PetrzOlomouce | Komentáře u knih | Databáze knih

PetrzOlomouce PetrzOlomouce komentáře u knih

Lovci lebek Lovci lebek Matthew Brennan

Oproti Ďábelské gardě velmi slabé. Je to soupis událostí , které ničím nezaujmou, žádný příběh. Po přečtení mi nic v hlavě zajímavého nezůstalo.

23.02.2021 2 z 5

Velmistři špionáže Velmistři špionáže Karel Pacner

Výborné čtení.

09.01.2020 5 z 5

Velké špionážní operace časů studené války (1945-1965) Velké špionážní operace časů studené války (1945-1965) Karel Pacner

Výborné čtení. Sice se pár věcí opakovalo, ale na kvalitě to neubírá.

29.07.2019 5 z 5

Tchaj-pan Tchaj-pan James Clavell

Kniha se čte dobře. Ale já čekal trochu víc. Třeba víc z opiových válek.
Stejně jako u Šóguna, tak i u Tchaj-pana jsem čekal trochu víc propracovaný konec.

11.08.2018 4 z 5

Quo vadis Quo vadis Henryk Sienkiewicz

Začátku jsem se ztrácel v latinských názvech, jménech, ale po pár stránkách to začlo být lepší a lepší. Román se čte velice dobře a jedním dechem. Co mi vadilo, tak hodně křesťanské omáčky. Člověk až žasne, jak dlouho už se snaží jeden národ vyhladit jiné kvůli něčemu, co neexistuje. A kolik si najde způsobů, jak je trýznit a zabíjet.

01.03.2018 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Larse Keplera jsem vyhledal kvůli čtenářské výzvě a určitě přečtu další knihy.
Hypnotizér nadchl, časté mrazení v zádech a husí kůže když se na scéně objeví Jozef zaručena. Jen mě mrzí, že jeho osud byl takový neslaný nemastný, určitě by si postava zasloužila větší prostor v závěru. Kniha se čte jedním dechem, velice čtivá. Jasných 100%

10.02.2018 5 z 5

Blaze Blaze Richard Bachman (p)

Trochu zklamání z konce.Už si u Kinga(Bachmana) začínám zvykat.
Začátek trochu chaos, pak se děj odvíjel docela slušně a stále jsem čekal, co se nakonec stane a ono skoro nic :-( Nicméně se kniha četla dobře a rukopis autora je znát i pod pseudonymem.

29.06.2016 4 z 5

Srdečné pozdravy z Ruska Srdečné pozdravy z Ruska Ian Fleming

Bože, to byla nuda.

25.08.2020 3 z 5

Já stíhač Já stíhač Georgij Nefedovič Zacharov

Nudná sovětská agitka. Všechno bylo v Sovětském svazu super, všichni byli kamarádi, všechno vyšlo, jak se naplánovalo. A když ne, tak to stejně dopadlo dobře. S horšími stroji stejně sestřelili víc protivníků. Tohle mohlo bavit možná v roce 1980.

10.08.2020 1 z 5

Flyboys Flyboys James Bradley

Že byli Japonci za války jako zvířata se ví, ale že až takoví, jsem netušil. Skvěle popsané, čtivé a šokující čtení.

21.06.2020 5 z 5

Všehoschopní - Superguru Bárta Všehoschopní - Superguru Bárta Jaroslav Kmenta

Výborné, výborné, výborné !
Sonda do politiky, není pro slabé povahy a lidi, co věří, že nějaký politik může být slušný.

06.07.2019 5 z 5

Příliš hlučná samota Příliš hlučná samota Bohumil Hrabal

Jedna z nejhorších knih, co jsem četl. Co nemám na čtení rád, toho je kniha plná. Opakování frází furt a stále dokola. Kniha má něco málo přes 100 stránek a bez toho by měla 75. Nebýt výzvy, tak by letěla po pár stranách.

01.01.2019 1 z 5

Padrino Krejčíř - Afričan Padrino Krejčíř - Afričan Jaroslav Kmenta

Afričan je nejlepší z celé trilogie. Doufám, že si Radovan "užívá" vězení v JAR a zároven doufám, že ho nikdy do Čr nevydají. Protože za tolik zla, co vyprodukoval, si slitování nezaslouží ani za nehet. Určitě je zajímavé sledovat vývoj kauzy na Kmenta.cz

26.08.2018 5 z 5

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Četl jsem jen díky čtenářské výzvě a určitě se k ní vracet nebudu. Hodně textu je latinsky a i když je vzadu slovník, tak je těch textů tolik, že se nedá stále listovat sem tam. Zaujalo snad jen to, jak to zhruba ve středověku chodilo.

21.05.2018 3 z 5

Hostina pro vrány 1 Hostina pro vrány 1 George R. R. Martin

Těžké čtení. Serie je výborná, ale tahle kniha zatím nejslabší. Rozvinutí stovky nových postav, jejich rody a nová místa dají dost zabrat. Klobouk dolů, že se v tom aspon autor vyzná.....snad tedy.

22.05.2017 5 z 5