petusska01 komentáře u knih
Toto bolo, okrem iného, veľmi zmysluplné. Jasné, bolo to vtipné, sexi (aj keď sexu bolo málo, napätia bolo dosť), so zápletkou, s trojuholníkom, s rozvojom a posunom hlavnej hrdinky... A navyše to malo veľmi príjemného hrdinu, ktorého kvality sa priebežne ukazovali aj napriek klišé príbehu a okrem toho to malo posolstvo, ak to tak môžem nazvať. A to tú knihu posunulo trochu vyššie na rebríčku. Mne sa to veľmi páčilo, samozrejme, čítala som aj lepšie knihy ale tu hlavná hrdinka predstavovala asi myšlienky snáď každej ženy, ktorá keď nie je v dnešnom svete dokonalá, tak má problém.
Z tejto série bohužiaľ najslabšia kniha. Plus podobný námet ako "ON" a "My" od tej istej autorky. To by mi až tak nevadilo, pretože tá séria sa mi veľmi páčila. Toto je trosku slabší odvar z toho ale zase lepšie ako ďalšie gay romance ktoré som už stihla prečítať, nebolo ich zase až tak veľa. Môžem však povedať, že začiatok sa veľmi tiahol, Graham mi liezol na nervy a Rikker je fakt obdivuhodne chápavý, trpezlivý a tolerantný. Škoda, že začiatok knihy je taky nijaký co sa tyka romantiky a potom zrazu to má taký rýchly spád a koniec je ešte rýchlejší. Skôr by som ten koniec chcela viac rozobrať ako sledovať 7 mesiacov ako sa spolu G. a Rikker nebavia. Ale v konečnom dôsledku, je to fajn príbeh, príjemné hokejové prostredie, stretnutie aj s postavami z minulých kníh... Môže byť.
Chvíľu mi trvalo kým som sa do deja dostala, kým som pochopila ten svet a o co ide... A nakoniec vlastne aj tak to bolo inak. Poppy je super. Silná osobnosť, múdra, schopná, bojovná... Ľudská lebo podľahla tomu chapavému strážcovi, ktorý v nej a pre ňu zabezpečoval slobodu. Aj keď bol až priveľmi dokonalý nie?! Začalo to naberať na obrátkach a ja som sa nevedela odtrhnúť. Takýto koniec som nepredpokladala a som veľmi zvedavá čo bude ďalej. Temný ma toho na rováši určite viac, čo sa mi však páči, že od Poppy sa nevie odpútať a podnecuje ju byť silnou aj napriek tomu, že je proti nemu, proti jeho ľudu... Autorku som si obľúbila už pri jej predchádzajúcich knihách a sériách, nesklamala ma.
Mám dojem, že tento diel sa mi páčil esze viac ako ten prvý s Deliou a Zachom. Zoe a Caleb od začiatku majú medzisebou veľmi vtipné výmeny, pači sa mi ako sa neberú veľmi vážne, ako sa o seba starajú a sú uvoľnení. Celý ten príbeh je taky pohodový, vtipný a napätie pramení iba z iskrenia medzi nimi. Samozrejme Caleb rieši svoje veci ale nie je na to upriamená hlavná linka a tak to len dotvára atmosféru. Celkovo sa tam nič vážne akoby nestalo a to je príjemná zmena, že hneď sa postavy nerozisli, nedramatizovali a neboli naliate v alkohole a smútku. Je to taka jednohubka a rýchlovka, to je pravda, ale dialógy to povýšili trosku vyššie. A samozrejme, tam kde je sebavedomá a nezakomplexovana žena, tak to kvitujem. Fajn pokračovanie série, čo bude ďalej?
Tieto autorky mam rada a sú (takmer) vždy zárukou kvalitného čítania. Tento príbeh má nesklamal, aj keď bol ešte viac zamotany ako som podľa anotácie očakávala. Obaja hlavní hrdinovia mi boli veľmi sympatickí, bolo to vtipné, veľmi ľahko a príjemne sa to čítalo. Potom samozrejme zápletka bola zárukou napätia a nakoniec to skončilo celkom fajn, trochu presladene ale tak ako postavám prislúchalo. Tento štýl, ľahko romantický a erotický, so sebavedomymi a samostatnými postavami, vtipny aj ľahko ironický obľubujem, a tieto autorky mi ho doprajú. Odporúčam.
Nebolo to zlé,aj keď samozrejme čítala som lepšie. Príbeh bol zaujímavý, aj keď nie originálny. Skôr mám dojem, že to nebolo dostatočne rozpracované a dalo sa z toho vyťažiť viac, najmä z chémie medzi postavami. Skôr to bolo tak že keď už konečne boli spolu tak sa vždy niečo stalo a tým pádom akoby ani spolu neboli. Okrem toho Val mala teda velmi málo pekných chvíľ a rozumného správania. Madden bol sympaťák, jeho tajomné správanie bolo akoby pochopiteľné, a jeho kamarátky boli fakt otravné a správali sa dosť príšerne veru. A toto všetko sa dalo ešte viac použiť v pribehu. Na začiatok celkom dobré. Len tak ďalej.
Knihu som čítala na preskacku s inými lebo ma veľmi nebavila a nevedela som sa zacitat ani do príbehu ani vžiť do hlavných postáv. Celkovo som mala pocit, akoby mi tam chýbali celé pasáže. A Karina bola fakt otravná, tie jej myšlienky a hysterické správanie... Akože, prečítam si určite pokračovanie nakoľko nemám rada nedoriešené veci, ale čakala som viac.
Napriek tomu, že už na prvý diel som mala výhrady, veľmi pomalým tempom a na preskačku s inými knihami som dočítala aj tento druhý diel. Stále mi vadí to isté na hlavných postavách - nikdy sa nedostanú k veci a milujú sa, napriek tomu, že sa nikdy ani len nerozprávali. Lebo keď sa majú ísť rozprávať, tak sa automaticky prestanú ovládať a majú sex. Dospelí ľudia sa nechajú takto ovládať. pritom Jade vidí, že to nie je úplne v poriadku a nie. Okrem iného, ten popis toho sexu, to ma zabíja, samá číča a řiť. OMG. Samozrejme, som strašne zvedavá či nakoniec dopadnú tých utočníkov, nakoľko už minimálne o 2 vieme...tak som odsúdená prečítať aj tretí diel...
Malo to svoje muchy ale v konečnom dôsledku som bola nadšená. Začiatok bol náročný, nudný, zvláštny, nechápala som. Po tom ako sa presťahovali to bolo neuveriteľné. Vtipné a hlavne sa mi páčilo ako sa postupne posúvali na ceste vzťahu medzi sebou a taktiež aj k Deborah. Tá bola úplný nepriateľ v tejto knihe . Aj koniec ma uspokojil. Naozaj ten posun tých postáv sa ma normálne bytostne dotýkal. Samozrejme Nicholas bol naozaj o krok vpred, jej to prišlo všetko až neskôr. Ale celkovo hodnotím veľmi pozitívne, už len preto ze je to príbeh o udržaní vzťahu a nie o tom ako sa nanovo zoznámia a zaľúbila...
Ach. Na začiatku som to odložila, že blbosť. Potom som sa k tomu vrátila a nejako sa to teda vtipne rozbehlo. A tam kde to mohlo nejako vtipné sa zakončiť tam prišla zápletka a pre mňa taky neskúsnutý koniec.
Anotácia ku knihe myslím znela trochu zaujímavejšie. Nechcem samozrejme podceňovať traumy oboch hrdinov, ale teda tie myšlienkové pochody to bola nuda. A hlavne, z príbehu som mala dojem že okrem dvoch pús sa medzi hlavnými hrdinami nič neudialo a zrazu láska ako trám. Trošku nuda, June a Mason vyzerajú dynamickejšie.
Veľmi dobré. Z anotácie som sa bála, že to bude strašne depresívna knihy, plná traumat a drámy ale našťastie sa to nenaplnilo a aj keď sa tam udiali staré traumy tak to bolo podané citlivo a nie prehnane. Celkovo kniha bola plná nádeje a postavy sa nezaoberal zbytočnými na nervy lezúcimi myšlienkami a stálym rozoberaním minulosti aj keď samozrejme im to dosť zasahovalo do života. Ale všetko to bolo takou tou dokonalou strednou cestou podané až z toho vyšiel tento veľmi kvalitný príbeh. Aj Westa aj Grace som si obľúbila, ten koniec znel super a všetko to bolo tak realistické a uveriteľné... Odporúčam určite.
Anotácia tejto knihy ma až tak veľmi nezaujala ale autorku mám celkom rada, tak som skúsila. Určite to neľutujem, hodnotím príbeh ako relatívne kvalitný, bolo tam všetko čo to má mať. Humor, hádky, traumy a zápletka, erotika a príjemný priatelia. Maxx bol mrzút čo sa pri Charly rozpúšťal a Charly samostatná a veľmi schopná žena. Super. Napriek všetkému som sa veru trošku nudila, emócie by som hľadala len ťažko a ten koniec bol ozaj presladený.
Príjemné prekvapenie. Samotný príbeh nebol úplne originálny, ale to vtipné spracovanie ma dostalo. A samozrejme aj postavy boli k mojej radosti prepracované celkom dosť, najmä Netvor. Ten bol celý super, aj keď teda ten jeho život a traumy... Takže nie je to najkvalitnejší príbeh určite, ale proste dokopy to dáva veľmi príjemne strávené chvíle.
Jednoduché, milé, rýchle. Jednorázovka. Príbehy sú krátke a viac menej vtipné, niektoré mapujú jeden deň a niektoré dlhšiu dobu spoznávania postáv. Taká príjemná krátka harlequinka, možno do daru pre nie veľmi vášnivého čitateľa.
Príbeh ma veľmi príjemne prekvapil. Aj keď v minulej časti som si o Giselle nemyslela nič dobré veru, tu môj názor na seba zmenila, čo je fajn. S Devonom im to ale veľmi išlo, dialógy super, vtipné...aj tie postavy naokolo som si obľúbila! A Devon!! tak to áno, to je sympoš, ešte väčší než Jack z prvej časti :) bude aj Aiden??
No, toto bolo šialené. Tam sa dialo tak strašne veľa vecí, nemám dojem, že je to oddychová kniha. Ale o napätie, hádky, sex a dobrodružstvo tam veru nebola núdza. Musím povedať, že Ryke samozrejme nebol bezchybný, ale predčil moje očakávania a jeho záujem, starostlivosť a zodpovednosť za ostatných bolo niečo epické. Daisy fajn dopĺňala príbeh, ale mám dojem, že som ju skôr ľutovala ako naozaj mala rada...Popravde, čítala som toto ako prvé, v predchádzajúcej časti ma neoslovila anotácia a pri prečítaní tejto knihy asi ani nechcem vedieť viac o Rose a Lily.
Sladké. Jack nie je typický hrdina z takýchto kníh, čo bolo príjemným osviežením. Elena mi tiež bola veľmi sympatická. Zvyšok rodiny a partie perfektne sedeli do príbehu a dotvarali príjemnú, zaujímavú atmosféru aj v malom mestečku ale najmä v príbehu tejto až harlequinskej lásky. Takže za mňa spokojnosť. Uvidíme aký bude druhý diel nakoľko Gisele mi nebola veľmi po chuti.
Jedna z tých lepších v tejto sérii! Síce musím povedať, že nič také nepredvídateľné sa v príbehu nestalo ale vôbec mi to nevadilo. Čítalo sa to rýchlo a autorka dokázala vyvolať vo mne emócie. Halton aj Fee (zvyknúť si na toto meno mi dalo zabrať) boli velmi príjemná dvojka. Začiatok ako sa dávali dokopy bol zaujímavejší ale celkovo veľmi dobrý príbeh. Celá séria patrí k tým kvalitnejším veciam, takže určite smelo do toho.
Akože je to jedna z tých jednoduchších a rýchlo prečítaných kníh, ktorá nevyvoláva nejaké veľké emócie, ale zabavila som sa, bavilo ma to, takže nie je o čom. Glena mi bola o trochu viac osobnostne sympatickejšia ako Erik, ten bol veľmi rozporuplný. Vyzerá to na celkom dobrú sériu, teším sa na ďalšie pokračovanie so sexkartami.