petusska01 komentáře u knih
No toto bola strašná motanica. Raz hore, raz dole. Vždy sa niečo zvrtlo, James ako nejaký schizofrenik. Tento príbeh nemožno veru nazvať oddychovkou ani jednohubkou. Mona Kasten je autorka viacerých mnou obľúbených kníh, ktoré nikdy neboli ľahké a majú spoločného menovateľa - Nedobrý vzťah s rodičom...Napriek všetkému musím povedať, že kniha ma vtiahla do deja a nechcela pustiť, držala v napätí do poslednej chvíle a zrazu príde ďalšia zápletka a koniec... James vo svojich milých chvíľach je úžasný a Ruby ho mení k lepšiemu, ukazuje mu, čím všetkým by mohol byť... Som zvedavá, čo bude ďalej... Monu kasten odporúčam aj naďalej.
Som na 50tej strane a chcú sa k sebe nasťahovať. Keď som to začala čítať tak som musela skontrolovať ci nečítam už nejaké pokračovanie lebo tam nebol ani úvod ani neviem kto čo ako. Neviem čo si mám myslieť o chlapovi ktorý si vynúti pusu. Alebo sleduje ženu aj keď len preto lebo ho očarila. Takýto popis sedí na nejakého antihrdinu z tých príbehov co väčšinou čítam. Odkladám do nedocitanych a možno raz...
Mám dojem, že tento diel sa mi páčil esze viac ako ten prvý s Deliou a Zachom. Zoe a Caleb od začiatku majú medzisebou veľmi vtipné výmeny, pači sa mi ako sa neberú veľmi vážne, ako sa o seba starajú a sú uvoľnení. Celý ten príbeh je taky pohodový, vtipný a napätie pramení iba z iskrenia medzi nimi. Samozrejme Caleb rieši svoje veci ale nie je na to upriamená hlavná linka a tak to len dotvára atmosféru. Celkovo sa tam nič vážne akoby nestalo a to je príjemná zmena, že hneď sa postavy nerozisli, nedramatizovali a neboli naliate v alkohole a smútku. Je to taka jednohubka a rýchlovka, to je pravda, ale dialógy to povýšili trosku vyššie. A samozrejme, tam kde je sebavedomá a nezakomplexovana žena, tak to kvitujem. Fajn pokračovanie série, čo bude ďalej?
Knihu som čítala na preskacku s inými lebo ma veľmi nebavila a nevedela som sa zacitat ani do príbehu ani vžiť do hlavných postáv. Celkovo som mala pocit, akoby mi tam chýbali celé pasáže. A Karina bola fakt otravná, tie jej myšlienky a hysterické správanie... Akože, prečítam si určite pokračovanie nakoľko nemám rada nedoriešené veci, ale čakala som viac.
Napriek tomu, že už na prvý diel som mala výhrady, veľmi pomalým tempom a na preskačku s inými knihami som dočítala aj tento druhý diel. Stále mi vadí to isté na hlavných postavách - nikdy sa nedostanú k veci a milujú sa, napriek tomu, že sa nikdy ani len nerozprávali. Lebo keď sa majú ísť rozprávať, tak sa automaticky prestanú ovládať a majú sex. Dospelí ľudia sa nechajú takto ovládať. pritom Jade vidí, že to nie je úplne v poriadku a nie. Okrem iného, ten popis toho sexu, to ma zabíja, samá číča a řiť. OMG. Samozrejme, som strašne zvedavá či nakoniec dopadnú tých utočníkov, nakoľko už minimálne o 2 vieme...tak som odsúdená prečítať aj tretí diel...
Ach. Na začiatku som to odložila, že blbosť. Potom som sa k tomu vrátila a nejako sa to teda vtipne rozbehlo. A tam kde to mohlo nejako vtipné sa zakončiť tam prišla zápletka a pre mňa taky neskúsnutý koniec.
No, toto bolo šialené. Tam sa dialo tak strašne veľa vecí, nemám dojem, že je to oddychová kniha. Ale o napätie, hádky, sex a dobrodružstvo tam veru nebola núdza. Musím povedať, že Ryke samozrejme nebol bezchybný, ale predčil moje očakávania a jeho záujem, starostlivosť a zodpovednosť za ostatných bolo niečo epické. Daisy fajn dopĺňala príbeh, ale mám dojem, že som ju skôr ľutovala ako naozaj mala rada...Popravde, čítala som toto ako prvé, v predchádzajúcej časti ma neoslovila anotácia a pri prečítaní tejto knihy asi ani nechcem vedieť viac o Rose a Lily.
(SPOILER) Autorka patrí medzi mojich obľúbencov ale teda toto bolo akoby zbuchané na kolene. Nápad podľa mňa nebol zlý a mohla z toho o dosť vyťažiť. Mám dojem že postavy medzi sebou išli veľmi po povrchu, najprv mali dohodu, potom jeden večer si 8 rokov starú pravdu len tak medzi rečou povedia a odvtedy je všetko ružové len s tým že má byť úprimný... A potom sa ju snaží zohnať na mobile a to od stredy do soboty nemala čas 2 minúty aby jej niečo povedal?? A potom Julian zase nelogicky všetko otočí do extrémov.. A proste z cieľavedomých ľudí sú ľudia ktorý sa ocucmavajú na benzínke. No ja som popravde sklamaná. Príbeh by mi nevadil, veď áno, zápletky atď. Ale tie postavy, ktoré sa absolútne nevyvíjali, nepoznali sme ich a nijako sa neprejavili... To bola škoda veru.
Neviem čím to je, keď mi je vždy v takýchto mafiánskych príbehoch sympatickejší ten chlap - zabijak a mafián ako to "nevinné" dievča, ktoré sa vždy správa dosť hlúpo, naivne a obetavo, čím vlastne zmarí všetku prácu. Príbeh nie je zlý, číta sa relatívne ľahko a rýchlo, Carter bol vykreslený tak pekne a tak osobnostne dokonale že niet inej možnosti ako mavnut rukou nad tými vraždami, ved kto by nechcel takého oddaného týpka čo pre vašu bezpečnosť vraždí a ani sa nekukne na inú... Zdá sa ze na rozdiel od neho Emma si na neho spomenula až po x rokoch a zrazu ho miluje odjakživa... Na jednej strane sa Emma starala o všetkých, na druhej strane mám dojem, že ledva sa dokáže postarať o seba... Som zvedavá, čo bude ďalej...ak prekúsnete Emmu, pokojne odporúčam..
Kniha plná emócií, aj tak by som to mohla nazvať. Hailee a Chase sú postavy, ktoré spolu ladia a dodávajú si navzájom silu a šťastie. Ale nie sú k sebe úprimní a k okoliu už vôbec nie. A potom zrazu končí prvý diel. Taká protikladná kniha, je tam veľa šťastia a pritom toľko smútku, je tam veľa postáv s príbehom a pritom sa tam akoby nič nedeje. Ale celkovo by som povedala že ide o kvalitné čítanie, ktoré nenechá čitateľa chladným. Som zvedavá čo prinesie pokračovanie.
Kasie mám rada, jej knihy sú veľmi príjemné, realistické, nežné a romantické, určené skôr pre mladšie ročníky, bez nejakých veľkých zápletiek a drám. jedným slovom oddychovky a viac menej aj jednorázovky. Tento príbeh sa mi zdal trošku slabší oproti predchádzajúcim. Jednalo sa viac menej iba o pár stretnutí medzi hrdinami a áno, bolo tam to napredovanie medzi nimi ale tentokrát sa taká tá pravá romantika akoby nekonala, nič sa medzi nimi také nedialo a zrazu bol koniec. Mám dojem, že Sofie sa ako hrdinka vyvíjala, sebavedomie jej stúpalo, prestala byť protivná...Andrew ako postava ostal stále rovnaký a až tak veľmi sme ho nespoznali popravde. Celkovo ale nie som sklamaná, je to také milené. Proste westovka ako vyšitá.
Ach no. Autorky mám veľmi rada ale teda tento príbeh, dej... To sa mi vôbec nepáčilo. A Kendall to je strašná trapka, nemala v živote žiadny zmysel, vôbec nevedela čo robí, rozhodovanie nula bodov. Nakoniec jej aspoň "našli" nejakú robotu... No a pán pilot. Ten ešte relatívne okej, ale tak konečne ju nájde a potom povie že potrebuje priestor. No toto bol zatiaľ najhorší príbeh od autoriek. Sklamaná som ani neviem čo mi vadilo viac. Jediné plus dávam za Beatles pesničky.
Literatúra Česká nie je môj šálok kávy, kvôli tým menám a prostrediu. Povrchné vnímanie, moja chyba. Ale tento už druhý diel, veľmi pekné, palec hore. Pri prvom som sa dozvedela až po dočítaní že je to české, pri druhom mi to tiež ani nenapadlo, což je velký kompliment. Ava bola môj obľúbenec hneď od začiatku a nesklamala. Chris trochu áno, prišiel mi taky mierne slabý, mám radšej skôr iné typy, ale spolu im to docela išlo, takže spokojnosť. Oceňujem hudbu počas celého príbehu a playlisty som si stiahla. Klobúk dole a len tak ďalej.
Príjemná a taká milá kniha. Viem si predstaviť také poobedie s kávou a dekou a touto knižkou. Jedno stačí. Sára a jej knihomolstvo je niečo s čím sa dokážem stotožniť. Trochu zvláštne mi prišlo ako úplne nemožné, hanblivé dievča sa hneď pri prvej puse dotkne rozkroku ale očividne keď je niekto ten pravý... Okej. Maxim tiež mám dojem že sa "zamiloval" príliš ľahko ale celkom sa mi páčil. Koniec bol asi najlepší. Príbeh príjemný, trochu predvidatelný bez zbytočností a veľkých drám. Jednoduchý. Môže byť.
Asi by som mohla považovať túto knižku za kvalitnú. Coz môže vypovedať o mojich posledne čítaných knihách, ktoré až také dobré neboli alebo o tom, že tento príbeh spĺňa očakávania a okrem humoru, zápletky a rozuzlenia, chémie medzi postavami a napätia kým sa niečo naozaj udialo... Tak hlavne sa tie postavy rozvíjali a posúvali a "prekonávali" samých seba. To mi často chýba ale tu to bolo jasné viditeľné. Napriek tomu že všetko bolo naozaj fajn, plný počet som nedala, lebo, to bola takpovediac trošku nuda. Ale príjemná nuda.
Jednoduchá príjemná letná knižka, skôr pre mladšie ročníky. Obe hlavne postavy to veru nemali jednoduché, čím sa vysvetľuje ich správanie, niekedy nelogické a podobne. Príbeh mi prišiel perfektný a logický až do doby kedy si Porter uvedomil určite skutočnosti a vtedy to začalo u mňa trošku haprovať. Rovnako ma prekvapila Baylina reakcia na festivale. Inak veľmi sa mi páčia tieto hate to love začiatky, aj u Portera a Bailey to fungovalo, bolo to zábavné, milé, príjemné. Porter s a veľmi snažil bojovať proti svojmu strachu, ešte viac ako Bailey, čím mi bol o dosť sympatickejší.
Toto bolo tak strašne nepredstaviteľne nereálne... Ale ako oddychovka od ktorej sa nič viac nečaká... Naozaj je to vtipné, sexi a ešte raz vtipné lebo pokiaľ to neberiete ako vtip tak potom to nemôžete dočítať. Jake zo začiatku ešte vyzerá ako uveritelný chlap a jeho reakcia na Penelopu "mňa snáď je**e" je pre mňa úplne pochopiteľná. Penelope je mierne absurdná, žijúca snáď na inej planéte ale tak ako oceňujem jej humor, ľudskosť a úprimnosť v každom smere. Celkovo sa mi tie dialógy vlastne páčia, najmä zo začiatku. Pokiaľ sa oprostí človek od očakávania nejakej reality, tak to je veľmi príjemné a zábavné čítanie.
Nebol to zlý príbeh, ale popravde ani nijako uchvacujúci. Z tohto muzikantského (rockového) prostredia som čítala aj oveľa lepšie príbehy. Zo začiatku nič moc, potom už sa to trošku rozbehlo, páčili sa mi sarkastické hlášky Libby a Killian sa mi zdal trošku taký nemastný neslaný. Myslím, že postavy boli relatívne v pohode, len autorka ma nevedela tak vtiahnuť do deja, poprípade vystihnúť tu príťažlivosť medzi nimi...Neviem, niečo tam u mňa nefungovalo. Relatívne však príbeh poskytuje všetko čo očakávame od takejto knihy a preto môžem pokojne odporúčať...
Podľa anotácie som si predstavovala niečo iné. Nie je to zle, naopak sú tam duchaplne myšlienky a aj ponaučenie a podobne veci. Ale mňa osobne to nezaujalo, v podstate to nemá ani vysvetlenia, začiatok ani koniec a je to všetko v takej veľmi fantasy záhadnej rovine a to ja až tak nemusím.
Som celkom prijemné prekvapená. Z anotácie som určite nečakala takuto zápletku. Hlavne postavy aj ich kamoši boli veľmi sympatické, ladilo mi to spolu a nikto mi tam neliezol na nervy :) co sa mi zdalo nedokončené, alebo už navyše bolo ukradnutie ukradnutých peňazí, čo sa nikdy nevyriešilo...Koniec bol ťažká prehnaná romantika ale tak okej ????