princesse princesse komentáře u knih

Tichá smrt Tichá smrt Peter May

Když čtu pár posledních komentářů, tak zjišťuji, že se vymykám. Já jsem si tuto knihu od pana Maye opět užila. Skvěle se mi četla a nejsem vůbec zklamaná.

22.04.2022 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Už jen to, že mi trvalo dlouho než jsem přečetla 160 stran o něčem svědčí. Nějak se mi zdá, že jsem knihu vůbec nepřečetla. Nesedl mi ani příběh, ani styl napsání. Zvládla jsem přečíst, ale určitě se k panu Fitzgeraldovi vracet nebudu.

11.02.2022 2 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Když čtu některé komentáře, tak jsem ráda, že nevybočuji. Také jsem se ztrácela v postavách a čase, místy jsem skutečně nevěděla o kom vlastně čtu. Příběh určitě zajímavý a někde za půlkou se četla kniha sama, takže čtivost bezesporu skvělá. Možná ze začátku moc cizích výrazů, jmen a proto ten rozjezd pomalý. Nicméně opravdu postav moc a rychlé časové přeskoky. Pro mě trochu chaos ...

26.01.2022 3 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Cílovka již dááááávno nejsem, ale knihomol rozhodně, takže čtu spoustu věcí a spoustu žánrů a nyní nastalo období i tohoto žánru. Takže se omlouvám té správné cílové skupině, ale opravdu mi některé pasáže lezly na nervy. Ale na druhou stranu si určitě pamatuji co a jak (nyní pro mě záhadně) jsem řešila různé věci a situace a navíc jiné dospívání a dozrávání u nás a zcela jiné v USA. Srovnání čerpám z různých knih z tohoto prostředí, které mám již za sebou ... Čtivost se určitě tomuto prvnímu dílu série nedá upřít, to rozhodně ne, přečtu si ráda celou sérii a věřím, že čtivé budou všechny díly a určitě jsem zvědavá jak to mezi těmi dvěma vlastně dopadne. Nebudu předvídat, ale ráda si na děj počkám.

29.11.2021 4 z 5

Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Chvíli mi trvalo se začíst, ale pak se to nějak rozjelo a utíkalo to. Žádná pecka, ale po počátečním pomalejším rozjezdu se to určitě dá.

09.08.2021 4 z 5

Kylandovo vykoupení Kylandovo vykoupení Mia Sheridan

Krásná životní moudra - bezpochyby. Jako všehny knihy autorky i tato se skvěle četla. Příběh krásný, prostředí syrové a jestli to tak někde skutečně je, tak je to místo kde bych určitě nechtěla žít. Láska hory přenáší, v tomto případě hory zůstaly kde jsou a staly se nakonec domovem hlavních hrdinů, lépe řečeno zůstaly domovem obou hrdinů, i když po hodně strastiplné cestě. Jen nevím jestli by to tak skutečně vůbec mohlo být, přišlo mi to až neskutečné ... Ale určitě za přečtení stojí a doporučuji.

14.07.2021 4 z 5

Stingerův pád Stingerův pád Mia Sheridan

Opět skvělá oddechovka, víte co čekat a tak si užijete romantický příběh. Ale nejen romantiku zde najdeme, ale i vážné téma. Něco je trochu přes, něco až k neuvěření apod. Ale nijak to nevadí a děj hezky ubíhá. Určitě si přečtu další díly. Jedu teď na vlně těchto nenáročných oddechovek a musím říct, že mi to dělá dobře. Asi je to dobou a do ničeho "těžšího" se mi poslední dobou moc nechce. Jdu na další díl.

12.07.2021 4 z 5

Pátá cesta k pádu Pátá cesta k pádu Kathleen A. Tucker

Nemůžu si pomoct, ale opět mě to náramně bavilo. Skvělá série na kterou jsem narazila čirou náhodou a jsem za to moc ráda. Parádní oddechovky, všechny díly. Povedené čtení a doufám, že nás brzy autorka poctí nějakou další parádičkou. Doporučuji určitě.

22.06.2021 5 z 5

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Příjemné počtení, pořád se něco dělo. Ale ten úplný konec mě zklamal. Dopis od ženy ok, ale ten zbytek byl na mě už moc mystery. Proč tak neuvěřitelný konec? Myslím samozřejmě sousedku. Až během četby jsem si uvědomila, že jsem film kdysi viděla a i na základě obalu knihy jsem si připomněla hlavní hrdiny. Tím jsem si také uvědomila některé nesrovnalosti mezi filmem a knihou. Celkově vzato oddechovka povedená.

28.05.2021 4 z 5

Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

Moc pěkná a čtivá knížečka. Líbily se mi i ilustrace a krátké kapitoly. Děj ubíhal bez mezer a užila jsem si to. Ovšem žádné lehké čtení, ale pořádná hloubka. Konec jsem trochu tušila, ale vůbec mi to na zážitku z četby nic neubralo. Mám už od Karin její novinku a těším se.

11.01.2021 5 z 5

Návrat na ostrov kamélií Návrat na ostrov kamélií Tabea Bach (p)

Opět skvělé čtení. Moc jsem si užila atmosféru Bretaně a krásné popisy ostrova. Nezklamal ani tento závěrečný díl trilogie a protáhla bych ji klidně i na pentalogii. Rozhodně počtem dílů neztrácí na poutavosti. Skvělé odpočinkové čtení, které rozhodně mohu doporučit.

13.10.2020 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Z nějakého důvodu jsem odkládala čtení této knihy a odložila jsem nakonec o rok. Což o něčem svědčí, protože mezi tím jsem přečetla hromadu knih. Takže neurazila, ale ani nenadchla. Takový průměr, ale s tímto konstatováním jsem hodnotila i předchozí knihu. V souhrnu je to prostě odpočinková četba bez které se klidně obejdu, ale nevadí mi si ji přečíst.

27.12.2019 3 z 5

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Ze začátku jsem se nemohla vůbec začíst. Nejspíš mi nevyhovoval styl vyprávění formou dopisů, nemohla jsem se vůbec zorientovat kdo komu píše. Ale po počátečním nezdaru a vytrvalosti jsem to nevzdala a začetla se. Pak už se četlo příjemně a užila jsem si zajímavý a hezký příběh.

30.09.2019 4 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Opět plný počet. Opět nejsem zklamaná ani z druhého dílu, který samozřejmě ve zfilmované podobě dobře znám. Těším se na třetí díl.

02.07.2019 5 z 5

Temné říční proudy Temné říční proudy Sharon J. Bolton

Moje první kniha od této autorky a určitě přečtu i další. Skvěle napsaná a pachatel ten nejnepravděpodobnější. Tušila jsem, ale ... co a proč? Rozhodně skvěle a děsivě popsaná místa děje. A za mě i skvělá obálka, ponurá a depresivní, stejně jako děj knihy.

02.01.2019 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Ze začátku mi trochu dělalo problémy se začíst, ale po pár desítkách stran se povedlo a pak už to šlo jako po másle. Koupila jsem si i další díl a uvidíme ... myslím, že třetí si opatřím také.

01.08.2016 4 z 5

Rumcajs Rumcajs Václav Čtvrtek (p)

Právě jsem dočetla dceři tuto nádhernou knížku mého dětství. I když jsem občas musela zaměnit pár slovíček, aby byla četba dceři srozumitelnější, na půvabu to příběhům loupežníka Rumcajse nijak neubralo.

28.11.2014 5 z 5

Černé lekníny Černé lekníny Michel Bussi

Tak nějak nevím jak hodnotit. Asi nechám na každém z vás zda a co ve vás dílo zanechá. Pamatuji si z první zkušenosti s autorem, že jsem odvázaná nebyla, po druhé už super, ale do třetice nemohu říct, že úžasné. Ztrácela jsem se jak v postavách, tak v ději, některé myšlenkové pochody a ostatně i chování samotné, některých postav lezlo dost na nervy a nějak jsem ho nechápala. Buď jsem nečetla pozorně nebo naopak až moc ... Zkrátka a dobře, rozpaky, rozpaky, rozpaky. Mám ještě jednu knihu od autora, ale asi si dám pauzu na zpracování. Takže zkuste a uvidíte.

29.05.2024 3 z 5

Skryté poklady Skryté poklady Nora Roberts

Po dlouhé době něco od této autorky a i když starší kousek, vůbec to nevadilo. Vše jak jsme u Nory zvyklí. Jsem spokojená a i tato oddychovka splnila svůj účel. Hlavně, že to není nic mystery, tento žánr mi od autorky nesedí.

13.05.2024 5 z 5

Jarmarečník Jarmarečník Vlastimil Vondruška

Ani tento díl nezklamal. Čtivé, zajímavé, jak děj týkající se rodiny Heřmanů, tak okolnosti s nimi spojené. Mám před sebou poslední díl a věřím, že i ten bude stát za to a opět čtivě a zajímavě uzavře tuto ságu.

28.03.2024 4 z 5