pifffka komentáře u knih
Vezmeme osvědčené ingredience - něco sexu, hodně brutality, trochu módního terorismu, kapku vězeňského života, něco z života vyšší společnosti, něco z nižší společnosti, přidáme záchvatového vraha a oblíbeného Joonu (ten tam moc nezapadá ale budiž) řádně protřepeme a zamícháme, hlavu si s tím neděláme. Je to bomba? Ne, je to Lovec králíků.
Tak tohle nějak nefungovalo. Tolik "štěstí" a náhod v tak hrůzné době. Je třeba o této době psát, je třeba o této době číst. Jen se mi zdá, že tento dětský styl sráží sílu příběhu někam k červené knihovně.
Velmi znepokojivá kniha. A jak uplývá čas od jejího napsání, je víc a víc aktuálnější.
Nevím proč "kult a fenomén". Jednoduše - jsou lepší. A zbytečně na několikrát prodloužený konec.
Takový pěkný námět - zmizí devět lidí, vlastně je to celá vesnice. Do půlky se to hezky rozvíjelo. Dvě časové roviny, dva zločiny, dvě místa činu. Pak už to tedy byla jen (slušně řečeno) strašná "bramboračka". No muselo to dát dost práce nějak to všechno propojit a hlavně vysvětlit. A proč tak protahovaný a popisný konec? Jako kdyby byl pan Weaver placený od stránky a nějakých sto se mu jich nedostávalo.
Klasická detektivka, které nic nechybí. Dobře vykreslené postavy, drsná krajina a drsný život. Takové "civilní" bez velké senzace a uměle vytvořených zvratů. Prostě uvěřitelné. Velmi příjemné počtení.
Tak tohle nebyla kniha pro mě. Trošku násilná "sranda" připomínající Kameňák. To znamená - spousta rádoby vtipných historek, které má držet pohromadě dětské vyprávění. Prostě nedrží. A "referektory" od sedmiletého dítěte fakt nejsou vtipné.
Takové poněkud divné. Divná hrdinka, divní vyšetřovatelé, divný vrah, divná vrahova rodina, divný konec a divné proč oceňovaná trilogie.
Silný příběh.
Člověk nedělá vždycky co je správné. Dokonce ani když to ví. A v tom někdy bývá kouzlo života.
Vyslechnuto jako audiokniha. Pan Rímský má nádherný hlas. Čtení by bylo velmi úmorné a vlastně nudné. Prostinký a hlavně málo uvěřitelný příběh natažený samoúčelnou brutalitou na překvapivých 512 stran.
Je spousta horších knih. Ale i spousta mnohem lepších, tak proč ztrácet čas.
Co napsat o této knize? Krásný a velmi silný čtenářský zážitek.
"Dávej si pozor, na co věříš." Já nevěřím, že je to dobrá kniha. "Chytří" hrdinové, kteří se nechovají chytře, spíš neuvěřitelně. Skvělý námět amatérsky a senzacechtivně zpracován.
Tolik rádoby vzletných slov, tolik popsaných stránek rozvitými větami. Tolik dokonalého popisu - sněží, sněží venku, protože venku sněží, tak je zima, protože venku sněží a je zima, tak je taky kluzko, protože venku sněží a je zima a kluzko, může člověk i uklouznout a to se taky stane. Autorka popíše čtenáři úplně všechno, snad i to co si má čtenář u čtení myslet. Jen ten příběh, ten tomu chybí. Uf. Bylo to opět úmorné čtení.
Jdu proti proudu. Pro mě asi nejslabší a nejméně čtivá detektivka paní Klevisové.
Tak nějak úplně blbě. Autor se trošku zamotal, vybral si dvě závažná témata, ale nějak se nemohl rozhodnout, které téma rozvinout a kterých postav se to bude týkat. Ani doslov to nevylepšil.
Pan Karika opět zklamal. Další knihy fakt už ne. Pan Karika se tak trochu upoceně snaží vyvolat jakousi "dusnou" atmosféru. Ale bohužel... Opravdově působí snad jen ta zima. Taková slohová práce žáka základní školy s rádoby překvapivým koncem.
A ochránil. Zajímavý námět. Zpracování bohužel takové "joztomile jůžové", hlavně ten konec. Ještě že má pan Dvořák tak podmanivý hlas a přednes.
No co k tomuhle napsat. Prostě bylo to neuvěřitelně neuvěřitelné a překombinované. Jednoduše bylo to blbý. I takové knihy je někdy potřeba si přečíst, aby si člověk uvědomil krásu jiných.