Pumpkin Pumpkin komentáře u knih

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Poprvé jsem ji četla na základní škole a přišla mi otřesná, podruhé jsem ji četla téměř dospělá a přišla mi nádherná.

27.04.2017 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Výborná kniha!
Nenudila jsem se ani jednu větu.
Přiznám se, že rozuzlení mne opravdu nenapadlo a byla jsem překvapená.
A furt je ten příběh méně šílený, než to co se děje kolem nás.

28.11.2021 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Musím říct, že na to že románky mně moc neberou a nevyhledávám je, tahle kniha mně příjemně překvapila. Příběh je originální, zábavný a čte se velmi dobře. Taková příjemná oddechovka.

16.07.2021 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Skvělá knížka, třetí, kterou jsem od autorky četla (manželé odvedle a někdo cizí v domě) a tahle se mi líbila zatím jednoznačně nejvíc. Popis penzionu byl na začátku tak úžasný, že kdyby mi nebylo jasné že se tam asi nestane nic moc dobrého, hned bych tam chtěla taky ☺️

11.05.2020 5 z 5

Cesta Cesta Cormac McCarthy

Kvůli čtenářské výzvě
Nelituju
Tak jo

31.05.2017 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Výborná kniha. Další perfektní zážitek při čtení Kinga. Konec mi přišel sice trochu utnutý a zrychlený, ale práce s postavami (popis jejich osobností a vztahů) mi to bohatě vynahradila :) a teda nečekala sem že to bude až taková vyvražďovačka, jsem ráda že aspoň někdo přežil. Líbí se mi ale že autor zabíjí ty zlé, ale i ty dobré - celá ta společnost pak působí o to realističtěji. Navíc člověk mám dost prostoru i času vytvořit si k postavám vztah. Knižku určitě doporučuji.

12.02.2017 4 z 5

Erebus - Příběh ztracené lodi Erebus - Příběh ztracené lodi Michael Palin

Na knihu jsem narazila náhodou v knihovně asi půl roku po dočtení Terroru a hned jsem po ní sáhla. Zajímalo mne faktické pozadí příběhu od Simmonse. A dobře jsem udělala. Erebus byla skvělá kniha a díky ní jsem Terror ještě více docenila.

14.07.2023 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící C. L. Pattison

Čtení téhle knihy je jako tác s jednohubkami: už jste trochu přežraní, možná je vám i maličko šoufl, ale pořád si berete další a další... Čekala jsem na ten ,,konec na který nezapomenu" jak se píše na obalu knihy. No, zapomenout na něj zapomenu určitě, ale rozhodně byl dobrý. Něco podobného jsem sice tušila asi od 3/4 knihy, jen jsme to netrefila úplně přesně. Každopádně taková fajn záležitost na jeden, dva večery.

27.03.2021 4 z 5

Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Taková trošku jiná kingovka než jsem četla doposud. Víc detektivka než horůrek, ale skvělá. Rozhodně se četla výborně, žádné nudné pasáže nebo hluchá místa tam nejsou. Taková svižná jízda s vcelku dobrým koncem.

17.03.2021 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Tak tuhle knížku jsem chtěla hned co jsem poprvé slyšela reklamu v rádiu. Nakonec jsem si ji koupila až v prosinci, v kompletu s Jámou a Těmi druhými. Jestli budou další dvě knihy jen z poloviny tak dobré jako tato, tak se mám na co těšit. Kříďák byl napínavý, záhadný, strašidelný i překvapivý.

17.01.2021 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Velice příjemné a chytlavé čtení. Víc se mi líbila linka v minulosti, ale celkově hodnotím knihu velmi pozitivně. Určitě vyzkouším i nějakou další od autorky.

25.09.2020 5 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Trochu mně překvapilo, že je to psané ve stylu, jakoby knihy pro děti, ale brzy jsem si zvykla. Taky mně překvapilo, že kniha byla o něco méně obsáhlá než film, většinou to znám naopak. Každopádně, na knihu jsem se těšila a rozhodně mně nezklamala. Je to velmi silný příběh, a pohled dítěte, ze kterého je psaný, vlastně nakonec celou tu hrůzu umocňuje.

02.09.2020 4 z 5

Cujo Cujo Stephen King

Jsou knihy, které jsem přečetla, zavřela, řekla si: ,,jo, líbila se mi, fajn kniha" a to bylo vše. Na některé jsem možná i časem zapomněla. Pak jsou knihy, na které nezapomenu asi do konce života. A taková je i kniha Cujo. Kniha by obstála i jako výklad slov ,,zoufalství" a ,,bezvýchodnost" I když je to už docela dávno co jsem ji četla, pořád si pamatuji jak mi při čtení bylo zle a pořád jsem si říkala ,,co bych udělala já?" a jak mi po dočtení bylo ještě hůř a pořád jsem se ptala ,,proč? proč proboha?" Zle mi bylo dokonce i ještě dlouhou chvíli po dočtení - pocit asi jako by mi někdo dal ránu pěstí do břicha. Přesto, že jsou určitě i kvalitnější knihy a obzvlášť Kinga hodně lidí považuje za brak ( já jsem naopak fanda), tahle kniha na mně zapůsobila tak silně jako ještě zatím málokterá a proto, i přes to, že emoce kterou vyvolala byla negativní a fakt mi z ní bylo fyzicky zle, řadím tuto knihu mezi to nejlepší co jsem kdy četla. Podobně silně na mně zatím zapůsobilo asi jen O myších a lidech.

19.04.2017 5 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Samozřejmě na podruhé už to nebylo tak šokující, protože jsem věděla co přijde, ale na mrazivosti to neubralo .

20.02.2017 5 z 5

Srdceboly Srdceboly Simona Monyová (p)

Knihu jsem si vypůjčila pro splnění tématu v jedné starší čtenářské výzvě.
Byla to jednohubka na víkend, která ale pěkně tlačí v žaludku.
Je to napsáno výborně a i přes spoustu příměrů a úvah, působí text velmi plynule a přirozeně a proto se to čte samo a rychle. Nebo proto, aby to měl člověk rychleji za sebou?
Přála bych si aby na příběhu nebylo ani zrnko pravdy, ale nevěřím, že autor dokáže nedat do díla ani kousek sebe. A vzhledem k tragickému osudu autorky...
Útlá knížečka je esencí bolesti duše. Nic pro mé úzkostné já. A proto, i přesto že autorku hodnotím velmi dobře jako spisovatelku, se nejspíš k žádné další její knize nepoženu.

13.02.2023 4 z 5

Nedostižní Nedostižní Alyson Noël

Knížku jsem koupila ve výprodeji za 22 kaček, takže bůhví jaká očekávání jsem od ní neměla. Hollywood, noční kluby, mladí a neklidní a nakonec kriminálka L. A.. Ale musím uznat, že mně to fakt bavilo, taková fajn oddechovka na pár večerů i s trochou napětí. Vlastně jsem dost zvědavá, takže si určitě přečtu i další díl.

18.02.2021 5 z 5

15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Jedna z těch knih, ke kterým jsem s dostala jenom díky DK. Něco mezi Hunger games, Ztraceni a pánem Much... Příběh byl super, napínavý, plný zajímavých zvratů i postav. Musím říct, že mne to hodně bavilo, i když některé části byly trošku drsné na mně.

06.02.2021 5 z 5

Blackout: Zítra bude pozdě Blackout: Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

To jo!! To se mi hodně líbilo. Na tuhle knížku jsem se těšila jako na Vánoce a vůbec mne nezklamala. Napínavé, zajímavé a katastrofické. Krásný popis toho že když nepůjde proud, není to jen o tom, že nemůžeme čumět na bednu.

12.01.2020 5 z 5

Útěk z Osvětimi Útěk z Osvětimi Andrej Pogožev

Jako vždy, takový příběh budí velké emoce. A hlavně mne nepřestane udivovat a fascinovat síla lidského těla, ale hlavně duše. Neskutečné, co tito lidé dokázali vydržet.

05.12.2019 5 z 5

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Druhá kniha s Kim, kterou jsem četla. Oceňuji že od předchozí, šla kvalita překladu trochu nahoru a ,,zvedla oči k nebi" zmizelo. Líbilo se mi více vrstev děje (dořešování případu, nové případy a ,,souboj Kim a Alex). Určitě zkusím další ze série.

17.09.2019 4 z 5