Polly Polly komentáře u knih

Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Tohle je první kniha z dětství, která mě nějak citově zasáhla. Pasáž s úmrtím Malého bratříčka mě doháněla k slzám. Krásná kniha, krásně popsaný život tehdejších lidí.

07.01.2019 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Bomba ! Perfektně vykreslené postavy a jejich pocity. Perfektní téma. Ale seriál oproti tomu úplný paskvil. To bych se být Stephenem styděla. První série ještě ušla, ale pak nastal úpadek.

Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Když jsem viděla název a obálku tak jsem si říkala, že přece nebudu číst nic o atentátu na Kennedyho, že mě to nikdy nemůže zajímat, ale Stephen mi dokázal opak, i když to samozřejmě jen o tomhle nebylo :) . Takže platí nesuď knihu podle obalu :) . A musím říct, že i seriál byl podařený. Super doporučuji k přečtení.

Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Krásná poetická knížka nejen pro děti. Moc jsem ji milovala i toho kocoura :)

06.04.2019 5 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Každý kdo zažil šikanu ví, že pocity Carrie popsal Stephen na 100%. Ta nenávist a touha po pomstě co v sobě člověk dusí ... co dodat ... dobře jim tak.

09.01.2019 5 z 5

Deník z Hirošimy Deník z Hirošimy Mičihiko Hačija

Syrová a pravdivá kniha napsaná očitým svědkem zrůdného dopadu atomové bomby na Hirošimu. Tato kniha je skvělá, ale podruhé už ji určitě číst nebudu.

09.01.2019 5 z 5

Růženky Růženky Stephen King

Když si pročítám recenze tak nevidím kdovíjaké nadšení. Sama přiznávám, že jsem se touhle knížkou taky prokousávala trošku hůř a někdy za půlkou jsem byla už trošku naštvaná, protože jsem měla spoustu otázek k ději a spousta věcí mi nedávala smysl. Nakonec se vše osvětlilo a zase mě děj nakonec vtáhl. Určitě je to, ale kniha kterou si budu muset přečíst ještě jednou. Ať kvůli množství postav nebo jejich vykreslení. A, že je pan King předvídatelný? Nevadí. Že v téhle knížce trochu vykrádá sám sebe? Nevadí. Nakonec jsem došla k tomu, že pokud se na tuhle knihu podívám optikou američanů zblblých z Mee Too tak to ještě dopadlo hodně dobře . :)

Carrie Carrie Stephen King

Carrie je důkazem toho, že si člověk má dát pozor na to, koho šikanuje ..... . :) Obdivuji Kinga jak dokáže popsat pocity surově a brutálně, ale přitom přirozeně. Mluví mi z duše. Někdy si myslím, že to ani není člověk. :D

26.03.2011 5 z 5

Tři muži ve člunu a na toulkách Tři muži ve člunu a na toulkách Jerome Klapka Jerome

U téhle knihy jsem se smála nahlas a nešlo to nijak zadržet. Jen když si na ni vzpomenu, už mám pusu do rohlíku. :)

Zelená míle Zelená míle Stephen King

SPOILER Ach jakou nespravedlnost a vztek jsem cítila, když popravili Johna Coffeye . Při čtení téhle knihy jsem se smířila s tím, že život není spravedlivý.

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

RamonVarga: Ten konec je nejlepší. Těšila jsem se na něj celou knihu a nezklamal.
( spoiler ! ) Typický Kingovský konec s velkým fightem a spoustou ohně a dramatických situací. :)

06.04.2019 5 z 5

Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Napínavé jak špagát :D přečetla jsem snad za dva dny a už se nemůžu dočkat třetího dílu ... a jestli se tahle kniha někomu zdá nudná tak nechápu co za akci by ještě víc chtěl ... .

Osvícení Osvícení Stephen King

Při čtení téhle Kingovky jsem měla chvílemi chuť křičet nahlas strachy.Celou knihu jsem četla se zadrženým dechem. Naprosto mně vtáhla do děje.

To To Stephen King

Vždy jsem se bála klaunů, ale nikdy jsem nevěděla proč. Teď už to vím.

Modrá krev: o upírech a lidech Modrá krev: o upírech a lidech Daniela Mičanová

Snažím se být k té knize vlídná a dala jsem jí teď druhou šanci a když to teď čtu podruhé tak mi to připadá jako ještě větší blbinka než před tím, ale jako čtení pro náctileté dívky co mají rády sexy upíry je to fajn. :)

09.01.2019 2 z 5

Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Neuvěřitelně napínavé čtení. Každá povídka vydá na film. Kam na to ten Mr. S. chodí ? Místo duše černá tůň? :) Je to takový Tarantino a nebo Rob Zombie literatury.

Medúza Medúza Jarmila Loukotková

Úžasná kniha s velmi překvapivým koncem. Aspoň pro mně. Kniha je z období 60-ých let, aspoň myslím, ale téma je pořád aktuální. Co má vlastně člověk dělat se svým životem ... .

Misery Misery Stephen King

První kniha co jsem od KInga četla a tím to všechno začalo...... :) Přečetla jsem ji za dva dny a hodila se kvůli tomu marod. :)

26.03.2011 5 z 5

Měcháček- Fukáček a jeho kamarádi Měcháček- Fukáček a jeho kamarádi Jaroslav Vodrážka

Tak to je velká nostalgie. Tohle byla první knížka kterou jsem zaregistrovala jako batole a kterou mi rodiče museli číst pořád dokola a dokola. Bylo mi sice na konci líto Měcháčka, ale stejně jsem to chtěla slyšet pořád dokola. a hádejte co? Já ji mám pořád schovanou a nikdy ji nikomu nedám :)

07.01.2019 5 z 5

Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Byla to, ale jízda s Panem Mercedesem... až mi vlály vlasy :)