Predator3313 Online Predator3313 komentáře u knih

Ulrikova kladiva Ulrikova kladiva Dan Abnett

Naprostou souhlasím s komentářem šmerdžita.
Povídkové knihy moc nemusím, ale tahle byla super.

22.08.2021 4 z 5

Na planetě lahvových mozků Na planetě lahvových mozků Harry Harrison

Zatím s přehledem nejhorší Bill,
dá se říct, že jsem se musel hodně nutit to dočíst.
Většina knihy mi přišla jako snůška blábolů....říkám to nerad, ale je to tak.
Tohle už nikdy číst nebudu, takže 2*.
Doufám že následující díl bude lepší....

25.06.2021 2 z 5

Na planetě otročích robotů Na planetě otročích robotů Harry Harrison

Pro mě dost nečekaně, mě druhý díl bavil víc než první. Bill působí sice přitrouble, nicméně sem tam se ukáže jako myslitel, čímž je mi fakt hodně sympatický.
Jdu číst dále :)

02.06.2021 4 z 5

Strategie úniku Strategie úniku Martha Wells

Poslední díl nebyl vůbec špatný, naopak byl dost dobrý. Pořád si myslím, že první díl byl nejlepší, ale tohle byl konec jak má být.
Určitě se k celé sérii ještě vrátím.

28.05.2021 5 z 5

Chybný protokol Chybný protokol Martha Wells

Tentokrát to byla zase jízda, skoro jako první díl.
Sice už si musí Robokat dávat majzla, když se nemůže nonstop opravovat, dokonce neměl ani brnění. Ale byla to dobrá oddechovka a celý příběh se blíží ke konci, tak uvidíme jak to celé dopadne.

17.05.2021 5 z 5

Proces změny Proces změny Martha Wells

Byla to dobrá kniha, ale pro mě osobně horší než první díl, třetina knihy popisuje cestu lodí kde spolu hovoří Robokat a lodním počítačem...to jsem docela trpěl :D kdyby tím začínal první díl, asi bych dál tuto sérii nečetl. Ale jsem rád, že jsme se dozvěděli něco víc o jeho minulosti.

15.05.2021 3 z 5

Domácí bylinář - Připrav, uvař a smíchej léčivé bylinky Domácí bylinář - Připrav, uvař a smíchej léčivé bylinky neznámý - neuveden

Jako základ pro bylinkáře určitě super. Navíc dobré tabulky k jednotlivým problematikám a ke každé bylince základní informace.
Jenom teda řazení bylin podle latinských názvů...to je teda děs :D Pokud něco hledám, tak to musím pořád otáčet na rejstřík a zpět.

03.05.2021 5 z 5

Čaj - směsi, původ, rituály Čaj - směsi, původ, rituály Rob Alcraft

Super malá knížečka letem světem čaje.
Pro profíky to asi bude nuda, ale pro nás co s čajem začínáme, pecka.

26.04.2021 5 z 5

Výpadek systémů Výpadek systémů Martha Wells

Měl jsem obavy...krátká knížka, skoro celou sérii jsem koupil podivně levně.... no prostě divné :D
Výsledek je ale super, četlo se to jedním dechem, Robokat je, no je velmi originální hlavní hrdina. Uvidíme co další díly.

26.04.2021 5 z 5

Galaktický hrdina Bill Galaktický hrdina Bill Harry Harrison

No, nikdy jsem nebyl fanoušek parodií a tato kniha, mě nepřesvědčila, abych se jím stal.
Nicméně rozhodně tam jsou kousky, kdy jsem se chlámal na celé kolo a je to napsané docela zábavně. Takže přečtu i další díly :)

24.04.2021 3 z 5

Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

(SPOILER) No asi tak 5 předchozích komentářů přesně vystihuje moje pocity.
Je to bezpochyby dobrá kniha, ale po předchozích dílech je trochu težkopádná, pořád jsem čekal, proč jde Lyrně vše tak docela hladce, co Císařovna a spojenec chystají a co na to Alpír... :D no a ono celkem nic.
Takže 4*

18.04.2021 4 z 5

Biozahrádka Biozahrádka Marie - Luise Kreuter

kniha je takový tz. letem světem biozahradou.
Není úplně špatná, nicméně pro někoho, kdo už se tématu trochu věnuje nedá nic nového. Mnoho informací je až moc obecných a mě bohužel drásaly nervy některé informace: Plastový kompostér zabrání potkanům, aby vám lezli do kompostu... :D kdo někdy viděl potkany v akci tak ví, že je nezastaví ani betonová podlaha....
Nebo že ježek si na podzim dá i jablíčko.... ježek je hmyzožravec, ovoce nebo zeleninu konzumuje extremně nerad a že by se zakousnul do jablka je opravdu blbost, jakožto bývalý chovatel ježků o tom něco vím.
No takže kniha není uplný propadák, ale čekal jsem víc. Každopádně ale ocenuji snahu, aby se biozahrada dostala do podvědomí veřejnosti.

02.04.2021 3 z 5

Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Autor to vzal trochu z jiné strany, a nemůžu říct, že by to bylo na škodu, dříve bych byl na děj z pohledu X osob trochu skeptický ale po sérii Tetovaný vím, že to muže přinést spoustu komplexnějších informací o daném světě. Navíc dostal hodně prostoru "Rudý bratr", kterého jsem měl rád už v prvním díle.
Na můj vkus je zde pohybuje až moc postav, co pamatují stovky let a mění těla atd...tak jen doufám že vše bude v posledním díle dobře vysvětleno a ukončeno, jinak bych byl asi zklamaný.

27.03.2021 5 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Na tuto sérii jsem byl zvědavý a vzhledem k počtu stran jsem se na ni dlouho chystal...a výsledek? je vynikající!
Musím říct, že začátek mě bavil možná nejvíce, hrozně mi to připomnělo oblíbenou knihu Levá ruka boží od Haffmana. Ale i dále to bylo super čtení.
Hlavně mě zaujalo, že děj se někdy stáčel směrem, kdy jsem si říkal no tak to už mě asi nebude bavit a najednou se vše změní a jede se dál.
Rozhodně je to za 5*

27.03.2021 5 z 5

Léčivé květy Léčivé květy Diane Stein

Hned v prvním odstavci je řečeno: při léčení s květy používáme energetický otisk jejich životní síly..... No tím pro mě četba skončila :)
Myslel jsem, že kniha bude o pěstování, sušení a užívání květin, návod na čaje, tinktury atd... což jsem se opravdu spletl, a za mě je téma knihy...no škoda papíru :D

04.03.2021

Drtící ruka Drtící ruka Larry Niven

(SPOILER) No, první polovina knihy je prakticky bez Třískanů. Neříkám, že to byla nuda, ale jednalo se prakticky o popis aktuální situace v Impériu a činnosti Buryho a Rennera.
V druhé polovině už se dostáváme do očekávaného děje, bortící se karanténa, průnik Třískanů ven ze soustavy a následně události v jejich soustavě.
Hrozně se mi líbilo, jak funguje Třískanská politika, jednotlivé rodinné klany, neustále se měnící situace kdo s kým bojuje.
Trochu jsem se obával, aby popis vesmírných soubojů neměl podobu s popisem boje Protektorů přes přestupné disky v Prstenci, s toho jsem fakt šílel :D ale tady to bylo super a bavilo mě to.
A jsem rád, že nedošlo na genocidu třískanů...

03.03.2021 5 z 5

Velká kniha optických iluzí Velká kniha optických iluzí Al Seckel

Spoustu věcí je tam super, nicméně některé se docela opakují. U něčeho bych zase uvítal větší vysvětlení, protože jsem vůbec nepochopil, o co jde. Navíc iluze, u kterých mám vystřihovat něco, jsou podle mě zbytečné, aspoň já si teda knížku stříhat nebudu.
Takže zajímavé to bylo, a některé věci jsou fakt perfektní :)

20.02.2021 4 z 5

Tříska v božím oku 2 - Přízračný křižník Tříska v božím oku 2 - Přízračný křižník Larry Niven

Tak hlavně by mě zajímalo, kdo psal proboha ten popis knihy... žádné otevřené nepřátelství a zničující válka se opravdu nekoná :)
Jinak dej přímo navazuje na první knihu. Je to zábavné, trochu to připomíná detektivku, jelikož většina děje se točí kolem zjištování, co Třískané schovávají, a jak moc jsou lidstvu nebezpeční... škoda že to všechno už jsme zjistili, zajímalo by mě, zda bych na to sám aspoň částečně přišel.
Jinak fajn, jdu kouknout na další díl.

14.02.2021 5 z 5

Tříska v božím oku 1 - Džin v láhvi Tříska v božím oku 1 - Džin v láhvi Larry Niven

Mám hrozně rád Nivena a jeho mimozemštany.
Vždy mě něčím překvapí a ted se zase vytáhl. Třískané jsou bezvadně vymyšlená kastovní rasa. Na první pohled jsou velmi inteligentní a až neuvěřitelně mírumilovní, ale jaké je asi zkutečnost?

09.02.2021 5 z 5

Válka trpaslíků Válka trpaslíků Markus Heitz

Druhý díl nezklamal. Pokračování přímo navazující na první knihu.
Tentokrát si Tungdil musel poradit skoro celou knihu bez Ohnivé čepele a taky to šlo, ale jsem rád, že ji má Z5, protože bez ní to není ono :D

29.01.2021 5 z 5