petrulkaa petrulkaa komentáře u knih

Slzy katovy schovanky Slzy katovy schovanky Sabine Martin (p)

Stejně jako první díl moc pěkné čtení. Zajímavý a napínavý příběh od začátku až do konce. Kéž by bylo ještě pokračování.

14.08.2023 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Zprvu jsem byla zklamaná, četba mě moc nezaujala, příběh byl klidný, až nudný. Nedokážu ale rozečtenou knihu vzdát a tentokrát se mi to vyplatilo a má oblíbená spisovatelka mě nakonec nezklamala. Jak se děj přehoupnul do švýcarské zimy a útulného penzionu.mezi výborné dorty a zajímavou společnost, už jsem se od něj nemohla odpoutat. Byla to sice klasická pohádka s jasným romantickým zakončením, ale za pohodové a odpočinkové okamžiky u dobré kávičky to stálo.

03.05.2023 4 z 5

Hluboká modř moře Hluboká modř moře Marie Lamballe (p)

Romantický příběh lásky odehrávající se na divokém pobřeží Bretaně, který mě opět, jak je to u této autorky zvykem, velmi uchvátil. Příběh se odehrává ve dvou časových linií, což mám velmi ráda.

15.03.2023 4 z 5

Poslední léto Poslední léto Judith Kinghorn

Krásný, čtivý romantický příběh. Oddechovka, od které jsem se nemohla odpoutat. I když se část děje odehrává ve smutném období války a osudy hrdinů jsou někdy velmi kruté, je to kniha velmi zajímavá, dojemná, napínavá a láskyplná. Autorka je opravdu skvělá vypravěčka.

02.02.2023 5 z 5

Nová doba Nová doba Marie Lamballe (p)

Kniha se mi moc líbila, i když vypráví příběhy lidiček ze smutného válečného období. Moc se těším na další pokračování.

07.01.2023 5 z 5

Julinčina pekárna Julinčina pekárna Táňa Keleová-Vasilková

Autorka je má oblíbená, ale tentokrát trochu zklamala. Její knihu mám vždy jako oddechové, příjemné čtení se zajímavou zápletkou, ale tato byla taková spíše stresová s tématem smrti a nemoci. V této válečné době se mi nečetla hezky, knihu jsem sice přečetla během dvou dnů, ale už jsem byla ráda, že skončila.

20.03.2022 3 z 5

Ukradené dětství Kamily Ukradené dětství Kamily Danka Šárková

Moc pěkné čtení, až mě mrzí, že už je konec. Četla jsem téměř jedním dechem. Knihu můžu všem vřele doporučit. Tento psychologický příběh protkaný v druhé polovině cestopisem, se čte skvěle, nebudete se moci od stránek odtrhnout. Asijská místa, na která nás autorka v příběhu zavedla, sama procestovala, takže jsou popsány autenticky a tyto pasáže mě rovněž hodně bavily.
Bylo to mé první setkání s touto autorkou a jsem mile překvapena. Je to skvělá vypravěčka a těším se na její další knihu.

24.01.2021 5 z 5

Píseň vodopádu Píseň vodopádu Sofia Caspari

Ani tento třetí díl mě nezklamal, byl napínavý až do konce. Tak jako předešlé dva díly,tak i tento závěrečný je napěchovaný příběhy lidí s kterými jsme se seznámili již dříve. A tak jako v předchozích přibylo několik nových postav. A naopak některé zmizely.
Doufám,že autorka nevyčerpala svoji fantazii a že se dočkáme dalších nádherných příběhů z drsné Argentiny. Je mi líto, že se musím s těmito zajímavými osudy několika generací rozloučit.

12.05.2020 4 z 5

Věštkyně Věštkyně Barbara Wood

Tato spisovatelka je má velice oblíbená autorka, ovšem tato kniha mě moc nebavila.Zbytečně táhlý děj, žádný dějový spád.

01.04.2020 2 z 5

Volání minulosti Volání minulosti Barbara Wood

Knihy této spisovatelky mám velice ráda, ale této nemohu dát více než tři hvězdičky. Téma rodinné kletby bylo až morbitní, postavy mi byly nesympatické, neměla jsem komu fandit, celkově se mi to zdálo celé hloupé, těšila jsem se, až bude konec.

29.10.2019 2 z 5

Podzimní trůn Podzimní trůn Elizabeth Chadwick

Uf, mrzí mě, že není další díl. Všechny tři díly doporučuji. Bylo to opravdu krásné čtení.

26.11.2018

Hvězda Babylonu Hvězda Babylonu Barbara Wood

Tak to bylo tentokrát velké zklamání. Tahle knížka je asi nejhorší, co jsem od autorky četla. Necítila jsem žádné nutkání knihu číst, spíše jsem se k tomu nutila a těšila jsem se na její konec. Nedokážu totiž rozečtenou knihu od oblíbeného autora odložit a stále čekám na zlepšení děje, což v tomto případě nenastalo.

28.08.2018

Barvy lásky Barvy lásky Monika Wurm

Spisovatelka mě opět nezklamala. Tak jako Pakistánskou princeznu jsem i tuto knihu četla téměř jedním dechem. Jaké štěstí, že mám prázdniny. Dva napínavé příběhy, každý z jiné doby. Člověk si opět uvědomí, jaké má štěstí, že žije teď a tady. Na jedné straně krásná pohádka, na druhé straně krutý a smutný příběh. Už se těším na další díl.

15.07.2018 5 z 5

Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

Opět krásné čtení od mé oblíbené autorky.

01.05.2017 5 z 5

Pokoj bez dveří Pokoj bez dveří Karolina Tůmová

Mám ráda, když se prolínají historická období a toto je kniha od další české autorky, která mě mile překvapila. Příběh byl zajímavý od začátku až do konce a autorka je opravdu výborná vypravěčka. Těším se na její další knihu.

10.11.2024 4 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

Silně emotivní příběh, který ve mně dlouho zůstane.

02.11.2024 5 z 5

Mlsná huba Mlsná huba Magda Váňová

Mě se kniha líbila. Potřebuji občas klidné oddechové čtení a tento rodinný příběh s několika zápletkami se moc dobře četl. Má oblíbená spisovatelka je opravdu skvělá vypravěčka a ještě mě nikdy nezklamala.

13.07.2024 5 z 5

Nové nebe Nové nebe Margit Steinborn

Opravdu hodně emotivní příběh, který se mi velmi dobře četl. Hlavně posledních sto stran jsem četla téměř na jeden zátah. Po přečtení prvních stránek se mi do toho moc nechtělo. Kruté téma války, stíhání Židů, rozdělování rodin, koncentrační tábory.... Jsem ale ráda, že jsem tento strhujícího román neodložila a těším se na další díl.

17.06.2024 5 z 5

Aletta, má dcera Aletta, má dcera Ellen Keith

Tak to byl silný příběh. Nejprve se mi do něj moc nechtělo, ale pak jsem posledních dvěstě stran četla na jeden zátach. Je to smutný, dojemný a napínavý příběh z období druhé světové války, ve kterém se popisuje krutost holokaustu a genocidy v Amsterdamu. Spisovatelka bravurně popisuje rodinná dramata dvou sester, která jsou povahově jako den a noc. I když se mají moc rády, na čas se jejich cesty rozejdou, aby se zase mohly potkat.

04.02.2024 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Tak to je snad poprvé, co jsem nedočetla knihu a co mě tato má oblíbená spisovatelka zklamala. Četla jsem, četla a stále se nic nedělo, nuda, pro mě škoda času. Možná se ke knize někdy vrátím, má pěkné recenze, ale zatím ji odkládám.

09.11.2023 1 z 5