princesse princesse komentáře u knih

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Oddechovka, dá se, ale chvílemi toho na mě bylo trochu moc. Všichni dokonalí, bohatí, multimiliardáři a jestli skutečně takhle žijí, tak je to víc než smutné. Dokážu si představit zpovykané bohaté puberťáky, opravdu záleží na tom v čem člověk vyrůstá, co ho obklopuje a asi za to ani nemůžou. Tím spíš vím jistě, že mě by se to nezamlouvalo. Ale nemají s čím srovnávat, stejně jako já ... jedině si můžu domýšlet a čerpat z těchto popisů. Ovšem příliš mnoho sexu a podlosti na tuto věkovou kategorii. Trochu jsem doufala v něco hlubšího, ale více zde jde o to kdo s kým, jak, proč spí nebo nespí ... klidně by se hodilo i do žánru erotika.

11.10.2019 4 z 5

Pekařova dcera Pekařova dcera Sarah McCoy

Kniha se mi velmi dobře četla, příběh úžasný a myslím, že užitečný z pohledu obyčejných lidí z "druhé" strany barikády. I v Německu, našem úhlavním nepříeli, žili obyčejní lidé své obyčejné životy. Některý z nich se nám může líbit víc, některý méně, každopádně propojení životů hlavních hrdinů je zajímavé a kniha určitě stojí za přečtení.

10.09.2019 4 z 5

Výjimeční lidé Výjimeční lidé Peter May

U mě naprostá spokojenost. Zase něco úplně jiného než byla trilogie Ostrov Lewis i než byl Ostrov Entry. Moc dobře se mi kniha četla a vůbec jsem nebyla zklamaná. Nečekala jsem, že to bude stejná "pecka" jako všechny díly o ostrovech, takže zklamání se nekonalo. Doporučuji a jdu na další díl.

09.05.2019 5 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Tak nevím jestli jsem nečetla jiný Počátek než většina ostatních, ale mě se kniha četla velmi dobře. I když toto téma není moje oblíbené, tak jsem spokojená. Je to téma více než aktuální a vzhledem k tomu, že jsem se začetla velmi rychle, tak pro mě podařená kniha.

24.09.2018 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Naprosto souhlasím s Isisec a nemám k tomu co dodat. Nezkoušela jsem tedy prakticky napsat vzkaz s rukama svázanýma za zády. Náhodou jsem v sobotu zjistila, že večer dávají na ČT2 film podle této knihy a nelenila jsem a podívala se na něj ... Musím říct, že zvláštní, nemůžu ani porovnat, neboť děj filmu se dost výrazně lišil od děje knihy. Za mě kniha mnohem lepší než filmová verze.

26.02.2018 4 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

První knížka od této spisovatelky a nijak zvlášť mě nenadchla. Nemám ve zvyku knihy odkládat, většinou zatnu zuby a i když nic moc, tak přesto dočtu do konce. Tohle prostě divné, divné, divné. Na mě příliš brutality a příliš často popisovaná. Některé věci až nesmyslné a i když pro mě konec překvapivý, nemám ve zvyku ani tipovat kdo co provedl a neprovedl, nechávám se příběhy unášet a dozvědět se rozuzlení až z děje, tak za mě nic moc. Nezaujalo mě ani filmové zpracování "bestselleru" Zmizelá, takže do čtení knihy jsem se ani nepustila ... Myslím, že bez knih této autorky se klidně obejdu, pro mě jsou mnohem lepší a záživnější.

29.01.2018 2 z 5

Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Opět jsem se nemohla odtrhnout. Ostatně jako u všech knih Barbary Erskine. Nesetkáte se zde s nudnými pasážemi. Čte se prostě jedním dechem a prolínání minulosti s přítomností je v jejím podání prostě skvělá záležitost. Doporučuji.

02.10.2017 5 z 5

Neználek ve Slunečním městě Neználek ve Slunečním městě Nikolaj Nikolajevič Nosov

Četly jsme s dcerou a po Neználkovi na měsíci opět spokojenost. Chystáme se pro změnu na Děti z Bullerbynu.

15.05.2017 5 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

První třetina mi až tak moc nešla, ale pak se děj rozjel a už se četlo jedna radost. Občas jsem se divila nad kombinacemi a myšlenkami, ale až do konce jsem se již opravdu nenudila. A přiznávám, že konec mě překvapil ... Čeká na mě další kniha od tohoto autora Není cesty zpět, tak jsem na to zvědavá. Určitě knihu doporučuji.

11.04.2017 4 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Docela hezký příběh o Luisině životě po Willově smrti, ale pro mě nejslabší kniha od Jojo. Četla se dobře, nudná rozhodně nebyla, ale něco tomu za mě chybělo. Určitě nepředčí první díl a ani žádnou jinou knihu od této spisovatelky. Četla jsem všechny.

23.01.2017 4 z 5

Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Mě paní spisovatelka Jojo Moyes zatím nezklamala. Četla jsem všechny její knihy a všechny jsou úžasně čtivé a poutavé. Těším se moc na další a doporučuji všem svým známým jako pohodové čtení.

01.08.2016 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Moc hezká kniha, skvělý příběh, úžasně čtivá. Četla se sama. Přiznávám, že Než jsem tě poznala u mě "zatím" stále vede, ale ani tahle kniha nezklamala. Právě jsem se začetla do třetí knihy této autorky a to Dívka jíž jsi tu zanechal a už teď mohu říci, že mě moc baví.

06.01.2016 4 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Od Dana Browna jsem přečetla všechny knihy a Inferno nepatří k těm, které by mě naprosto pohltily a "dostaly". Nemohu říci, že by se kniha špatně četla nebo nebyla zajímavá, to rozhodně ne. Své kvality bezesporu má. Nezklamala mě, ale nebylo to nějak ono. Předchozí se mi četly o něco lépe a pro mě zkrátka měly větší kouzlo. Ale přečtením rozhodně neprohloupíte.

22.10.2014 4 z 5

Cesta - Paměti české aristokratky Cesta - Paměti české aristokratky Cecilia Sternberg

Naprosto úžasně napsaná a krásná kniha o životě hraběnky Sternbergové. Vřele doporučuji všem. Rozhodně se nesetkáte se čtením mezi řádky, knihu jsem doslova zhltla a bezmála 600 stran přečtete téměř jedním dechem. Kniha zaujme nejen svou čtivostí, ale především historickými fakty, které se dozvíte nebo si je oživíte. Opravdu nádherná kniha, která rozhodně stojí za přečtení. Škoda, že v češtině nevyšla její další kniha Masquerade.

21.01.2014 5 z 5

Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

Úžasně čtivá kniha s poutavým dějem. Začtete se hned a nějak nejde přestat dokud se nedozvíte jak to dopadlo. Doporučuji přečíst, nebudete litovat.

10.04.2013 5 z 5

Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Tak jsem si tuto knihu přečetla asi po třetí s odstupem mnoha let a musím říci, že je naprosto skvělá. Tak silný a zvláštní příběh jsem už dlouho nečetla. Kniha se úžasně čte a nenechá vás se pomalu nadechnout, musíte zkrátka číst, číst a číst. Doporučuji všem, stojí několikrát za přečtení.

12.03.2013 5 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Naprosto skvela a uzasna kniha. Neuveritelne ctiva, vubec jsem se nemohla odtrhnout. Moje prvni kniha s touto tematikou, ale zacetla jsem se od prvni stranky a cetla a cetla. Nekdy se mi nechtelo verit tomu co jsem cetla. Vrele doporucuji, rozhodne stoji za precteni a za misto v knihovne!!!

29.09.2012 5 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Paráda, skvělá detektivka v hlavní roli se Sherlockem Holmesem. Doporučuji. A kanadské filmové zpracování z roku 2000 bezkonkurenční.

13.07.2012 5 z 5

Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

Četla jsem před lety a četla jsem víckrát! Krásná, ale smutná kniha. Nedokážu si představit, že bych musela řešit takovýto problém.

19.06.2012 5 z 5

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Výborná kniha, dnes již "klasika". Skvělé počtení a musím říct, že i film se víc než povedl. Doporučuji.

11.06.2012 5 z 5