Petriii komentáře u knih
Už jsem to tu určitě někdy psala,miluju Shen! Její knihy mě pokaždé dostanou na samé dno a zase zpět,vyvolávají ve mně tolik emocí.
A proto mě tahle knížka tak moc mrzí. Viděla jsem ji tam,byl tam znát její styl. Ale...
Trvalo mi 4 dny než jsem tenhle příběh přelouskala. Jindy jsem její knihy měla vstřebané během jednoho dne,nemohla se odtrhnout. Ale tady jsem se spíš přemlouvala abych to dočetla.
Hlavní hrdina byl na můj vkus od L. tak strašně slušný a milý. Mad mu říkala ďábel,ale tohle teda byl jen slabý odvárek. Zbytečně dlouhá kniha bez nějakého zajímavého děje. Škoda.
Doufám že Zlomený rytíř z Nové generace mi spraví chuť.
Moc krásná knížka. O bolesti, utrpení, smutku... Ale také o nalezení nového života, naděje, štěstí a lásky. Za celou dobu jsem se nestihla nudit, bylo to opravdu divoké a krásně napsané. Ty Polský holčiny to vážně umí :)
Tohle byl hodně zajímavý příběh... Musím říct že i když to bylo ze začátku dlouhé a Lauřiny myšlenkové pochody někdy taky, tak jsem spokojená a dojatá. Reakce obou rodičů absolutně nechápu. Laura to vystihla skvěle, slepičí mozečky. I když se doba hodně posunula, tak některé téma je očividně stále problém,což prostě absolutně nedokážu pochopit. Lidi jsou lidi,ať už jsou jakýkoli. Tak proč?
No rozhodně knížku doporučuji,vydržte zdlouhavý začátek a uvidíte jak vás nakonec kniha pohltí ;) 4,6/5*
Tak já to mám přesně naopak než Kešu :D první díl mě bavil,ale do tohoto jsem se musela nutit. Chvilkama jsem se zacetla a pak jsem zase potřebovala pauzu. Nebyl to špatný příběh,líbilo se mi to vesnické prostředí. Ale hrozně mi nesedli hlavní hrdinové. Vůbec jsem si k nim nebyla schopná najít cestu,necítila jsem to jiskření o kterém tam Simona psala. A trošku mi vadila i ta délka knihy, úplně zbytečné,protože se tam ve finále nic nedělo a kdyby to mělo o 100 stran míň,třeba by to mělo jiný náboj.
Ale v těch chvílích, kdy jsem se začetla, mě to bavilo,takže 3/5* tomu dávám ;)
(SPOILER) Tak tohle bylo od holek z toho slabšího soudku... Celou knihu jsem měla pocit že už jsem to někdy četla. Kluk, holka, zamilují se a najednou má dceru o které nevěděl. Nebylo to psané zle, hlavní postavy mi byli sympatické, ale na můj vkus to bylo moc sladké. I na Vi a Pen to bylo až moc. Takový děj a zápletka jako z telenovely. A stále se nemůžu zbavit pocitu že je to jako přes kopírák z jiné knihy, jen si nemůžu vzpomenout z jaké sakryš.
Jako celek hodnotím 5*, takže i tenhle díl musím. Ano, byl to nejslabší díl série,ale to spíš asi jen z toho pohledu,že se tu nepřetřásal vztah Caleba a Olivie, ale šlo tu hlavně o Leah. O tu neuvěřitelnou mrchu a potvoru!!! Jako heeeej, co ona dokázala udělat, jak se takhle někdo může chovat! Tarryn je neuvěřitelná,že jí zvládla popsat tak,že ten kdo knihu čte má chuť vlézt do příběhu a tu ženskou zkopat :D nebo z frustrace co dalšího zas vyvedla mrsknout knihou o zeď :D proto je tenhle díl tak zajímavý. Je skvěle napsaný,každej v ty knize by měl skončit na psychiatrii, ty syrový emoce! A zároveň tu knihu nesnasite kvůli té jedné mizerné postavě. A proto si také zaslouží 5 hvězd,protože to se mi moc často nestává abych stejnou měrou nějakou knihu nesnášela,ale zároveň se on ní nedokázala odtrhnout.
Tak tohle mě moc nebavilo... Neustále jen miluju tě,já tebe víc,baby... Bože,to oslovení baby mě už neuvěřitelně štvalo :D víceméně se tam nic moc nedělo,žádná zápletka,žádný rozvíření citů. Za mě zbytečný díl.
(SPOILER) Tak tenhle díl série mi teda tak nějak vadilo. Ne že by byl napsaný špatně. Ale ty rozumový pochody hlavní hrdinky... Nevím víceméně proč se cítila ublížene,když na ni byl Tristan nastvanej,já bych sakra byla taky. To jak se dlouho rozhodovala jestli si s ním vůbec začít,když ho od dětství milovala a měla s ním dítě... To že mu to řekla AZ po takový době,i když už byl roky zpět. Tohle se prostě nedělá a nejspíš proto mi ta kniha vadila.
Ale jinak se četla dobře,Probst umí psát,jen zrovna tenhle dej mi fakt nesedl.
Tak jo,sice byl prokurátor o něco lepší,ale fakt nijak výrazně! Komisař se mi líbil už v prvním díle,takovej sebevědomej týpek :) Jo,ta Zuza byla na začátku na facku,neříkám nic,ale prostě tam k němu nějak sedla no. Super,těším se na třetí díl ;)
No,podle popisu jsem se na knížku dost těšila,ale upřímně mě moc nebavila. Prostě to nějak nešlo no...
Hozny... Nesnáším nedotčené knihy,takže jsem to prostě dala,ale úplně ztracený čas! Ty saaaaalodlouhy popisky kravin,nevěděla jsem kdy sní,kdy je co skutečné. No tohle prostě ne-e no.
(SPOILER) Moc nechápu tak vysoké hodnocení téhle knihy. Někdo tu psal, že si spisovatelka vzala k srdci chyby z prvního dílu, ale přijde mi, že zde byly stále. To že byla hlavní hrdinka naivní už víme. Doufala že aspoň trochu dospěje, ale ne. Netuším čím vlastně přemýšlela. Ví, že má jít do naprostého pajzlu na hroznou kapelu a obleče se na to jak patnáctiletá nanynka... A ještě si tam pípá pod nos, těm největším feťákům, že má ráda Taylor Swift. Občas jsem si fakt bouchla hlavou o stůl.
Maddox to o moc nevylepšil. Říkal tam, jak bezhlavě Annu miluje,ale vyžíval se v tom, když ho ostatní holky obletovaly. Mrzelo ho, jak se k ní chová a vzápětí udělal něco,co jí ještě víc ublížilo a pak se sám urazil. Po všem co zažili stále nebyli schopni spolu komunikovat... Jen díky otevřenému konci si přečtu (snad) poslední díl. Ale tohle teda vážně spisovatelce moc nevyšlo.
Tak tohle mě od Kasie trošku zklamalo. Nápad to nebyl špatný,ale aby se tam na konci semlelo tolik věcí a my viděli pohledy jen z akcí, tak to pro mě prostě nebylo uvěřitelné...
Hlavní hrdinové celkem sympatičtí,ale nevím. Kniha ve mě nic nezanechala,přečetla jsem ji před týdnem a už teď se mi špatně vybavují určité části. West to rozhodně umí daleko líp,tohle bylo bohužel z toho slabšího soudku.
Hodím recenzi na oba díly,protože se mi oba líbili stejně. Každý trošku jinak kvůli průběhu příběhu,ale strašně mě obě knihy bavily!
V jedničce to jejich kroužení kolem sebe,to smutnění Julii pro Adama,pro Bětku... Chápala jsem,že je hrozně rozpolcená. Vůbec jsem teda nechápala Adama,chtěl ji,i když se bál,ale pořád jim oběma jen ubližoval. Svou nerozhodností,svým chováním... Naprosto jsem na konci Julii chápala.
A teď se dostávám k druhému dílu. Tady jsem byla nadšená z toho že konečně mohli kroužit kolem sebe,aniž by jim v tom někdo bránil. Krásně k sobě zase nacházeli cestu. Motorkářské prostředí tu bylo o hodně víc,čehož si cením a i Adam byl vyřečnější,i když ne o moc :D
Rozhodně oba díly doporučuji, já jsem si je nadmíru užila!!!
Bohužel jsem musela dát poslednímu dilu jen 3*. Nemůžu si pomoct a nevim co bych asi dělala být v kůži hlavní hrdinky,ale... Neuvěřitelně mě vytáčelo že mlčela a nikomu nic neřekla!!!! Bože ale hrozně jsem u toho celou dobu nadávala! Kdyby už na začátku něco někomu řekla,mohlo se předejít všemu co se stalo. Tady jsem její myšlenkové pochody moc nechápala. Už jen proto jak tvrdila, že Chrise neuvěřitelně moc miluje a nikdy by mu neublížila,ale celou knihu nedělala nic jiného...
Rocker byl boží díl! BB už je tu dospělejší, i když kolikrát její rozhodnutí jsou stále střelená. Hans je úžasný kluk,úžasný přítel. Aspoň ze začátku. Ale hlavně se tu setkala se svou osudovou láskou! Na konci knihy mi bylo strašně smutno,vzpomněla jsem si na své rozchody v tom věku... Prostě spisovatelka mi dokáže umožnit všechny své pocity a neuvěřitelně kurva miluju její energii!!
Jak jsem psala u Skina a jak budu psát u dalších dílů, miluju to! :D Harley byl obrázek báječného přítele,ale bohužel, drogy dělají své. Do toho bláznivý Skin a praštěná BB. Další skvělý příběh, další skvěle napsaná kniha. Nemůžu si pomoct, ale ten její styl je prostě úžasnej. Není to typická červená knihovna, aby nakonec byla šťastná prošla si pár vztahama, který ji jen posílily. Kurva je to boží :D
Právě jsem dočetla celou sérii a u každého dílu mi nezbývá napsat nic jiného, než že jsem se do knih od BB totálně zamilovala!!! :D Mladá BB byla pošuk,ale boží pošuk,strašně mě bavila,bavilo mě číst její příběh. Skin byl blázen,ale od začátku jsem ho litovala,neměl to jednoduchý a prostě to nezvládl a v hlavě se mu udělal pěknej brajgl. Rozhodně jsem knihu nečetla naposledy, její styl psaní,sprostá mluva, vtipy... Není to pro každého, ale mě to naprosto vyhovuje ❤️
PS: strašně se mi líbí, že v roce 1999 měla v Americe mladá puberťačka svůj mobil a tady v té době teprve vznikaly a jedna rodina měla doma jednu cihlu :D
Knihy od Vi miluju,ale tahle mi nějak do noty nepadla. Bylo tam jiskření,byla tam zápletka,byly tam city,ale... Něco tomu prostě chybělo. Ale za přečtení určitě stojí.
Tak to se vážně nepovedlo,hlavni hrdinka ubrecena, pitomá,neuprimna... Přečetla jsem prvních asi 50 stránek,pak několik uprostřed a pak 50 na konci a bohatě stačilo...