Prince_of_book Prince_of_book komentáře u knih

Coleův protokol Coleův protokol Tobias S. Buckell

Kniha je takovým "vedlejšákem" od hlavního příběhu. Nemůžu říct, že nepovedeným, ale že bych z něj skákal až na strop to asi taky ne.

Příběh je o spartanech, kteří za nepříátelskou linií "dohlížejí" na praktikování tzv Coleova protokolu. Příběh sparťany, Jacoba Keyese(již známého) a další zavede na soustavu asteroidů důmyslně propojených a známých jako Sutiny. Tam odhalují plány Kig-Yarů, členské vrstvy Smečky.

Kniha je psaná jako již klasicky z pohledu více osob, jak z lidské strany tak ze strany Kig-Yarské a právě v tom je ten háček, Kig-Yarská část byla až neskutečně nudná a já po pár jejich kapitolách tyto části začal skákat, protože akorát zdržovali příběh a vůbec mě nebavili. Naopak "lidská" část se podle mě vcelku povedla, sice nedosahuje takových kvalit jako první knihy, ale jinak je vcelku dobrá.

Hodnotím 7,5 z 10, jen proto, že sérii mám strašně rád, kdybych byl někdo neznalý série tak asi hodnotím níž.

30.11.2019 3 z 5

Nejbohatší muž v Babylóně Nejbohatší muž v Babylóně George Samuel Clason

Seberozvojová kniha z oblasti financí nám prostřednictvím krátkých příběhu že starověkého Babylonu vysvětluje a radí, jak nakládat s našimi financemi tak, abychom byli schopni něco ušetřit.

Hodně lidi na internetu psalo, že jim kniha změnila život po finanční stránce a já se tomu ani nedivím, protože je skvělá a inspirativní.

10/10

25.11.2019 5 z 5

Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Úžasná kniha od Petra Ludwiga a mě bylo potěšením ji číst. Doufám, že si z ní odnesu spoustu poznatků(vlastně některé už jsem si odnesl) a že mi kniha pomůže v porážení prokrastinace.

Opravdu první sebe rozvojová knížka, která vám radí pomocí výzkumů a vlastně vám ani neříká co máte dělat. Podává vám rady pomocí příběhů autora, jenž od svých klientů vyslechl. Velice poučné a proložené skvělými citáty, jenž jsem si zaznačil svými lepíky.

Ke knize se určitě budu častěji vracet, abych si připomněl hlavní myšlenky knihy a ukázal si, že vždy je možno svůj čas využít lépe a pro lepší účely.

10/10

10.11.2019 5 z 5

Bitcoin a ti druzí: Nepostradatelný průvodce světem kryptoměn Bitcoin a ti druzí: Nepostradatelný průvodce světem kryptoměn Boris Kaliský

Skvělá kniha která vám umožní nahlédnout do světa kryptoměn, od jejich vzniku, historie až po například jejich nákup nebo prodej.

Kniha se mi četla dobře a rychle, byla dost pochopitelná zajímavá a i když byla protkána hodně technickými a statistickými údaji, tak nebyla nudná. Díky této knize se pro mě bitcoin stal zase trochu pochopitelnějším a díky ní jsem se dokonce odhodlal a koupil své první bitcoiny.

Hodnotím 9,5 body z 10

10.11.2019 5 z 5

Sucho Sucho Neal Shusterman

Příběh který je dost reálný na to, aby nás donutil přemýšlet o jeho reálnosti a o nedostatku vody.

Kniha sama o sobě je skvělá, je nám dán zajímavý příběh dost upoutávající na to, aby nás donutil přemýšlet o knize, i když ji nečteme. Děj mě velice upoutal a Neal opět dokázal děj vygradovat tak, že jsem do poslední chvíle nevěděl jestli děj skončí šťastně nebo nešťastně.
Postavy byli vcelku uvěřitelné a já se s nimi dokázal sžít, ale v momentě kdy jsem začal trošku víc o jejich uvěřitelnosti, tak jsem si uvědomil, že postavy jsou vlastně dost jasně a evidentně načrtnuté. Máme tu nerda klaďase, pak očividného "záporáka", divnou holku a starší sestru co musí chránit docela vnímavého mladšího bratra. Sranda je v tom, že se to k tomu příběhu úplně náramně hodí a ty postavy, tak jak jsou načrtnuté, působí naprosto realisticky a uvěřitelně.

Abych jen nechválil tak v knize jsou určité momenty kde vám je naprosto jasné co a proč se děje a bude dít, ale takové momenty jsou občas v každé knize.

Sucho není perfektní jako Smrtka s Nimbem, ale má k tomu poměrně blízko a naprosto drží standart psaní Neala Shustermana.

Za mě 9/10

31.10.2019 4 z 5

Rychlost temnoty Rychlost temnoty Joshua Williamson

Tak I já už jsem sáhl po nějaké "obrázkové" knížce. Sleduji seriál Flash a tak jsem si řekl, že by bylo fajn si o něm i přečíst. Jakožto nováček v komiksovém světě mi chviličku dělalo problémy určit, jak jdou ony textové bubliny za sebou, ale když jsem se do toho dostal tak už jen stránky mizely sami od sebe.

Příjemné odreagování od klasických knížek a myslím, že určitě nebylo poslední.
Čteno společně s prvním dílem: Když blesk udeří dvakrát

8,5/10 pro obě knížky.

20.10.2019 4 z 5

Když blesk udeří dvakrát Když blesk udeří dvakrát Joshua Williamson

Příjemné odreagování od klasických knížek a myslím, že určitě nebylo poslední.
Čteno společně s druhou knihou: Rychlost temnoty

8,5/10 pro obě knížky.

20.10.2019 4 z 5

Poutník, čarodějnice a červ Poutník, čarodějnice a červ Christopher Paolini

S touto knihou se vracíme do naší milované Alagaesie světa v němž se odehrával jeden z (podle mě) nejlepších příběhů o dracích a kouzelnících, který kdy spatřil světlo tohoto světa.

Prostřednictvím tří příběhů nám ukazuje osudy některých dobře známých ale i neznámých postav.

Paolini opět dokázal na 200 stranách vytvořit něco geniálního, co mě opravdu dostalo a já jsem jen rád, že jsem se mohl do světa Eragona a Safiry opět ponořit.

Většina lidí by radši viděla mnohaset stránkové pokračování této série a místo aby byli vděční za to, že si mohli alespoň připomenout něco ze světa Eragona, tak jen zbytečně plivají na tyto skvělé příběhy, což je podle mě obrovská škoda.

9,5/10

15.10.2019 5 z 5

Nyxia nespoutaná Nyxia nespoutaná Scott Reintgen

Knihu jsem četl v angličtině již před půl rokem ale hlavní z mých postřehů byl, že je za mě daleko lepší a čtivější než první díl, kde se pan autor musel probojovat seznámení se všemi postavami.

V tomto díle se konečně začne něco dít a my konečně zjistíme jak to ve skutečnosti je s bojem Adamitů s Babylonem, což je to o čem to má celé být. V ději je spoustu zvratů, a zajímavých částí a stránky ubíhají jedna radost.

Jsem rád, že po prvním díle můžu s klidem tuto trilogii doporučit všem fanouškům scifi. A to jste ještě nikdo nečetli třetí díl trilogie( Orig. Nyxia Uprising ), protože ten je stejně dobrý a ne-li lepší než tento i první díl. Pokud se na něj těšíte tak vás můžu ubezpečit, že vás ani třetí díl nezklame.

Za mě 8,5/10 :)

06.10.2019 4 z 5

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Občas je potřeba vzít do ruky i nějakou knihu „mimo“ váš typický čtecí repertoár. U mě to byla tato kniha, po Kronových dětech jsem potřeboval nějakou oddechovku, u které by se nemuselo až tolik přemýšlet a do oka mi padla právě tato.

Kniha je příjemným oddechem s až překvapivě zajímavým příběhem. Přeci jen, kdo z nás si někdy nepředstavoval, jaké by to bylo, kdybychom si mohli přát cokoliv a to přesně nám kniha prostřednictvím NEEDu ukazuje. Ukazuje nám také, jak by to nejspíš dopadlo a kam až by nás naše lidská chamtivost dohnala a to v zajímavém obalu a příběhu dívky, jež netouží po ničem jiném, než zachránit svého bratra.

I když by se pár chybiček našlo jak v příběhu tak částečně v reálnosti tohoto příběhu. Kniha ale splnila přesně to, co jsem od ní očekával a proto jí dávám hodnocení 8/10.

26.09.2019 4 z 5

Kronovy děti Kronovy děti Pavel Bareš

Po Projektu Kronos jsem se na Kronovy děti nesmírně těšil a oprávněně, druhý díl je opět skvělý. Bohužeeljsem ho skrze moje povinnosti a únovu četl necelé 4 týdny, ale stálo to za to.

Musím přiznat, že zpočátku mě kniha až tolik nebavila, ale to bylo možná dáno obrovskými očekáváními. Když jsem ale postupoval knihou tak se můj "nechtíč" měnil v "hltání každičkého slova" až jsem posledních 200 stran přejel za dva dny. Děj se postupně rozjíždí do takových obrátek, až jsem si chvílemi říkal, že by nebylo od věci trochu ubrat, jelikož jsem se v složitosti knihy začal trošku ztrácet. Nicméně mě děj opět pohltil a konec velmi překvapil.

Když to vezmu kolem a kolem tak Pavel Bareš opět dokázal vytvořit sice složité, ale komplexní a úžasné scifi s velmi zajímavým světem a tolika hlavními postavami, že jsem chvílemi nevěděl komu mám fandit víc a kdo je vlastně záporák a kdo klaďas, což ke knize neuvěřitelně sedí.

Děkuji Pavlu Barešovi, za skvěle strávený čas u čtení této knihy, která mi pomohla uniknout z reality když jsem to potřeboval. 9,5/10

19.09.2019 5 z 5

Investování pro začátečníky Investování pro začátečníky Petr Syrový

Kniha opravdu vtáhne čtenáře"začátečníka" do světa investování a investičních produktů. Řekne vám něco o investičních produktech, o jejich vhodném poměru i o chybách kterých se můžete dopustit. Jakožto člověk který nechce, aby mu peníze leželi "pod postelí" a znehodnocovali se, mi kniha neskutečně pomohla, takže vlastně splnila všechno co slíbila a to v přehledné podobě.

Hodnocení 10/10

08.09.2019 5 z 5

Poslední číslo Poslední číslo Hayley Barker

Od této knihy jsem neměl přílišná očekávání, protože to není mnou obvykle čtený žánr a ani prostředí cirkusu nějak zvlášť nevyhledávám, ale byl jsem domluven s kamarádkou, že si tuto knížku společně přečteme.

Musím říct, že kniha absolutně zbořila veškeré moje očekávání. Děj byl opravdu skvěle rozdělen na krátké kapitoly v nichž se střídaly pohledy neuvěřitelně sympatických hlavních hrdinů Bena a Hošiko, díky čemuž vám kniha neuvěřitelně rychle odsýpá.

V knize je jasně vidět ono srovnání Čistí a Drekové jako Árijská (čistá) rasa a židé. Jsou v ni některé části opravdu nechutné, ale zapadající do celkového konceptu i atmosféry knihy.

Pro mě upřímně překvapení jak až dobrá tato kniha je, a proto jí dávám jasných 10/10.

18.08.2019 5 z 5

Projekt Kronos Projekt Kronos Pavel Bareš

Tuto knihu jsem měl v plánu jednou koupit, ale po určité konverzaci s Maritnem z Knížectví jsem se rozhodl přečíst si ji v podstatě hned jak to bude možné. Martin mi sliboval, že i přes krapet složitější děj a poměrně hodně postav dostanu opravdu velmi kvalitní scifi, ve kterém se pořád něco děje. Musím s obrovskou radostí říct, že měl PRAVDU.

Projekt Kronos je opravdu úžasný, po prvních pár stranách jsem si sice říkal asi to stejné co Martin a to: co to dopr*ele je???. Jenže pak jsem četl dál a byl jsem vrhnut do nechutného světa se spoustou hrdinů(jak už kladných tak záporných) se kterými jsem se opravdu sžil a hltal každičkou jejich story. V knize je pár momentů u kterých jsem na celý dům v podstatě zařval svoje: JAKOŽE WHAAAT? :D jak jsem z toho byl v šoku, myšleno v pozitivním slova smyslu. I přesto musím říct, že do půlky se mi četla kniha hůř(ať už to bylo mojí neochotou po noční a nebo tím, že nás autor musel pořádně zasvětit do děje) ale od půlky prostě.... "jedním dechem". Posledních 200 stran jsme zhltl za jeden jediný den, protože akce střídala akci a já se ji nemohl nabažit.

No takže už během čtení Projektu Kronos jsem koupil i druhý díl série, který má mimochodem přes 700 stran :o, a já jen moc a moc doufám, že oněch 700+ stran bude stejně a ne-li více akčních než první kniha. Děkuju moc Martinovi za doporučení knihy a už se moc těším na to, ař se s ním budu moci pobavit i o Kronových dětech.

Za mě 9,5/10 :)

12.08.2019 5 z 5

Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Tato kniha je žánrem který normálně nečtu ale rozhodl jsem se ji zkusit. Má opravdu originální námět se spoustou zajímavých myšlenek a čtení mě opravdu bavilo, má ovšem své ALE..

Takže...ale byla bohužel až příliš hektická a v některých momentech mi to přišlo, že pan autor mohl napsat sebevětší nelogickou kravinu totálně sjetý a pak ji jen v knize odbýt slovy: "A tebe to ještě překvapuje"... Prostě obrovský potenciál v ohromě nedotažené podobě, kde mě příběh bavil, ale s postavami jsem se jaksi nedokázal sžít. Bod navíc má u mě kniha za konec, který byl pro mě vlastně nejlepší částí celé knihy.

Za mě 5/10 kde má potenciál být daleko daleko lepší než ve skutečnosti je

26.07.2019 2 z 5

Tajemství kocouřího muže Tajemství kocouřího muže Enid Blyton

Jako dítě jsem knihy od Enid miloval. Teď jsem si tak ze srandy jednu půjčil knihovně jako vzpomínku na dětská léta a nestačil jsem se divit. Jasně, zápletka fakt jednoduchá, ale bavilo mě to a musím uznat, že i teď ve 20 letech, mě opravdu zajímalo, jak příběh dopadne.

Knihu popř knihy od enid bych doporučil každému rodiči pro jejich dítě.

Hodnotím 7/10. Ale je potřeba říct, že jako dítě bych dal 10tku :)

23.07.2019 3 z 5

Ztracená Ztracená Adam Nevill

Příběh knihy je zasazen do poměrně dobrého "postapo" světa, který je možná celkem reálnou vidinou budoucnosti.

Příběh začíná tím, že otcovi vpodstatě přímo před nosem unesou jeho malou dceru. Následuje teleport o dva roky dále, odkud je bohužel kniha "Ztracená" v absolutním průměru tohoto žánru.

Dobrý nápad s dobře vykresleným nechutným světem úplně kazí ona triviálnost celého děje. Děj knihy je v podstatě jen absolutně nudným postupem typu: najdi člověka A, ten ti řekne o člověku B a ten o C....a tak dále..... bohužel svět knihy měl dobrý potenciál a nezachraňuje to ani poměrně napínavý konec knihy(posledních 80 stran).

Tato kniha je pro mě vzhledem k potenciálu světa, který pro ni autor stvořil, naprostým zklamáním. Potenciál tu byl, ale bohužel zkažený absolutně nelogickým a až triviálním průběhem celého příběhu. Abych knihu jen nehanil, tak musím říct, že hlavní hrdina(Otec) byl vcelku dobře vykreslený a byla pěkně vidět jeho charakterová proměna v knize.

Za mě ale bohužel slabý průměr 4,5/10

16.07.2019 2 z 5

Oni Oni Mark E. Pocha (p)

Kniha je nechutná, hnusná, odporná, úchylná a mnoho dalších věcí. A přesně proto je dobrá protože je taková jaká být má. Já rozhodně nejsem fanoušek tohoto žánru a určitě ne nějaký občasný čtenář, ale tuto knihu jsem přečetl za necelý den.

Kniha je taková, že při jejím čtení ji co 5minut odkládáte, protože musíte vydýchat nechutnosti co jste právě přečetli. Ale po pár chvílích se k ní vrátíte, protože chcete vědět jak děj pokračoval. Následuje smrt na milion nechutných způsobů a končí bohužel zcela nepochopitelně.

Kdybych byl fanoušek žánru tak bych knize dal nějakých 9,5/10, protože děj byl takový chaotický a konec nebyl vůbec k pochopení, ale já fanoušek nejsem a dle mého názoru knize chyběla právě ona logičnost, když pominu tu nechutnost a zvrácenost, tak ta kniha nebyla zas až tak špatná.

Za mě 8/10

13.07.2019 4 z 5

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Víte, tak trošku zneužiji názvu knihy a řeknu, že je potřeba ji mít tak trochu u pr**le. Kniha je svým způsobem obohacující tím, že nenásleduje koncept sluníčkových a superpozitivních sebepoznávacích knížek a také tím, že zde autor shrne své životní zkušenosti z nichž některé se mi dost líbily a dokonce mě donutili o nich zapřemýšlet.

Přesto, že kniha se tváří negativisticky tak není. Což ji možná trošku ubližuje. Neberu v potaz to, že s 70% názorů autora vpodstatě nesouhlasím nebo mi přišli dost nerelevantní, ale kniha se nedá vyprofilovat ani do pozitivních ani do negativních. Tím pádem je logicky někde uprostřed a to ji strašně okrádá o atraktivitu.

Většinu lidí nejspíše naláká název a já to chápu, byl jsme společně se sestrou jedním z nich, ale bohužel nemůžu knihu hodnotit nějakými vysokými hodnoceními, ač není vyloženě špatná, ale stejně tak není ani nijak zvlášť skvělá.

Za mě 6/10

05.07.2019 3 z 5

Pandemie Pandemie A.G. Riddle

Hned zpočátku by se mělo říct, že kniha asi není úplně pro každého a nejspíš to ve svém komentáři ještě zopakuji. Kniha je nesmírně složitá, v čem? To vysvětím kníže.

Někdo má rád od-dechovky nebo 200, 300 stránkové knížky co přejede za jeden dva dny a ani u toho nemusí moc přemýšlet. Tahle kniha k nim určitě nepatří. Se svými 700mi stranami se může pyšnit označením: Mohutná, a proto je škoda, že je v paperbacku. Nicméně už samo 700 stran naznačuje, že nepůjde o nějakou jedno večerní záležitost a já se trochu bál, že mi to zabere pár týdnů(nejsem tak rychlý nebo zarytý čtenář), ale díky mé nespavosti a příběhu jsem ji přečetl asi za 6 dní.

Kniha je složitá tím, že má opravdu mnoho postav co hrají v příběhu určitou roli a člověk by si měl pamatovat jejich jména, konkrétně já jich po přečtení knihy napočítal 15. V knize, ač velmi silné se pořád něco děje, pořád jsem čekal kdy bude nějaké slepé místo, ale autorovi se nesmírně dobře dařilo měnit dějové či postavové linky tak dobře, že ono hluché místo pro mě nepřišlo.

Stejně jako další knížka od autora Let 305, se rozjíždí docela pomalu, ovšem i v rozjezdu se něco děje. Hned v úvodu jsme vrženi do nemocnice kde se jeden z našich hlavních hrdinů probudí a vedle sebe nalezne mrtvolu, už tato scéna mě dokonale vtáhla do děje. Hlavní postavy Desmond a Payton jsou velice zajímavé a já se s nimi za oněch 700 stran tak sžil, že po přečtení jsem byl trochu naštvaný, že druhý díl ještě nevyšel, protože chci vědět jak jejich osudy budou pokračovat.

Jedinou "kaňkou na kráse této knihy byl podle mě fakt, že v průběhu knihy a zvláště na jejím konci byl děj hodně překombinovaný a bylo chvílemi opravdu složité se v něm vyznat. Nicméně i konec se mi velmi líbil a hodil se do konceptu celé knihy.

Na závěr bych chtěl říct, že i pro svoji složitost má kniha nejspíš takové hodnocení jaké má(v době psaní 74%), naprosto chápu, že takový děj a styl psaní není pro každého a že někomu může přijít děj dlouhý a táhlý(hold každý máme své preference).

A.G.Riddle mi jako autor neskutečně sedl, stejně tak jako Pandemie sama o sobě a nemůžu se už dočkat, až vyjde další díl s názvem Genom. Nezbývá nic jiného, než knížku ohodnotit a já ji hodnotím 9,5/10.

01.07.2019 5 z 5