Predator3313 komentáře u knih
Slabší díl, než ten minulý.
Pozitivní bylo rozhodně cestování s parťákem.
Bohužel, málo kdy to bylo k něčemu užitečné...
Největší problém vidím v tom, že ve Tharru se nedá vyhnout boji v klášteře. Není to dějově důležité, ale přesto se tomu nevyhneme. Paido nám nikdy nepomůže ať se děje co se děje a bez kouzelného meče je skoro nemožné vyhrát.
Nebylo to špatné, ale neužil jsem si to, jako minulou knihu.
(SPOILER) Za mě teda spíš horší než první díl.
Líbila se mi ta revoluce, jak se to postupně rozpadalo. Ale čekal jsem nějaký jiný konec. Hlavnímu hrdinovi je celkem všechno jedno, jen chce chytit vraha.
Těšil jsem se na cestu mimo Prahu do Polska.
Nakonec s toho byl dvoudenní výlet par km za Prahu, takže nuda.
Konec s Mesiášem a kanálníky mi nějak unikl, co to mělo jako za smysl.
Nečetlo se to špatně, ale spíš slabší kousek.
(SPOILER) Nebylo to špatné.
Ale ani to nebylo TOP.
Bouchač je sice vtipný i sám, ale prostě to není ono. Chyběl mi k němu parťák.
Ale jako vždy u Kotlety se kniha čte skoro sama. Člověk se pobaví a zasměje nad novýma ufonama. Škoda že Danka v deníku nemá víc obyvatel vesmíru a místo toho tam je panoramatický výhled.
Konec mě až tak nepřekvapil, jelikož jsem si sám říkal, že legie dobila jednu bezvýznamnou planetu a přišla o polovinu vojáků, tak aby něco zbylo na Zemi...
Škoda, že s vydáváním knih se flákají a musíme teď tak dlouho čekat.
Jako první bych zmínil, že opravdu celá kniha není o zahradničení bez rytí, tomuto tématu se plně věnuje asi tak pětina knihy.
Což je ale asi dobře, protože mě samotného zajímalo, co tam bude autor psát na 220 stran.
Zbytek je takový průstřel zahradničením, zavařováním apod.
Musím ale říct že výsledek je opravdu dobrý. Jak to u takových knih bývá, zkušenému zahradníkovi více méně nic nového neřekne, ale některé pasáže mi dali něco nového. Pro začátečníky je to moc dobrý kousek na čtení.
Nápad super, i když si nemyslím, že by byl někdo schopen ze dne na den odříznout od vody miliony lidí. A že by nikdo neměl studnu...
Ale jinak mě kniha bavila.
Nejlepší postava je podle mě Kelton, ale u všech postav je vidět vývoj a je bezvadné sledovat, jak je ta situace mění.
PS: ale zajímalo by mě jak na té dálnici poznali, jestli mají auta v odstrikovaci čistou vodu nebo směs do odstřikovačů....
(SPOILER) Bohužel, byl tohle skutečně zatím nejslabší díl. A to s přehledem.
Je to o to značnější jelikož minulý díl byl za mě nejlepší.
Že začátku jsme myslel že je to absenci kapitána Bouchace. I když je fajn že byl věnovaný čas i jiným postavám, chyběl mi tam.
Pak už ale bylo cítit, že je něco špatně.
Mirsové jsou najednou vlastně normální lidi, snad ani jedna poznámka o jejich "zvláštnostech". Chápu nebyl tam rus, ale stejně.
Zuuriti najednou padají jako mouchy a boji se velkého psa? Tož tak nevím...
A Amanda? Jako nemá být rozumově na úrovni prvního stupně základky?
A najednou obelstí celou posádku volavky, nějak tajuplně ji řídí z úkrytu a ještě velí odboji?
Škoda, ale tohle se bohužel nepovedlo.
Rozhodně nejlepší díl.
Perfektní zakončení celé série.
A co oceňuji, že prakticky vše důležité bylo vysvětleno.
Nebylo to tak špatné, jak jsem se bál.
Nebylo to tak dobré, jak jsem doufal.
Taktéž mi to už připadalo trochu nadstavené, ale to nebylo to nejhorší.
Problém jsem měl s Alicí. Ta pro mě byla vždy hlavní zabiják celé série. Ženská, co s nožem v ruce dokázala zlikvidovat nepřátelské komando dříve, než si vůbec někdo všiml, že se něco děje... proti tomu, mi tady připadala....slabá.
Napřed zbytečně zabíjí lidi v Praze, pak se třepe před kravaťákama, nakonec stačí 2 chlapy aby s ni udělali otrokyni, než uteče..... Jako ano, bylo to víc reálné. Ale Kotletu asi nikdo nečte, kvůli reálným schopnostem hlavních hrdinů.
Představoval jsem si, jak aspoň na konci knihy podřezává každého, kdo ji ukřivdil.
Že radní v Praze nacházejí své kolegy nabodnuté na kůl a zbytek svých krátkých životů se třesou strachy před každým stínem....
no, a teda ono celkem nic :D
Ale jinak jo, pořád se to četlo dobře, nebyla to žádná hrůza. Ale byl tam prostor pro nějaké větší terno.
Velmi dobré pokračování, které přímo navazuje na první knihu.
Musím říct, že jsem byl zvědavý, jestli autorka dokáže udržet úroveň...a udržela!
První díl se mi líbil víc, ale je to spíš tím dějem, který je mi blíž. Městské intriky mě moc nelákaly, ale nakonec to bylo dobré a hodně zábavné.
Celou knihu jsem čekal, co zase Kaz vymyslel a ten konec, to byla lahůdka.
Knihu mi vnutila manželka se slovy "to se ti bude určitě líbit".... a překvapivě měla pravdu.
Byl jsem trochu skeptický, protože jsem se obával, že hlavní linie příběhu bude nějaká romantika, což se naštěstí nepotvrdilo.
Nakonec s toho bylo opravdu dobré čtení.
Výběr postav s jejich povahovými vlastnostmi je hodně dobrý.... tedy asi tak dobrý jako sud střelného prachu u táboráku....člověk jenom čeká, kdy to bouchne :D
Jen teda ten konec mi přišel trochu laciný. Mora bojovala dle mých očekávání, ale že by Kaz vlezl tak snadno to takové situace mi moc nesedělo.
Tak či onak, jasných 5* a jdu na další díl
Jako doplnění podvědomí o světě HP to není špatné. Nicméně bajky mi přišly opravdu extra krátké. Kdyby nebylo komentářů od Brumbála, tak samotné bajky jsou čtení na několik desítek minut.
Takže nebylo to špatné, ale trochu jsem doufal ve víc. Hlavně příběh 3 bratří, který je důležitý pro děj knih a filmů jsem doufal, že bude trochu rozvedený.
Mě osobně se nejvíc ze všeho líbí popis života v ocelových jeskyních. V tom je Asimov silný a proto ho mám rád.
Samotný nápad na detektivku je taky super, i když detektivky běžné nečtu.
Bohužel hlavní hrdina mi připadá spíš jako nějaký pochůzkář než zkušený detektiv kategorie C5.
Prakticky bez důkazů háže obvinění na jednu i na druhou stranu. Trochu se to změní na konci ale mohlo to být trochu lepší.
Jinak celkový dojem jen super a těším se na další díl.
Tak narozdíl od ostatních mě tento díl ze začátku až tak nebavil.
Nebo jinak řečeno nebylo to takové terno
Ale konec super konečně jsem se dozvěděl hodně nových věci oproti filmu.
Zajímavý úvod série,
Trochu jsem čekal víc čtení o mimozemšťanech a min o cestě lodi... Ale nakonec dobrý i když se mi to nečetlo úplně hladce a ten konec je takový docela nicneříkající tak jsem zvědavý co se dozvím v další knize.
Můj první GB ze světa NG.
Nebylo to špatné, herní systém trochu jednoduchý ale nevadí. Trochu mi vadilo, že spíš rozhodovala náhoda než moje volby ( aspon se mi to tak zdálo) a přišel mi celkem těžký, i když spíš jsem měl dost smůlu - když je člověk napřed vlkodlak, pak nemrtvý a nakonec nemrtvý a ještě prokletý navíc, je na čase si říct, že nemám svůj den :D
Skvělá kniha
Postapokalyptické knihy jsou můj šálek čaje, přečetl jsem jich hodně ale při čtení téhle na mě šla deprese. Je to napsané tak, že jsem neustále uvažoval, co bych na tom místě dělal já....
Bohužel souhlasím s většinou komentářů, málokdy se mi stane, že se musím vyloženě nutit dočíst knihu, ale tohle je bohužel ten případ.
Když pominu, že hlavní postavy jsou značně nesympatické, popis stanic, který se mi tak líbil v prvním díle, zde skoro chyběl tak nejvíc ze všeho mě štvaly nesrovnalosti s první knihou. Stanice kde čelí každou noc útokům zvenčí a v prvním díle to jsou ostřílení profíci (což dává smysl) jsou tady banda blbců, kteří střílejí od boku a pak utečou (což mi moc nedává smysl). V prvním díle se ven odváží jen trénovaní borci a i ti mají problém, tady pobíhá hloupá holka venku a v pohodě, navíc za dne, což v prvním díle jasně označil Mělnik za rychlý způsob jak okamžitě oslepnout. No a ta dále. Prostě se to nepovedlo, jdu na další díl a doufám, že se bude podobat tomu prvnímu.
Podle mě naprosto skvělý nápad a celkem dobré zpracování.
Jak už tu bylo zmíněno, druhá polovina knihy je trochu nudnější a dost pomalu odsejpá, dost jsem se s tím trápil ale dočetl jsem.
Možná bych to trochu zkrátil, když někteří už potřetí změnili barvu, tak jsem si říkal že to je nekonečné :D
První polovina se naopak četla dobře, člověk čekal jak se masit zase změní aby se přizpůsobil.
Konec mi přišel trochu smutný. Jenže říká jen pravdu: Lidé se moc nemění, a i takové katastrofě, které je stmelila, se nakonec vše dostane do starých kolejí.
Pro fanouška Sci-fi je nutné mít knihu v knihovně. Za mě pěkné 4*
Jednoduchá stará dobrá sci-fi. Jelikož mě velmi zajímají knihy s popisem jiných planet, tak jsem si tuto sérii nemohl nechat ujít. Po letech co jsem ji naposledy četl mi už nepřipadá tak dokonalá, ale stejně v tom vidím parádního Harrisona kterého mám rád. Už jen za ten nápad 5*
K českým autorům jsem nikdy neměl moc důvěru, ale šel jsem do toho a nelituji. Kniha mě velmi chytla, je to přesně můj šálek kávy, navíc situovaný do ČR. Trochu mě zklamal rychle odbytý konec, ale těším se na další díly.
A ještě mě trápí to neustálé Prásk!Prásk! :D :D