petraj30 petraj30 komentáře u knih

Svádění sira Olivera Svádění sira Olivera Nicole Byrd

Nebyla to špatná kniha, ale byla nedotažená.
Ten začátek působit jaksi kostrbatě, ale budiž. Ty scénky s hlavními hrdiny by nebyly špatné, ale některé působily spíš nepřirozeně. Vlastně tak působil skoro celý příběh.
Juliana se mi moc líbila, ale na to v jakém vyrůstala prostředí, mi přišla až přehnaně inteligentní a vnímavá, a Oliver mi přišel dokonalý v tom že nebyl dokonalý:-).
Ta detektivní zápletka ( jestli to tak mohu nazvat ) byla jen umělé prodloužení děje. Nebylo to tak výstižně popsané.
Byl to takový rádoby vtipný příběh. Myšlenka rozhodně nebyla špatná, ale bohužel, tady to nevyšlo.

24.06.2021 3 z 5

Maggie Maggie Kay Hooper

Další povedený příběh plný napětí a paranormálních schopností.
Moc se mi líbilo, že příběh zasahoval do dávné minulosti. Sice mi tam z počátku chyběla trocha té romantiky, ale taky jsem se jí až skoro na konci dočkala:-)
Bishop opět zaujal své místo coby pozorovatel z povzdálí, ale jsem zvědavá, jestli si v budoucích dílech ještě střihne nějakou významnější a specifičtější roli.
Skvělé. Mně se to líbilo.

23.06.2021 4 z 5

Rubín Rubín Ann Maxwell (p)

Moc se mi to líbilo. Řekla bych, že ty knihy z moderní doby jdou spisovatelce přece jen o něco lépe.
Oba hrdinové byli skvělí, jen se báli začít žít nový život. Cruzovu osobnost bych víc rozepsala, ani postava Laurel nebyla kdoví jak popsaná, ale Cruz mi přišel vzdálenější. Děj knihy byl velmi rozmanitý, proto se to netočí jen kolem hlavních hrdinů, ale i těch ostatních.
Ta zápletka byla úžasně zajímavá, takže se člověk nenudí ani chvilku. Jsem zvědavá na další díl.

22.06.2021 4 z 5

Ruské národní pohádky (převyprávění) Ruské národní pohádky (převyprávění) Božena Holečková - Seidlová (p)

Je pravda, že pohádky z Ruska jsou moc pěkné a originální, ale hodně hodně drsné. Z některých příběhů jsem měla strach i já a spíš než pohádky bych to nazvala hororové příběhy. Jestli tohle čtou maminky dětem před spaním v Rusku, tak raději nechci vědět, co si čtou ruské děti ve škole:-):-)

20.06.2021 4 z 5

Parfém: Příběh vraha Parfém: Příběh vraha Patrick Süskind

Jako první jsem viděla film, který mě uchvátil. Čekala jsem, že kniha bude na podobné bázi, ale nedošla jsem ani do poloviny a knihu odložila.
Teď po mnoha a mnoha letech jsem tuto knihu opět vzala do ruky. Očekávala jsem, že mě kniha bude bavit víc, protože to je asi 15 let a já se za tu dobu změnila...nicméně můj úsudek nikoli.
První polovina se ještě dala čít, ale ten zvrat přišel v té polovině. Byla to absolutně zbytečná část. Je to jen velmi krátký román a něčím se ten děj zkrátka musí nafouknout. Jen s těží a silou vůle jsem knihu přečetla až do konce. Podle filmu bych čekala druhou polovinu akčnější a napínavější, ale nic z toho se nekonalo.
Nebyla tu téměř žádná přímá řeč. Myslím, že veškerá konverzace v knize, by se vešla s bídou na jednu stránku. Byl to jen popis informací, i ta výroba parfémů mi přišla psaná jako učební látka.
Omlouvám se, pokud jsem někoho svým výrokem urazila.
Film je rozhodně lepší. Knihu už do ruky nevezmu.

18.06.2021 2 z 5

Nepoddajná touha Nepoddajná touha Julie Garwood

Nebylo to úplně 100%ní, ale od JG jsem četla i horší knihy.
Caroline se mi líbila, i když byla uplakanější víc než jiné hrdinky. Nicméně Bradford byl typ muže, o kterém nevím, co si mám myslet. Vůbec jsem se v něm nevyznala.
Ale jinak nemám nic, co bych příběhu vytkla. Ta detektivní zápletka se mi líbila, občas jsem se i zasmála, a to hlavně s Milfordovými dialogy.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby to bylo o nějakou tu stránku delší.
Mě se to líbilo, ale trochu mi to kazil hlavní hrdina:-). Ke knize se v budoucnu vrátím

17.06.2021 4 z 5

Noční vraždy Noční vraždy John Lutz

Aniž bych to tušila, tak tato kniha patří k repertoáru knih, které jsem četla ještě na střední škole. Ale už je to tak dávno, že jsem si to ani nevybavovala.
Bylo to skvělé. Těch případů tam bylo víc, takže se člověk nenudil ani jedinou vteřinu. Osamělí lidé zavražděni tak zvráceným způsobem. Brrr! Myslím, že vyšetřovatelé by tápali ještě teď, kdyby se jim jedna potencionální oběť nepřihlásila sama.
Ten konec byl velmi rychlý a v lecčem i zmatený, ale tak to končí vždycky:-).
Já jsem byla moc spokojená a těším se na další díl.

16.06.2021 5 z 5

Útěk ze stínů Útěk ze stínů Kay Hooper

Po minulém díle jsem se bála, jestli nebudu zklamaná z těch budoucích dílů, co mě ještě čekají. Tento příběh byl sice místy zdlouhavý, ale moc pěkný a napínavý.
Taky jsem moc ráda, že Bishop tu vystupoval více než v minulých dílech a dokonce tu měl i důležitou úlohu a konečně jsem se dozvěděla i něco málo z jeho minulosti.
Byl to velmi zajímavý příběh, ale vraha jsem neodhalila. Spíš mě zajímal ten Bishopův příběh.
Moc se mi to líbilo a jsem moc zvědavá na další díl.

15.06.2021 4 z 5

Zlá kouzla Zlá kouzla Jayel Wylie

Podle některých komentářů pode mnou jsem čekala něco záživnějšího. Ne že by to byl přímo nejhorší díl, ale ani nejlepší. Nějak jsem se nemohla začíst.
Willie/Aiden se mi moc líbil už v minulém díle. Tady bych ho chvílemi uškrtila. Evelyn mi byla ze začátku hodně nesympatická. Ale všechno se změnilo až poslední čtvrtině knihy. Příběh mě najednou začal hodně bavit, i ty postavy mi začaly být sympatické a ten konec byl učiněná pohádka. To bylo na celé trilogii nejlepší. I když tato kniha nezačala úplně nejlépe, ten konec předčil má očekávání.
Celá trilogie nebyla špatná. Sice tu bylo pár hluchých míst, ale přečíst se to určitě dalo. Časem se k tomu jistě vrátím.

14.06.2021 4 z 5

Krása nesmírná Krása nesmírná Irina Karnauchovová (p)

Na tuto knihu jsem narazila až teď v dospělosti, ale měla jsem Veselé pohádky a říkadla od M. A. Bulatova a ještě Knihu pohádek od J. Š. Kubína, takže jsem ty nejznámější a nejkrásnější pohádky znala. Ale musím napsat, že ty ruské pohádky jsou mnohem krvavější a drsnější než ty naše. V některých pohádkách hraje smrt velmi důležitou roli. Tohle si děti přečtou samy, ale jsou to krásné pohádky. Neodolala jsem a tuto knihu si koupila. Je to krása nesmírná.
P.S.: Jediné co mě mrzí, je, že mám nejnovější vydání, které má jen 17 pohádek. V těch starších vydáních bylo 23 pohádek:-( proto jsem si nechala knihu ještě v e-formě, kde je i ten zbytek:-)

13.06.2021 5 z 5

Nebezpečné kouzlo Nebezpečné kouzlo Jayel Wylie

Ten začátek se mi moc líbil. Jsem ráda, že tu byli i hrdinové z prvního dílu, jen o dvě desítky let starší a o několik o několik potomků bohatší. Těch kouzel tu bylo víc, ale nevadily mi tolik, jako minule.
Malinda mi přišla jako rozmazlená princeznička, ale byla pravou dcerou své matky. Tarquin se mi naopak moc líbil.
Začátek se hlavně nesl ve stejném duchu jako první díl, ale hned v polovině přišel velký zlom a já se v tom všem zmatku ztrácela. Nad něčím mi zůstával rozum stát a já už jsem se těšila na konec. Ten epilog byl ze všeho nejlepší.
Sice to nedosahovalo kvalit prvního dílu, ale celkem dobře se to četlo.

11.06.2021 3 z 5

Tajemství sokolího hradu Tajemství sokolího hradu Jayel Wylie

Další z mnoha románů, od kterých nic kloudného nečekala, ale byla jsem překvapená.
Ano, bylo to místy zdlouhavé a v pasážích, kde se psalo o kouzlech i chaotické a překombinované, ale jako celek to ušlo.
Oba hrdinové mi byli sympatičtí, ale jak to tak bývá, některé jejich výstupy byly přehnané.
Mám moc ráda příběhy ze středověku a i tenhle byl moc pěkný. Bylo tu i hodně negativních postav, ale příběh by ztratil na originalitě, kdyby to bylo jinak. Nicméně, kdyby to bylo o něco kratší, příběhu by to neuškodilo. Těším se na další díl.

10.06.2021 4 z 5

O život O život Amanda Quick (p)

Mám moc ráda celou sérii. Někdy jsou ty příběhy jsou lepší, některé horší. Tohle byl zrovna ten lepší a prozatím nejlepší díl z celé série. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout. Bylo to napínavé čtení s trochou romantiky. Je pravdou, že se v těch paranormálních schopnostem sem tam trochu ztrácím. Nicméně série pokračuje a určitě se ještě nějaké novinky objeví, jen si asi budu muset začít dělat poznámky:-)
Oba hlavní hrdinové byli skvělí, jen jsem neviděla mezi jejich para schopnostmi téměř žádné rozdíly.
Jak už jsem psala, tohle byl prozatím nejlepší díl. Moc pěkné:-)

09.06.2021 5 z 5

Růžové údolí Růžové údolí Ann Maxwell

Chtěla jsem jen něco krátkého na jedno odpoledne. V tomto směru kniha svůj účel splnila, ale jinak mě vůbec neoslovila. Je to jen delší a rádoby lepší harlekýnka. Hlavní postavy mi přišli stejné jako v jiných podobných knihách této autorky, jen ten děj byl možná trochu jiný než obvykle, a to je bohužel všechno, co se dá ještě hodnotit kladně. Na konci jsem jen kroutila očima.
Jednou mi to stačilo.

08.06.2021 2 z 5

Jenom láska Jenom láska Ann Maxwell

Tohle bylo pro mě zklamání. Je mi to líto, ale nelíbilo se mi to tolik jako minulé díly. Něco tomu právě oproti minulým dílům chybělo a ani hlavní postavy mi nebyly kdoví jak sympatické. To byl možná ten hlavní kámen úrazu, když jsem si nenašla cestu k hlavním postavám, jen těžko můžu shledávat na příběhu něco pěkného. Ty jejich dohady byly podle mě strašné a hlavně zbytečné. Stejně k tomu nakonec došlo nebo ne?

07.06.2021 2 z 5

Ohýbej se, jazýčku... Ohýbej se, jazýčku... Soňa Burgetová

Roztomilé obrázky a krásné jednoduché básničky. Co básnička to jedno písmenko z abecedy. Někdy se pletl jazyk i mně a moc jsme se u toho nasmáli:-). Je to krásná knížečka pro všechny děti.

06.06.2021 5 z 5

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Tento díl mě úplně dostal. Bylo to romantické, krásné a tak dojemné, že mám slzy na krajíčku ještě teď.
Jen mi to přijde v některých pasážích zbytečně moc dlouhé. Něco bych vyškrtala a naopak bych se některým částem věnovala více. Bohužel ty vedlejší dějové linky mě vůbec nebaví. Raději se plně zaměřuji na Bratrstvo. Taky mi trochu vadilo, že to zůstalo neukončené. Vím, že to má souvislost s dalším dílem, jen bych zápletku s dalším párem dala až do další knihy.
Spíš bych se zaměřila na Butche. V prvním díle bylo něco málo naznačeno a tady...Já vím, já vím, všechno postupně.
Ano, hodně jsem to zkritizovala, ale i přesto se mi to moc líbilo:-)

04.06.2021 5 z 5

Na zabití Na zabití John Lutz

Kniha se mi moc líbila. Bylo to strhující a napínavé od začátku do konce. Ten konec byl pro mě velkým překvapením. Opět zde hrála velkou roli minulost. Byla jsem zvědavá, jak na všechno vyšetřovatelé přijdou. Ale stejně to všechno dopadlo ještě jinak. Tak se snad už ani nebudu odvažovat hádat, jaký konec přijde příště, protože mě to stejně překvapí.
Quinn je skvělý chlap, jen moje sympatie vůči Pearl trochu ochladly. Uvidíme, co nás čeká v dalším díle. Přesto se moc těším.

03.06.2021 5 z 5

V zajetí stínů V zajetí stínů Kay Hooper

Mě se to moc líbilo, četlo se to samo. Jediné, co mi to zkazilo byl konec. Čekala jsem něco jiného. A právě ten konec ovlivnil moje hodnocení. Ten začátek byl skvělý a hlavně nutí čtenáře číst až do úplného konce. V průběhu děje vyplouvají na povrch další klíčové okamžiky. Bylo to velmi napínavé a zajímavé, až na samotný konec. Ale i přesto se přečtu další díly.
Jen nechápu, proč má celá série název Bishop, když se tam ani moc neobjevuje. V prvním díle byl jen proto, aby řekl 2 důležité věty. Tímto díle proplouval jako duch, tak třeba v dalších dílech dostane více příležitostí.
Nebylo to špatné Možná trochu moc sci-fi, ale první díl se mi líbil o něco víc.

02.06.2021 3 z 5

Planá růže Planá růže Kimberly Cates

Nedočteno. Další kniha, která podle mě neměla hlavu ani patu. Téma války nemám moc ráda, ale i ten příběh byl podle mě nijaký a nijak zvlášť poutavě napsaný, jen velká nuda:-/

01.06.2021