PomněnkaPrvní komentáře u knih
Moc, moc pěkná kniha. Opravdu jak píše modranka, pro mě je to jedna z mála knih tohoto žánru, kterou si s chutí časem přečtu znovu. Oba hrdinové jsou sympatičtí, dialogy jsou mnohdy vtipné, mnohdy k zamyšlení. Vlastně v celé knize paní Miller nešetřila různými moudry, při kterých jsem se dlouze zamýšlela a nemohla číst dál. Vadilo mi ale to jméno staré ženy. Měla ho říct hlasitě, aby se stalo kouzlo. A čtenář se ho měl dozvědět.
Glory, Glory, aleluja ... Až na konci knížky mi došlo, že je to vlastně začátek písničky :o) Byl to hezký příběh, napsaný poutavě, místy dost smutný, slzám se místy nešlo ubránit. Dokážu pochopit, proč se Glory nevrátila, když její bratr zemřel (čímž riziko pominulo), ale nedokážu pochopit, proč se stále nechala Glory od Jesse osočovat, že vzala peníze a utekla, místo aby řekla pravdu. Chápu, autorka s tím chtěla vyrukovat až na konci příběhu, ale měla to propracovat líp.
Jedná se o takovou příjemnou oddechovku, která ničím neurazí, ale v paměti asi také dlouho nezůstane. V knize se najde pár úsměvných dialogů, jinak humor jako takový zde není. Několik romantických míst najdete také, erotické scény autorka příliš nepopisuje. Už jsem od paní Miller četla lepší dílka.
Četla jsem Leopardovu ženu od Lindy Lael Miller. Je to názorná ukázka, že i na pár stránkách kratičkého příběhu se dá hezky popsat děj a hlavní hrdiny, ke kterým čtenář získá sympatie. První polovina knížky mě bavila víc. Na konci mi chybělo vysvětlení, co se stalo s padouchem a jeho tmavovlasou vězenkyní.
Mně se román nelíbil skoro vůbec. Prvních 40 procent knížky je jenom o Aletině nezáživném cestování do Maďarska, při kterém se vůbec nic neděje. Jak jsem asi už pochopila styl paní Cartland, i zde je hlavní hrdinka velmi naivní a nezkušená. V knize zcela chybí humor. Ale opravdu hlasitě jsem se nasmála, když se Miklos dotkl Aletiny ruky a ona si uvědomila, jak hluboce jej miluje... Ha, ha. Je to třetí kniha, kterou jsem od autorky četla a celkově ji hodnotím slovem staromódní. A poměrně nudná. Už jsem si zvykla, že u paní Cartland se nedočkáme žádných intimností, ale když při popisu jejich svatební noci vystačila pouze s polibky na ústa, to byl vrchol.
Je to moje druhá kniha, kterou jsem od paní Cartland četla a musím říct, že si autorka docela opravila reputaci. Příběh je jemný, city hlavních hrdinů něžné. O hlavním hrdinovi Robertovi se toho dozvíme dost málo, charakter nemá vykreslen skoro vůbec. Mistral je velmi křehká, poddajná a velice naivní. Líbilo se mi, že autorka sledovala více dějových linií. Celkově ale musím říct, že mi knížka přišla v porovnání s jinými romancemi slabá, veškerý milostný vztah se odvíjel téměř jen na dálku, že na sebe mysleli nebo se občas zahlédli v jedné místnosti. Možná to bude rokem, ve kterém kniha vznikla (1951...). Dialogy nebyly bůhví jak propracované, humor tam chybí zcela, erotiky zde není vůbec, zato básnické romantiky hodně.
Ne, ne, a ne. To se opravdu číst nedá. Větší slátaninu jsem nečetla. Trpěla jsem celých 65 % knížky, pak jsem to vzdala a nedočetla. Dialogy ubohé, hrdinové dost plitčí, muži nemužní a slabošští. Nejhorší je zápletka. Takovou blbost snad paní Cartland nemůže myslet vážně. "... všichni se smáli a jí se zdálo, že moře se směje spolu s nimi..." a podobných nesmyslů už jsem měla dost. Je to první kniha od této autorky. Dám jí ještě šanci s nějakou jinou knihou. Ale pokud někdo píše tak jednoduše a stupidně, obávám se, že to v jiných dílech nebude lepší.
Anotace příliš moc prozrazuje, doporučuji ji předem nečíst. Jedná se o druhý díl série A Saga of Hearts. První díl v originále nazvaný Hazard of Hearts zřejmě česky ještě nevyšel, resp. jsem ho na databázi knih nedohledala.
Jedná se o druhý díl série Klub Inferno. Z přečtených prvních tří dílů se mi líbí nejvíc. Rohan je zabiják, nájemný vrah. A k tomu ještě velmi pověrčivý. Dialogy obou hrdinů na toto téma jsou roztomilé. Kate je dcera námořního kapitána, který jako jeden z mála ví, kde najít legendární Alchymistovy svitky. Kate je dána Rohanovi jako dáreček, ale svoje postavení se jí podaří velmi rychle změnit. Rohan však zjišťuje, že jí v krvi koluje prométeovská krev, takže jí nedůvěřuje. Ani s ohledem na svoje drsné povolání, pro které není hoden lásky, si ji nechce pustit k srdci (k tělu ano :o)
Jedná se o třetí díl série Klubu Inferno. Mně osobně se druhý díl (Rohan a Kate) líbil nejvíc, na druhé místo bych dala tuto knihu s hlavními hrdiny Marou a Jordanem, Max a Daphne se mi z těchto tří příběhů líbili asi nejmíň. Vztah Mary a Jordana byl takový uvěřitelný, realistický, líbily se mi jejich dialogy. Jsem zvědavá na další díly, napřed je ale musím sehnat. Shrnuto, celou tuto sérii hodnotím jako příjemnou oddechovku, v paměti mi ale jednotlivé příběhy a jejich hlavní hrdinové asi dlouho nezůstanou.
Kniha se mi celkem líbila, byla dobře promyšlená. Autorka dobře popsala charaktery a myšlení hlavních hrdinů. Líbily se mi také přechody a prolínání děje. Erotické scény popsány precizně, ale nechávaly mě zcela chladnou. Na závěr mi chyběla nějaká akce, celou knihu se k něčemu schyluje, ale nakonec se vůbec nic neděje. Chyběl mi zde humor. Celkově knihu hodnotím jako průměrnou, lehce zapomenutelnou.
Jedná se o čtvrtý díl série Vyvolení. Bylo to pěkné, četlo se to dobře, ale zůstává to trochu pozadu za prvními dvě díly. Ty se mi líbily víc. Autorka hezky popsala londýnské podsvětí, ve kterém se Billy pohyboval, tím se romantický příběh ze šlechtického prostředí stal neotřelým. Tato série by měla pokračovat ještě dalšími díly - 5. díl o Jacindiné kamarádce Lizzie (v originále Devil Takes a Bride), 6. díl o čtvrtém bratru Alecovi Knightovi (v oridinále One Night of Sin) a 7. díl o tajemstvím opředeném pátém bratru Jackovi Knightovi (v originále His Wicked Kiss). Tyto knihy ale zatí ještě u nás myslím nevyšly.
Jedná se o třetí díl série Vyvolení, hlavním hrdinou je Damien (Démon) Knight. V předcházejícím díle jsme se seznámili s jeho dvojčetem Licienem (Lucifer) a v prvním díle s jejich nejstarším bratrem Robertem. Knížka Snehulienka se mi líbila, ze tří dílů ji ale hodnotím jako nejslabší. Témaje poutavé, Damien po četných bojích s Francouzi trpí vážnou duševní poruchou, kdy je nebezpečný sobě i svému okolí. Je na sirotkovi Mirandě, aby ho vyléčila.
Jedná se o druhý díl série Vyvolení. Hlavním hrdinou je jedno z dvojčat Knightových. V prvním díle jsme se seznámili s jejich starším bratrem Robertem, tento díl (Anjel moj) pojednává o dvojčeti Lucienovi. Okolnosti seznámení Alice a Luciena jsou opravdu hodně bizardní, což slušně vychovaná Alice těžko rozdýchává. Lucien se k ní na začátku zachová velmi škaredě, když jí vezme možnost volby, ale stejně jsem mu to odpustila, protože je to opravdový sympaťák. Je to druhá kniha, kterou jsem od paní Gaelen Foley četla a musím říct, že se mi to líbí hodně moc. Skoro se blíží k mé nejoblíbenější Lise Kleypas.
Tato knížka se mi hodně moc líbila. Děj moc zajímavý a velmi záživně popsaný. Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí. Jedná se o první díl série Vyvolení. Doporučuji nečíst anotaci, prozrazuje zbytečně příliš mnoho. Anotace na začátku uvádí, že se jedná o pokračování ságy rodu Knightovcou - je to dáno tím, že na Slovensku knížky z tého série nevycházely postupně tak, jak je autorka vydávala v originále. Takže tato kniha (Zlatovláska) je skutečně prvním dílem. A velmi se podařila, už se těším na druhý díl.
Jedná se o 8. díl ze série Hawk´s Way Family. Rebeka se stará o všechny zatoulané či zraněné zvířata i lidi a Zach s tím přes veškerou svou snahu a protesty nic nezmůže. A asi právě to pomůže Zachovi otevřít oči a zbavit se vzpomínek na zradu, která zatvrdila jeho srdce. Knížka se mi líbila moc.
Jedná se o 7. díl ze série Hawk´s Way Family. Callen je dcera Gartha a Candy (4. díl s názvem Rančer a bohatá dívka). Zamiluje se do Sama, který ji celou dobu vodí za nos, dělá vše proto, aby ho milovala a aby si ji k sobě připoutal tak moc, že mu dá přednost před svým otcem. Sam je ufňukané budižkničemu, které si chodí povídat s náhrobkem otcova hrobu. Je plný zášti a je schopen velkých podlostí a manipulací, aby si Collen udržel. Opravdu jsem autorce nezbaštila, že se z tohoto charakteru vyklube milující a čestný muž. Vadila mi i postava Collen coby velice naivní a splachovací ženy, kterou nic nerozháže a s láskou v očích přejde všechny krutosti, které jí Sam přichystá.
Jedná se o 6. díl série Hawk´s Way Family. Falcon je syn Candy a Gartha (viz 4. díl Rančer a bohatá dívka). Mara se s Falconem vezmou jen kvůli jeho pojistce, která může zaplatit léčebné výlohy pro nemocnou Zuzanu. Falcon Maru miluje, Mara svůj cit objevuje pomaleji, ale brání se mu, protože dává Falconovi za vinu smrt prvního muže. Příběh je moc hezký, líbil se mi Falconův vztah k Zuzaně. Kdyby to nebyla harlekinka, ale delší román, daly by se postavy i děj rozepsat lépe a více.
Jedná se o pátý díl série Hawk´s Way Family. Carter Prescot je nevlastní bratr Jesseho Whitelowa, který se oženil s Belindou (Kovboj a princezna). Desirée také známe, její zjizvená tvář je památkou na jejího násilnického exmanžela. Aby před ním uchránila sebe i přetiletou dceru Nicole, hledá muže, který by se s ní oženil. A protože se chce Carter usadit v rodišti svého otce (toto mi v knížce přijde jako hodně slabé vysvětlení pro nevýslovně bohatého krasavce), přijímá Desiréinu nabídku. Příběh se mi líbil, jen je (jako všechny harlekinky) příliš krátký, všechno jde moc hopem a najednou je konec.
Jedná se o 4. díl série Hawk´s Way Family. Garthovi mladší sourozenci Jess, Tate a Faron již svoje štěstí našli, tak teď je řada na něm. Jenomže on jako nejstarší nesl nejhůř, když jeho matka byla otci nevěrná, jak to otce zničilo, jak oba rodiče zemřeli a péče o veliký ranč a tři sourozence teď zůstala na něm. A díky své matce Garth nevěří ženám a k sobě si nechce připustit ani optimistickou Candy, která ho miluje. Příběh se mi líbil, asi ze všech prvních čtyř dílů se mi líbil nejvíc. Jenom je problém v harlekýnkách - jsou krátké, postavy mají málo prostoru více zaujmout, děj velmi rychle plyne a nejde pořádně do hloubky.