petunkav petunkav komentáře u knih

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Nad čtením některé z knih od pana Hartla jsem dlouho přemýšlela. Bála jsem se nafouknuté reklamní bubliny a mého zklamání.
Nakonec jsem sáhla po Nejlepším víkendu a zklamaná tedy rozhodně nejsem vůbec.
Určitě to není žádný hluboký román - to jsem ale ani neočekávala.
Je to velmi příjemnou a čtivou formou popsán rok skupinky lidí. Je to prostě ze života.
Já mám teď takové české období - čtu lehké české autory. Na nic hlubšího teď asi nemám energii.
Kniha se mi moc líbila. Pohladila po duši, místy smutek, místy smích. Prostě realita.
Určitě se k autorovi ještě vrátím.

25.02.2019 5 z 5

Strážce majáku Strážce majáku Camilla Läckberg

Opět spokojenost. Čtu postupně celou sérii postupně každý díl, jak na sebe navazují. Stále pěkná napínavá linie děje, příjemné napínavé čtení.

07.11.2018 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Nooooo......
Nepatřím k těm, kteří se nechávají ovlivnit zveličováním kvalit právě vydaných "bestselerů".
Paní Mornaštajnová na mě ale dojem udělala. A Hana tedy dvojnásob. Je to velmi silné. Pěkně psané. Velmi dobře se prolínají popisované doby. No prostě za mě si tato kniha opěvování tedy určitě zaslouží.

12.09.2018 5 z 5

Komu straší ve věži Komu straší ve věži Marie Rejfová

Příjemná, pěkná, milá, česká detektivka - a to nemyslím nijak zle.
Nic náročného, ale to se u této knihy ani neočekává.
Jsem spokojená.

25.08.2018 5 z 5

Mořská panna Mořská panna Camilla Läckberg

Tuto sérii mám opravdu moc ráda.
Nevím už moc, jak komentovat, abych se neopakovala.
Vždy se mi líbí jak samotná detektivní zápletka, tak vývoj děje mezi hlavními postavami. Tentokrát kniha skončila velmi dramaticky s Erikou i Patrikem. Těším se na pokračování.

03.04.2018 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Super skvělá ala severská detektivka. Moc se mi líbila - napínavá, svižná.....
Podle mě hodně hodně povedená.

10.11.2017 5 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Opět napínavá krásná detektivka. Jen mi trochu přišel závěr knihy hodně rychle ukončený, některé souvislosti ani nebyly popsané - vysvětlené.

31.08.2017 4 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Už dlouho jsem od Agathy Christie žádnou dektivku nečetla.
Ale tato klasika mě nezklamala. Napínavá, svižná, moc pěkná..........

16.01.2017 5 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Hodnocením knih Petera Maye se už opakuji - ale opět skvělé.

24.08.2016 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Těžko se mi k této knize píše komentář. Téma - těžké, náročné a velmi silné. A samotná kniha? Skvěle podává toto velmi náročné téma, aby bylo čtivé. Ale otázkou je, jestli čtenáře nechytne spíš těžký osud lidí, než kniha jako taková. Za mě je pravdou obojí. Při čtení jednotlivých osudů se až tají dech. Vše je ale skvěle skloubené - minulost se současností. Hodně se zamýšlí nad vinou a odpuštěním, nad samotnými city a myšlenkami.
Líbila se mi.

05.05.2016 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Hned po dočtení prvního dílu jsem vzala do ruky druhý díl. Ani nebylo poznat, že čtu jinou knihu - děj skvěle navazoval. Opět hromada hlášek a reakcí na ně. Spousta vtipu. Skvělá, nenáročná, oddychová kniha pro zlepšení nálady.
Určitě zkusím i Deník kastelána.

20.01.2016 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Úžasná kniha. Krásně humorně zpracovaná, opravdu se u ní dá zasmát. Autorka popisuje velice těžký život plný práce, nesnází a těžkostí, které sama prožívá. Měla jsem při čtení pocit, že bych raději měla jít něco dělat - než jen sedět a číst si!!!

24.06.2015 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Ke knize jsem se vrátila po několika letech podruhé. Opět jsem si ji s chutí přečetla. Je to opravdu taková pěkná pohádka, kterou si určitě ještě někdy otevřu.

07.04.2015 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Po přečtení knihy jsem hodně rozladěná. Osudy popisovaných žen byly bezpochyby velmi těžké, velmi znepokojující. Kniha je emotivní, smutná, ale i poutavá. Jen mi tak trošku nesedl styl psaní. Obsahuje hodně záznamů, údajů z archivů. Chápu, že jsou to kompletní údaje, ale některé části jsou díky tomu hodně hodně vleklé. Celkově bych knihu ale doporučila.

07.01.2015 4 z 5

Hladový duch Hladový duch Louise Penny

Tento díl byl malinko zvláštní.
Netuším, jestli jsem pochopila nebo nepochopila závěr. No doufám, že v dalším díle "dopochopim".......

02.09.2024 4 z 5

Fabrika Fabrika Kateřina Tučková

Tak já jsem hodně překvapená.
Za touhle knihou je tak neskutečné množství práce.... No smekám.
A kniha sama - skvělá kombinace historických fakt spolu s popisem života jednotlivých rodin z dané doby.
Nejsem zvyklá číst ve velkém knihy historické, popisující. Takže mi to neodcipalo jako běžná beletrie, ale to je pouze můj problém. Kniha samotná je perfektní.

16.08.2024 4 z 5

Noc Noc Bernard Minier

Čtu sérii Martina pěkně postupně.
A bohužel...... , budu muset ihned sáhnout po dalším díle.
No nevydržela bych čekat, co bude s Gustavem a...... s dalšími.

30.01.2024 5 z 5

Herečka: Múza první republiky Herečka: Múza první republiky Jana Poncarová

Knihu jsem přečetla na jeden zátah.
Začátek byl pomalejší, ale po chvíli mě příběh úplně dostal.
Perfektně se prolíná život Jarinky a Olgy. A konečné "rozuzlení", nebo spíš zjištění o samotné Olze, bylo hodně silné. I slza mi ukápla.
Já tedy hodnotím určitě kladně.
Je to smutný příběh o mladé dívce, ženě. Nic napínavého ani veselého v tomto příběhu prostě být nemá.

18.01.2024 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Knihy jsem se dlouho "bála". Nepouštím se často do opěvovaných bestsellerů.
Nakonec jsem ji dostala jako dárek a pustila se tedy do ní.
No musím tedy říct, že se četla moc pěkně. Svižná, poutavá.....
Určitě bych ji nezařadila mezi ty nejlepší, které se mi dostaly do ruky, ale pěkné čtení to bylo.

07.07.2023 4 z 5

Slečna Marplová: Dvanáct nových případů Slečna Marplová: Dvanáct nových případů * antologie

Tohle jsou pěkné, milé, detektivní příběhy.
Bez krve a zbytečného násilí.
Moc příjemné čtení.

15.03.2023 5 z 5