pinkstrom pinkstrom komentáře u knih

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Moc hezkým vypravecskym a poutavym stylem vypravene případy pana Štočka. Ačkoliv mám Lucku moc ráda z podcastu, její účast naprosto zbytečná.

02.07.2023 5 z 5

Billy Summers Billy Summers Stephen King

King na starý kolena napsal něco dost odlišnýho od svých obvyklých knih. A je to hodně dobrý. Některé části mi přišly jako docela velký klišé, ale nezůstalo u toho a nakonec z toho byl fajn čtivej příběh. Pasáže o Falludze mě moc nebavily, ale to spíš proto, že skončily chvili potom, co jsem se začetla. Se zakončením Kingovych knih mívám občas problém, ale tady byl konec luxusní. I se tentokrát těším na filmové zpracování.

02.04.2023 5 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Opravdu výborná kniha. Skvělý výběr vypravěčů, čtenář má možnost nahlédnout do strastí a důvodů odchodu z KLDR z mnoha rozdílných životních příběhů i společenských postavení. Nejsilnější je sledovat, jak postavení jednotlivých Korejců ovlivňuje jejich přístup ke straně, doktríně i povědomí o skutečných praktikách země. Kniha je navíc krásně ilustrovaná.

06.11.2021 5 z 5

Závěj Závěj C. J. Tudor

Absolutně nechápu nízké hodnoceni a zdejší komentáře. Za mě byla kniha geniální, čtivá, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Vodítka tam byla akorat vždy lehce naťuknutá a několikrát jsem byla při čtení překvapená a napjatá. Něco mi došlo driv, něco ne. Za mě naprosto skvělý počin!

18.07.2024 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Prostředí příběhu a množství postav bylo fajn. Vůbec se mi ale nelíbil styl psaní - vnitřní monology co probíhají stylem 5 vět a dvě otázky mi dost lezly na nervy. Postavy mi navíc přišly dost plochý a v příběhu nedotažený. Ve výsledku mě rozuzlení knihy nenadchlo a vlastně to nemělo ani spád, nic mě nenutilo číst dál. Byla to moje první kniha od autorky a po další nejspíš nesáhnu...

29.08.2023 3 z 5

Ústav Ústav Stephen King

Skvělá kniha. Nutno říct, že na rozdíl od mnoha jiných dobrých knih od Kinga má Ústav i dobrý konec.
Jinak 1.vydani cz otřes, spousta překlepů a chyb.

23.01.2023 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Román o lásce dvou mladých lidí, která vydržela i v takovém prostředí, jako byla Osvětim. Příběhu a jeho dílčím situacím, vždy podpořeným notnou dávkou štěstí, by se snad nechtělo ani věřit, kdyby nebyly založené na výpovědi samotného Lalea. Kniha je román, ne dokument, a tak je nutné ji brát. Bylo příjemné cist knihu, která dala možnost čtenáři cist i "šťastnější" a méně drastická vyobrazení vyhlazovacího tábora, přestože i ta se zde samozřejmě objevují. Na druhou stranu, někdy jsem se nedokázala ubránit dojmu, že je pribeh právě díky tomu místy těžko uvěřitelný. Možná jsou to trochu zkreslené vzpomínky, aby se s životem v Osvětimi mohl Lale vyrovnat. Mnoho ale mělo svůj původ v konexich a inteligenci Lalea. Kniha mě i tak vlastně bavila, bylo zajímavé sledovat, jak Lale díky své chytrosti prezival, jak v preziti napomahal i ostatním a jaké kroky podnikal. Asi jsem ale čekala vzhledem k hodnocení a oblíbenosti knihy víc...přijde mi, že autorka z toho mohla vytřískat mnohem víc...

09.08.2021 2 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ani nevím, proč jsem knihu tak dlouho odkládala, ale rozhodně nelituji. Po dlouhé době jsem cetla něco, co mě naprosto pohltilo, musela jsem cist dal a neustále přemýšlet, jak to vlastně všechno bylo. Příběh je vyborne propracovaný, zápletky jsou skvělé.

11.02.2021 5 z 5

Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

Četlo se to samo, ale jinak zklamání. Uprimne nechapu to vysoke hodnoceni. Kniha na mě působila jako špatný beckovy film, všechny postavy byly neuvěřitelně hloupé a spousta věcí nedávala smysl. Slabý dve hvězdy.

26.11.2022 2 z 5

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Na tuhle sérii povídek jsem se těšila hodně dlouho a dlouho si ji šetřila. Za mě byla nejlepší povídka Nadaný žák - tu jsem úplně hltala a nebyla schopná se od ní odtrhnout. Shawshank byla samozřejmě výborná, i když jsem dřív viděla filmové zpracování. Od Těla jsem očekávala podobný styl jako To (čtyři malí kluci), a i když jsem měla možná až příliš velká očekávání, povídka to byla taky skvělá. Do Dýchací metody jsem se nemohla začíst, nakonec mě ale hodně překvapila. King prostě umí.

29.12.2021 5 z 5

Outsider Outsider Stephen King

Nevím čím to je, ale nové kingovky mi už nepřijdou tolik napínavé, strašidelné a postrádají takové to kingovské kouzlo, které vás u starších knih úplně pohltí. Outsider ale patří k těm lepším. Kombinace detektivky a nadpřirozena vlastně docela funguje a kniha mě vesměs bavila.

31.01.2021 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Skvěle napsaná detektivka, napětí tak akorát a i když jsem tipovala vraha už poměrně brzo, nemohla jsem se od knihy odtrhnout (navíc jsem ten typ čtenáře, co si rád hladí ego, když má nakonec pravdu :D). 250 stran je tak akorát a dá se to zvládnout za večer. Autorka navíc krásně popisuje prostředí hotelu a jeho okolí.

26.08.2020 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Fajn detektivka, moc dobře se četla. Příběh na jednu stranu předvídatelný, na druhou stranu opravdu propracovaný a bavil mě. Určitě si od autora přečtu další.

12.11.2023 4 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Nápadité, zajímavé, napínavé. Měla jsem několik teorií jak celý příběh rozlousknout, ale u všech bylo nějaké ALE, které mi unikalo nebo kde mi něco nesedělo. Tím pádem jsem se u čtení nenudila a moc mě bavilo. Určitě lepší dřív přečíst než kouknout na film.

12.03.2023 5 z 5

Později Později Stephen King

Ačkoliv ostatní tu často zmiňují, že tenhle horor nebyl tak úplně horor, mě určité pasáže teda docela děsily - a to víc, než jiné, "strašidelnější" Kingovky. Později se četlo úplně samo, ani zbytečně dlouhé, ani zbytečně krátké, žádná hluchá místa. Kniha předčila očekávání a mohu ji jen doporučit.

02.01.2022 5 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Průměr, na to, že je kniha od Lapeny, trochu zklamání. Za celou dobu mě nic nepřekvapilo, až posledních pár stránek. Otevřený konec se mi ale líbil.

14.11.2021 3 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Kniha se čte dobře (za me lepší než Tatér), ale opět, čtenář se neubrání místy neuvěřitelným pasážím. Knihu (a i Tatéra) bych hodnotila lépe, kdyby autorka tolik netlačila na svou mantru "podle skutečného příběhu". To uvádí na obálce knihy, v prologu i epilogu přitom dokazuje, že těch "skutečností" je v knize oproti fikci značný nepoměr. Kdyby byla kniha prezentována jako román inspirovaný skutečnými událostmi, působilo by to mnohem lépe.

23.09.2021 3 z 5

Růženky Růženky Stephen King

Marně přemýšlím, proč mě kniha nebavila a musela jsem se nutit ji dočíst, přestože King patří k mým nejoblíbenějším autorům. Námět je dobrý, ale příběhu by neuškodilo, kdyby byl kratší (a to ho autoři prý i tak značně zkrátili!). Žádná z postav mně nebyla blízká. Škoda.

20.08.2020 2 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Pominu to, jak málo pravděpodobné je protkání životů všech postav, které mě vlastně stejně bavilo. Kniha je moc hezky napsaná, Třeštíková opravdu umí každou postavu popsat originálně a zcela jinak, vytvořit jim na poměrně málo stránkách komplexní charakter. Těžké osudy, až to bylo často velmi tíživé, ale paradoxně zaroven lehke čtení.

29.12.2024 5 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Kniha mě moc bavila, přechody mezi perspektivami vyprávění udržovaly děj neustále v napětí. Autorka vystihla moment mezi tím, kdy je pribeh az moc prekombinovany a kdy se jedná o super zápletky a gradaci. Moc se mi líbily pasáže Hannah, konec taky dobry. Jen škoda krkolomneho českého překladu.

20.01.2024 5 z 5