petusska01 petusska01 komentáře u knih

Lví hříva Lví hříva Shelly Laurenston

Prvá časť, prvý príbeh sa mi relatívne páčil, bolo to niečo nové, fantasy eroticko príjemné a vtipné. Druhý príbeh už má trochu nudil, mal rovnaké črty ako príbeh prvý (žena bojaca sa zavazku,rozhodnutý chlap a šialená rodina). Momentálne som na pochybách, či čítať ďalej ale asi je to vec veľmi individuálna a hlavne asi aj vec nálady. Rovnakého veľa škodí, dávkovať treba po častiach. Uvidíme.

03.05.2022 2 z 5

Chaos v míru Chaos v míru Amo Jones

Ako som už povedala, Amo je šialená. Vytvára svety typu Pána prsteňov, či vlastne Mordoru? Napriek tomu, že väčšinou pri čítaní si niekoho obľúbime, nájdeme spllocne črty s postavou a tým si príbeh ešte viac zamilujeme...tu veru u mňa to tak nefunguje, napriek tomu sa nedá od príbehu odtrhnúť. Akoby využívala silu "morbidnej" zvedavosti, lebo my vieme ze niečo sa stane, my vieme ze to bude bolieť, že to bude niečo ohavne, nelegitimne alebo čokoľvek mimo nášho bezpečného sveta ale my to proste chceme vedieť, čítať a prežívať. Na niektoré pasáže jej kníh by som dala značku nevhodné pre citlivé povahy. Ale napriek tomu, som zvedavá co bude ďalej. A aj na ďalšie série. Smelo do toho, posúvajme hranice aj nášho čítania a cítenia teda.

28.04.2022 4 z 5

Zvodné peniaze Zvodné peniaze Angelina M. Lopez

Z nejakého dôvodu sa mi to čítalo veľmi pomaly. Ja mam rada samostatne schopné ženy, Roxanne tak mala byť mojou obľúbenkyňou, ale...no začiatok pre ňu vôbec nebol veru lichotivý. Mateo mi prišiel taký zaspatý, najprv veľmi hrdý a potom zrazu k sebe veľmi kritický, bojazlivý potom zase išiel do boja proti celému svetu...Príbeh je to relatívne zaujímavý, nie veľmi ohraný nakoľko sú tam vymenené role...ale veľmi ma neoslovil. Neľutujem, že som si to prečítala, pravdepodobne by som si rada precitala napr aj o Sofii alebo Romanovi, ale asi nebudem od toho čakať priveľa.

28.04.2022 3 z 5

Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Ako som už písala, české a slovenské autorky nečítam. Áno, ochudobňujem sa, nevadí mi to. Prvý diel som prečítala, lebo som nevedela, že ide o českú knihu :-D a páčil sa mi! Druhý diel - vedela som, prečítala som a páčil sa mi! Na tretí diel som už čakala a páčil sa mi! Z predchádzajúcich dielov mi tento prišiel ako trolilinku slabší, ale asi preto, že s Charlee som nemala nič spoločné a Noaha som poznala pre mňa veľmi nedostatočne mám dojem. Spolu im to však relatívne klapalo, aj keď niektoré ich činy boli nepochopiteľné a ten koniec bol tiež taký...rýchly. Páčilo sa mi prepojenie na trendy filmy či hudbu, žila som tak v príbehu. Pekné, príjemné, prekvapivo nečeské, za mňa môže byť :-D

22.04.2022 4 z 5

Hněv kejklíře Hněv kejklíře Amo Jones

Amo je šialená. Úplne. ja vlastne neviem či sa mi je príbehy páčia preto, lebo napĺňajú moju predstavu o dobrej a kvalitnej knihe, alebo preto lebo sú úplne iné, úplne mimo, viac menej šokujúce, plné zvratov, násilia, drsného sexu a kadejakých posplietaných bojov o moc či plné šialených rodín. Ani tento príbeh nebol výnimkou. BOlo to zaujímavé a nevedela som sa od toho odtrhnúť, napätie ma držalo až do konca. Niektorým činom Killiana som nerozumela, Saskia sa mi zdala v určitej miere sympatická, silná a milá, neprepadajúca svojim traumám (ani na konci). Knihy od tejto autorky sú veľmi zapamätateľné, ale ani jednu by som nedokázala zreferovať, pretože to je čisté šialenstvo čo sa tam deje. A asi preto sú také vyhladávané...

22.04.2022 5 z 5

První pravidlo: nezamilovat se První pravidlo: nezamilovat se Felicia Kingsley

Týmto kým som sa prekúsala...Celý príbeh sa niečo deje, v podstate je plný akcie, samá zápletka a predsa som sa nudila. Myslím, že minimálne treba byť milovník histórie, trochu cestovania a zaujímať sa o to, koľko toho zjedla hlavná postava, lebo inak tam je romantiky a erotiky veľmi málo. Na začiatku to bolo aj vtipné medzi Sylviou a Nickom, potom už sa naháňali hore dole a ten koniec v skole sa mi vyslovene ani nepáčil, neviem čo som čakala, ale teda toto veru nie. Skôr teda ten epilóg...Som taká na rozpakoch z tej knihy, za mňa asi veľmi neodporúčam. Aj keď bolo to také iné a originálne.

18.04.2022 2 z 5

Pozvánka Pozvánka Vi Keeland

Vi Keeland patrí medzi moje obľúbené autorky. Aj keď si uvedomujem, že jej príbehy sú jednoduchšieho charakteru a viac menej sa nedočkáme rozoberania nejakého hlbšieho problému, tak poväčšinou sú ale zárukou vtipného, príjemného, sexi príbehu s fajn postavami a niekedy prekvapivou zápletkou. Tento príbeh mi bol tiež sympatický, zo začiatku veľmi vtipný, Stella bola v pohode, Hudson taký fajn biznismann, Olívia tiež bola super spestrenie. Keď sa dali dokopy, vnímala som ich ako trošku prisladkých, čo sa ukázalo aj na konci knihy. Niektoré veci mi prišli nedoriešené (sestra, ex manželka, Charlie) ale to už je len moja zvedavosť, že čo bolo potom... Môže byť, kto ma Vi rád, nebude sklamaný.

13.04.2022 4 z 5

Můj klenot Můj klenot Lauren Blakely

Ach, toto bola taka rýchlovka. Príjemná, vtipná, kvapku obohraná a predvídateľná, ale je to ten príbeh, po ktorom siahnete v taký lenivý deň. Hlavné postavy sú naj kamoši a ako to už býva, tak sa to pri príležitosti predstierania zvrtne. Rodina je príjemná a vtipná, kamoši sú relatívne fajn, aj keď samozrejme všetko to bolo z pohľadu Spencera a Charlotte tam hrala akoby druhé husle, mam dojem že sme sa o nej nejako veľmi nedozvedeli. Ale bolo to fajn, štýl Vi Keelandovej.

10.04.2022 4 z 5

Výměna Výměna Beth O’Leary

Príbeh o strate, nových výzvach, nádeji, hľadaní samej seba a tiež témach ako osamelosť, staroba či mesto vs dedina. Kebyže skončím niekde v 3/4 knihy, asi zhodnotím príbeh ako nudný, veľmi pomaly sa vyvíjajúci a naťahujúci sa. Neromantický. Nakoľko som sa však dostala nakoniec, pridávam na hodnotení. Stále je viac menej nudný, naťahujúci sa. Ale v konečnom dôsledku vidíme aj viac druhov lásky a starostlivosti, silu ženy a priateľstva, ducha rodiny... Bolo to milé, rodinné, so správnymi prioritami a hodnotami, s akoby dokonalými kladnými postavami a naopak "dokonalými" zápornými postavami. Romantická časť bola predvídateľná, ale príjemná. Neoslni, neurazí.

10.04.2022 3 z 5

Chtíč Chtíč Sharon Page

Prvý diel som nečítala, druhý diel ma celkom prekvapivo bavil a tretí diel bola bohužiaľ nuda. Príbeh nebol zlý podľa mňa, len Grace bola strašne nudná, fádna, nijaká. Stále sa presvedcovala bud o tom ako musí byť cnostná alebo aby bola odvážna, ale v podstate nebola ani jedno ani druhé. Devlin tiež sa správal ako debil zo začiatku, a stále sa chcel o Grace postarať ale v podstate ju dostal iba do ďalších pruserov a keď mal čeliť realite tak sa dal zavrieť a ju opäť nechal samu. No. Nie. Nesadlo mi to.

05.04.2022 1 z 5

Vášeň Vášeň Sharon Page

Celkom som prekvapená, že sa mi to páčilo, väčšinu času nesiaham po historických románoch. Ani nejak často po detektívkach. Toto bol taký mišung, navyše s orgiami a celkom dobre to vypálilo musím povedať. Prvý diel som nečítala, prečítam si nasledujúci. Co sa týka postáv, Marianne sa mi páčila osobnostne viac v noci a viac v "sexe" ako cnostná a dokonalá manželka, ktorá sa schovávala pred hosťami. Prišlo mi to zvláštne, dva extrémy. Detektívna časť so zápletkou bola veru prekvapením, a vážne sa mi to pozdávalo aj keď koniec koncov to bolo riadne pritiahnuté za vlasy. Ale celkovo, pútavé.

01.04.2022 3 z 5

Bez dechu Bez dechu Jennifer Niven

Predpokladala som, že sa nedočkám konca, ktorý by som chcela. Napriek tomu, že príbeh bol krásny a postavy, najmä hlavná hrdinka rástla a rozvíjala sa po celý čas, boli tam viac či menej skryté odkazy, zmysel života, romantika, dráma, zápletka, rozvoj, pád, bolesť... Napriek tomu to nebude to, po čom siahnem znova. Bola to dovolenka, bol to výlet mimo realitu, a mne tá realita chýbala. Chcela som vedieť ako sa popasujú s realitou mimo ostrova, čo sa dialo potom. Lebo aj keď to nebolo bez zadrhelov, na ostrove realita nebola. Vytiahlo ma to k moru, na pláž, na slnko aj do tmy, ale čosi tomu chýbalo. Bežný deň.

29.03.2022 3 z 5

Dej mi Království Dej mi Království Marcy Jell

Tak, toto bol trapas. Veruže som sa ja veľmi hanbila za tie postavy, čo to tam predvádzali. Za prvé som bola veľmi zarazená tým, ako príde obyčajná žena, slobodná mama, do nejakej práce a zrazu je z nej vychytená modelka a všetci z nej padnú na zadok. Nehovoriac o tom, že syna nechá 14 dní bez mamy. A potom správanie Olivera na začiatku, medzi Tessou a Lay, a potom zrazu boom a 5 rokov a potom zase jedna strana a sa milujú a poďme adoptovať deti?! Pričom nezabúdam, že bol s Tessou, keď bol fotiť po 5 rokoch s Laylou.. A ona to vedela.. Kde je nejaká sebaucta?? Toto bolo tak domotaná strašne, tak nereálne, tak uponáhľané... A tak strašne mi ku koncu tá Layla vadila, zo začiatku bola ozaj "normálna, obyčajná" ale potom čo predvádzala..A Oliver bol jednoducho rovnaký ako ten jeho brat, čo ho tak strašne odsudzoval za všetko. Och. No o tomto si zrovna čítať nemusím.

27.03.2022 1 z 5

Divoký princ Divoký princ Meghan March

Musím povedať že celkom zaujímavé. Mala som dojem zo začiatku, že to bude zase knihy typu sex na úkor príbehu, ale potom sa to zrazu rozbehlo a... skončilo. Mám dojem, že táto časť bola veľmi krátka, zanechala kopec otázok a namotivovala ma na ďalšiu časť - výborný marketing. Aj keď z pohľadu čitateľa, zase čakať na pokračovanie je utrpenie. Vseho vsudy neviem ale sú hlavne postavy, neviem co sa tam deje, ale nakoľko som čítala predchádzajúce príbehy autorky tak som si trochu pamätala tie vedľajšie co sa tam krátko objavili. Ak niekto nemá rád série (čomu chápem) nečítajte to. Inak smelo do toho

26.03.2022 3 z 5

Zlomený rytíř Zlomený rytíř L. J. Shen

Výborné. Minula séria a aj táto sú skvelé a ja sa teším na ďalšie a ďalšie pokračovania. Išlo tu síce o postavy, s ktorými som sa nedokázala stotožniť, a ktoré ma viac a niekedy menej dostávali do úplnej vývrtky, ale príbeh vo mne dokázal vyvolať neuveriteľne veľa emócií. A o to predsa ide. Štýl písania a samotný príbeh, rovnako aj "návrat" postáv z minulých dielov, to všetko bolo zarukou pre mňa ozaj kvalitného času stráveného čítaním. Keby si hlavne postavy dokázali "povedať" všetko hneď, tak by žiadny príbeh samozrejme nebol, "zápletka alebo teda dramatická vsuvka bola taktiež náročnejšia a smutnejšia ako inde, koniec trošku uponahlaný a akoby z inej vekovej generácie ale môže byť. Určite odporúčam.

25.03.2022 5 z 5

Netvor Netvor Alex Flinn

Za prvé, film som videla asi ešte ako - násťročná a pre túto vekovú kategóriu je určená aj kniha. Celkom dosť vecí som si pamätala, kniha však bola detailnejšia ako to už býva... aj keď tu chémiu medzi Netvorom a Lindou som veľmi nevidela. Adrián ju síce popisoval, ale z nejakých tých situácii som to až tak nevidela. Samozrejme aj ten koniec bol trochu taký pre mňa nedostatočný, ale koniec koncov, je to fajn príbeh, jednoduchý, zo sveta kúziel a s nejakým tým "skrytým" odkazom na materiálny svet a uprednostňovanie vonkajšej krásy.

23.03.2022 2 z 5

Rande s knihomolkou Rande s knihomolkou Emma Hart

Nie je to zlé, nie je to úžasné. Na sériu the Game sa to (zatiaľ) nechytá, aj keď v príbehu boli časti kde som sa aj pobavila. Kingsley je taky nezvyčajný typ knihomolky, podľa anotácie som si ju predstavovala trochu inak. Ale bola iná, zaujímavá a nebola nudná, okej. Josh bol nuda no. Trosku mi opäť vekovo nesedelo ich správanie, ale ten vek som nejako vytesnila potom. Celkovo by som zhodnotila, že príbeh neurazí asi nikoho ale asi ani len tak hocikoho nenadchne. Ešte vkladám nádej do ďalších častí, kde sa bude riešiť Holley a tajomný Sebastian.

20.03.2022 4 z 5

Její tajemství Její tajemství Penelope Bloom

Bolo to také milé, nijak veľmi zvlášť úžasné ani prekvapivé ale také normálne v pohode. Opäť sme sa stretli s niektorými postavami, ktoré príjemné dopĺňali dej (Williama stále nemôžem) a tým robili príbeh zaujímavejším. Peter mi neprišiel ničím zaujímavý, ale Violet mi prišla veľmi schopná, samostatná matka rozhodnutá urobiť pre svoju dcérku to najlepšie. Pri niektorých veciach by som sa aj zo zaujímavosti viac zastavila - ex Violet a tiež by som si rada vychutnala Kirstenin pád ale bolo to len tak okrajovo popísané. Myslím, že do série to zapadá, aj keď trošku slabší príbeh.

17.03.2022 4 z 5

Hříšná noc Hříšná noc Elle Kennedy

Toto bola veľká rýchlovka. Celý príbeh aj so zápletkou sa odohral na par stranách. V podstate sme nikoho poriadne nespoznali, aj keď otázky by boli. Predpokladám, že aj keď v ďalších príbehoch sa bude autorka sústrediť na iné postavy, asi sa budeme dozvedat aj pokračovanie zo života týchto dvoch. Nebolo to zlé, skôr všetko išlo po povrchu. Určite som od Elle čakala oveľa viac. Pokiaľ máte radi túto autorku alebo jednoduché príbehy s trochou erotiky, kľudne do toho.

15.03.2022 3 z 5

Asa Asa Jay Crownover

Všeho všudy to nebolo zlé, ale...ale nudné. Mám veľmi rada série, kde sa stretávame s priateľmi opakovane a dozvedáme sa aj naďalej o ich osudoch, a to bolo asi pre mňa v tejto knihe dôležitejšie ako samotný príbeh Asy a Royal. Nemám dojem, že by ma tam niečo uchvátilo, polku knihy som mala dojem, že Asa sa večne opakuje aký je zlý a nič si nezaslúži. Royal bola taká obyčajná, celkom sympatická ale ani jeden si ma ničím nezískal. Dokonca musím povedať, že tam nebolo nič vtipné ani irónia, čo je z mojej strany trošku mínus. A ani tá erotika nebola taká, že by ma to dokázalo nejako vtiahnu do deja. Proste som to čítala a som rada, že som to dočítala a idem ďalej. Oproti predchádzajúcim príbehom slabé. Snáď ďalšie bude zaujímavejšie.

14.03.2022 2 z 5