své převádí do komiksu, který díky internetu sledují miliony fanoušků. A jen malá hrstka lidí ví, že autorkou je právě Eliza. Povedený příběh o první lásce, přátelství, životě ve virtuální realitě, ale i realitě skutečné.
Po čtyřech letech zpátky ve fantastickém světě, který autorka vytvořila. Chvíli mi trvalo než jsem se pořádně začetla a zase si příběh krajinochodkyně Paige užívala. Děj se tentokrát přesunul do Paříže a o akci a překvapení nebyla nouze. Jen doufám, že další díl bude v kratší době než byl tento.
Příběh popálené Avy, které jeden požár změnil celý život. Jak je těžké vrátit se do života, když velkou část těla pokrývají jizvy a najednou jste něčím odlišní. A jak je v životě důležité přátelství. Kniha nejen pro mladší ročníky, mám dceru ve věku Avy a kniha se mi líbila moc.
U Amišů již po dvanácté. Dávná přítelkyně policistka Gina se na náčelnici Kate obrátí, když je ve velkém průšvihu. Dokáže jí Kate s Johnem pomoci? Asi nejslabší díl, nejedná se o klasický případ, ale jinak je to čtivé jako pokaždé.
Pokračování velké lásky mezi Tru a Jakem, oddechové čtení, kde je jasné, jak skončí. Přemýšlet u toho nemusíte, odpočívat můžete. Časté oslovení "baby" mi v knize vadilo, a celkově se jedná o hodně přeslazenou záležitost, ale jedno přečtení neublíží.
Ačkoliv se jedná o klasiku, u mě bylo toto první čtení. A nečetlo se to špatně, dobře vykreslená vyšší společnost tehdejší doby. A závěr, který celkový dojem ještě vylepšil. Když bude příležitost, podívám se na filmové zpracování.
Krásný příběh, anotace napoví dost, a přece mě osud Jo, Gabea a Ursy dokázal příjemně překvapit. Knížka se čte lehce, rychle plyne a já se k příběhu ráda vracela.
V norské vsi na horách žije Roy, kterému se po letech vrací jeho mladší bratr Carl. A my začínáme odhalovat minulost, která formuje přítomnost i budoucnost, protože pro Opgardovi je rodina nadevše. Autorův rukopis je znatelný, překvapivé zvraty až do konce knihy. Jen těch mrtvol mohlo být méně.
Kniha je dobrou volbou nejen na dovolenou. Maturantka Ema je trochu jiná, ale to neznamená,že by měla být špatná. Hledání pravdy o lásce nejen v její rodině je další příjemnou četbou od autorky.
Již dvacáté setkání s agentem Pendergastem. Tentokrát trochu mystiky a paralelních světů, ale i s tím si snad dokážou hlavní hrdinové poprat. A já se těším na další díl, další osud nejen Constance je dobře rozehraný.
Pěkná oddechovka pro dospívající, kteří svůj směr teprve hledají. Sedmnáctiletá Abby si vytvoří seznam, který jí má pomoct růst a stát se právoplatnou umělkyní. V knížce nechybí první láska, důležitost přátelství a rodina.
Zavražděná amišská starší žena a unesená malá holčička, to je další z případů, které musí vyřešit náčelnice Kate a její spolupracovníci. Stejně jako ostatní případy je i tohle jedna velká rychlá jízda, která nenechá čtenáře vydechnout.
Židovské sestry Cibi,Magda a Livi nás nechají nahlédnout do jejich pohnutého osudu, přežití válečných let i let po válce, v zemi, kde začali další etapu svých životů. Souhlasím s některými komentáři, dívky měly i velkou dávku štěstí, ale to nesnižuje zvěrstva, která se za války stala.
Příběh mi nepřišel tak dobrý jako další dvě autorčiny knihy. Hodně osob a zamotaný děj způsobily, že jsem ke knize neutíkala každou volnou chvilku. Přečíst se to dalo, ale znovu bych nečetla.
Ráda jsem se vrátila do doby, kdy inspektorka Kim dostala svůj tým, který jí provází celou sérií. Zajímavý případ a postupné odhalování vraha je stejně čtivé jako další díly.
Od autorky mám přečtenou všechnu u nás vydanou tvorbu a ani tato kniha nezklamala. Příběh jednoho dne, který rozhodne o dalším osudu čtyř sourozenců, proložený minulostí jejich rodičů. Čtivé stejně jako ostatní knihy autorky.
Písek byl dle mého názoru slabší než trilogie Silo. Přesto autor dokázal výborně popsat pocity potápěčů při hledání starého světa. Celkově dobré, přečtení nelituji.
Střídání beletristických úryvků a doložených historických skutečností této knize sedí. Nejde o román, ale obraz (po) zapomenuté tragédie v Životicích. A kniha nám v tomto ohledu předá všechny podstatné informace.
S dalším dílem opět v Caldwellu, tentokrát se "zatraceným" bratrem Sahvagem. Jeho setkání s Mae změní jeho dosavadní život. Chemie mezi nimi není za mě taková jako v dřívějších knihách autorky. Ale nové zlo otvírá nové možnosti a já si stejně další přečtu.