PetrzOlomouce
Oproti Ďábelské gardě velmi slabé. Je to soupis událostí , které ničím nezaujmou, žádný příběh. Po přečtení mi nic v hlavě zajímavého nezůstalo.

Výborné čtení. Sice se pár věcí opakovalo, ale na kvalitě to neubírá.

Kniha se čte dobře. Ale já čekal trochu víc. Třeba víc z opiových válek.
Stejně jako u Šóguna, tak i u Tchaj-pana jsem čekal trochu víc propracovaný konec.

Začátku jsem se ztrácel v latinských názvech, jménech, ale po pár stránkách to začlo být lepší a lepší. Román se čte velice dobře a jedním dechem. Co mi vadilo, tak hodně křesťanské omáčky. Člověk až žasne, jak dlouho už se snaží jeden národ vyhladit jiné kvůli něčemu, co neexistuje. A kolik si najde způsobů, jak je trýznit a zabíjet.

Larse Keplera jsem vyhledal kvůli čtenářské výzvě a určitě přečtu další knihy.
Hypnotizér nadchl, časté mrazení v zádech a husí kůže když se na scéně objeví Jozef zaručena. Jen mě mrzí, že jeho osud byl takový neslaný nemastný, určitě by si postava zasloužila větší prostor v závěru. Kniha se čte jedním dechem, velice čtivá. Jasných 100%

Trochu zklamání z konce.Už si u Kinga(Bachmana) začínám zvykat.
Začátek trochu chaos, pak se děj odvíjel docela slušně a stále jsem čekal, co se nakonec stane a ono skoro nic :-( Nicméně se kniha četla dobře a rukopis autora je znát i pod pseudonymem.

Nudná sovětská agitka. Všechno bylo v Sovětském svazu super, všichni byli kamarádi, všechno vyšlo, jak se naplánovalo. A když ne, tak to stejně dopadlo dobře. S horšími stroji stejně sestřelili víc protivníků. Tohle mohlo bavit možná v roce 1980.

Že byli Japonci za války jako zvířata se ví, ale že až takoví, jsem netušil. Skvěle popsané, čtivé a šokující čtení.

Výborné, výborné, výborné !
Sonda do politiky, není pro slabé povahy a lidi, co věří, že nějaký politik může být slušný.

Jedna z nejhorších knih, co jsem četl. Co nemám na čtení rád, toho je kniha plná. Opakování frází furt a stále dokola. Kniha má něco málo přes 100 stránek a bez toho by měla 75. Nebýt výzvy, tak by letěla po pár stranách.

Afričan je nejlepší z celé trilogie. Doufám, že si Radovan "užívá" vězení v JAR a zároven doufám, že ho nikdy do Čr nevydají. Protože za tolik zla, co vyprodukoval, si slitování nezaslouží ani za nehet. Určitě je zajímavé sledovat vývoj kauzy na Kmenta.cz

Četl jsem jen díky čtenářské výzvě a určitě se k ní vracet nebudu. Hodně textu je latinsky a i když je vzadu slovník, tak je těch textů tolik, že se nedá stále listovat sem tam. Zaujalo snad jen to, jak to zhruba ve středověku chodilo.

Těžké čtení. Serie je výborná, ale tahle kniha zatím nejslabší. Rozvinutí stovky nových postav, jejich rody a nová místa dají dost zabrat. Klobouk dolů, že se v tom aspon autor vyzná.....snad tedy.