plamínek21 komentáře u knih
Není to lehké čtení, fakt ne. Autorka ve velmi úsporném a věcném formátu představuje čtyři bytosti, které křičí ze svých ostrovů o pomoc.....leč jim je to marně platné. Zraněních se jim dostává od "dobráků" , kteří by jim měli být nejblíž. Celkově to nemůže dobře dopadnout.
Důmyslná zápletka, nečekané zvraty, čtivě napsané.
Doporučuji.
Lahůdka. Pevně sevřenou kompozicí autorka velmi zblízka, intimně a nekompromisně obnažuje své hrdiny. Příběh evokuje témata prázdnoty, závislosti a pokroucených vztahů. Rozvolněný závěr pak dává čtenáři možnost, aby si položil otázku, kde se nachází jeho hranice vlastní.
Otřesná kniha. Taková koncentrace psychopatologie snad není možná. Až jsem si během čtení říkala, jestli taky nejsem vyšinutá, když v četbě pokračuji. Velmi čtivě napsaná, takže jsem úchylně pokračovala dál a dál. Silným náturám doporučuji, křehčí jedinci nechť se knize spíše vyhnou :-).
Kniha se čte sama, napínavá, postavy plasticky vykreslené. Dala bych plný počet, ale za závěr, který mne zklamal jednu * odebírám.
Dám tři hvězdy za zvládnutý a perfektní popis. Čtivé a zdánlivě tomu není co vytknout, ALE, pokud by autorka příběh předložila na 50 procentech textu, bylo by to ku prospěchu věci. A thriller to opravdu není, jasný pane :-)
Má druhá kniha od této autorky. Jako první jsem přečetla Stíny nad zálivem, kdy jsem si pomyslela, že je to dobrý sloh a trochu přitažený příběh. Nádech považuji za limonádku, prvoplánovou, těžko uvěřitelnou a překombinovanou akci a další šanci autorce nedávám. A pokud si porodní asistentka může vyrazit na X týdnů do Tasmánie a jen tam tak reflektovat a lelkovat, tak jsem fakt pro Brexit :-) A Modrou číst nebudu.
Začátek napínavý, ale to je bohužel vše. Dílo připomíná přeexponovanou fotografii. Autor se patrně domnívá, že bubák se musí skrývat v každé skříni, působivější ovšem je, když je jen v jedné.
Spisovatelka zraje do kvality. Vrcholový part Fredriky a Alexe....návykové čtení...začátek lehce zátěžový ve smyslu orientace v postavách a dějích, ale to se dá zvládnout, protože autorka vás odmění, zaujme a vše se nakonec poskládá jako puzzle. Četla jsem dokud nebyl konec:-). Mňam