Racík

Čtvrté pokračování podařené detektivní série. Čtivé a napínavé. Litovala jsem, že už je konec, klidně bych ještě chvilku četla a dozvěděla se něco o Josiině rodině nebo novém vztahu.
Určitě se vyplatí číst díly podle pořadí, i když navazují volně.

Další pěkně a čtivě napsaná kniha z těžké doby druhé světové války. Příběh se mi líbil, hlavní hrdinka byla sympatická a konec šťastný -:). Občas mi sice některé drobné události, které tvořily děj, přišly ne příliš reálné, nebo jednoduše řešené, ale celkově se jednalo o příjemné počtení, které mohu jen doporučit.

Na knížku jsem se těšila, protože ostatní autorčiny knihy se mi líbily moc. Tentokrát přišlo ale lehounké zklamání. V první části knihy jsem se moc neorientovala. Jednotlivé linky příběhu se sice četly dobře, ale bylo toho nějak moc a já se dost ztrácela a nemohla nalézt, jak to všechno spolu souvisí. Zhruba v polovině knihy to všechno do sebe ale zapadlo a pak už mě příběh pohltil. Na konci ale přišlo opět lehké rozčarování. Epilog, tedy postava, které je věnován, by si podle mého názoru zasloužil větší prostor, neboť byl vlastně "hybatelem" celého příběhu.

Pěkně napsaná česká detektivka. Zdála se mi ještě o malinko lepší než první díl. Zajímavě vymyšlený detektivní příběh se prolíná s city a vztahy hlavní hrdinky Laury, což z příběhu dělá spíš čtení pro ženy.
Autorka má vypravěčský talent, místy rozsáhle popisuje krajinu, ale i city, povahu, rodinný život, zkrátka co se zrovna hodí... Někdy na mě tyto části působily jako "brzda" příběhu, ale četlo se to opravdu dobře. Spíš takové zpomalení příběhu ve chvíli, kdy jste napnutí, jak se příběh bude vyvíjet dál. Rozhodně čtěte, ideální čtení na letní dny.

Čtivě napsaný příběh s detektivní zápletkou. Označení detektivka se mi nechce použít, protože toho příběhu souvisejícího se 2 vraždami je vlastně mnohem víc. Ze začátku se mi to zdálo až přehnané, ale rychle jsem se začetla a musím říct, že se mě příběh hodně bavil. Všechno vlastně vypadá na první pohled úplně jinak, než je ve skutečnosti. Ale autorka vás k závěru dovede logickými cestami, všechno vysvětlí, pospojuje. Za mě výborné čtení. I když její další příběhy, které jsem četla dříve, se mi líbily kapku víc. Proto tentokrát jen 4*, ale určitě doporučuji.

Skvěle a neobvykle napsaná knížka na téma holocaustu. Nejprve mě při čtení rušily některé maličkosti, nepřesnosti /např. když ve 30. letech používali houbičku na nádobí/, ale brzy jsem se začetla a přestala je vnímat. Charlottin /Esterčin/ příběh ukazuje, že nic není černobílé a jednoduché, jak se na první pohled zdá. Neměla určitě lehký život a musela toho v sobě spoustu zpracovat, než se dostala ke smíření a pokoře k životu i ke svým dvěma otcům.
Jednoznačně doporučuji k přečtení, počítejte s nějakou slzou a ohromným morálním dilematem, s níž se dokáže vyrovnat jen silný a dobrý člověk. Za mě jedna z nejlepších knih, které jsem v poslední době četla.

Budu se se svým hodnocení hodně lišit, ale na mě to bylo moc. Moc bláznů, moc temnoty. Všichni kromě dítěte nebyli vlastně normální a neštítili se ničeho. Tato kniha mi prostě nesedla, dočetla jsem ji jen proto, že měla tak výborné hodnocení. Pořád jsem čekala, kdy mě to chytne. Je pravda, že konec byl asi nejčtivější, ale pro mě možná proto, že už jsem se nemohla dočkat.
Věřím ale, že ostatní čtenáři jsou nadšeni... protože knížka není napsaná vůbec špatně.

Výborná kniha!!! Napínavé, čtivé, a i když je příběh o sériovém vrahovi, což vůbec není můj šálek kávy, tak tato kniha se skvěle četla a ustála jsem i toho hromadného vraha. Asi proto, že je celý příběh vyprávěn prostřednictvím vrahovy manželky, což je silná a odolná žena. Další hodně svéráznou postavou je dcera... ale po tom, čím vším si musely ty dvě projít, je asi možné všechno...

Krásně napsaná knížka. Klidně bych četla ještě dalších pár set stran a dozvěděla se, jak to bylo dál. Třeba nás čeká ještě pokračování? Autorka příběh vypráví podle osudu svých babiček. Ani jedna z nich to neměla jednoduché, obě to byly ale silné ženy, které se dokázaly poprat se svým nelehkým osudem, dokázaly se starat v těžké době o rodinu, bály se o své děti a dokázaly rodinu semknout.
Doporučuji k přečtení, pět * knize určitě patří!

Knížka se celkem dobře četla, ale některé pasáže mi vyloženě vadily. Připadalo mi zvláštní, že se advokátka diví některým věcem, které se týkaly druhé světové války a židovské problematiky. Možná je to dané tím, že autor je Američan, že my Evropané jsme nejspíš "více v obraze"? Nevím. Na druhou stranu bylo vidět, že si autor dal práci a spoustu věcí týkajících se polských dějin pečlivě nastudoval. Styl knihy je trochu víc reportážní než beletristický. Ale určitě stojí za přečtení, i když souhlasím s dalšími komentáři, že Zuzanin dech nebo Hana jsou podstatně lepší čtení!

Knížka se četla velmi dobře, příběh celkem zajímavý. Bohužel mě moc neoslovila, možná jsem měla velká očekávání vzhledem k vysokém hodnocení, možná jsem ji jen četla v nevhodnou dobu. Po celou dobu jsem měla pocit, že tomu něco chybí, že by vylíčení příběhu potřebovalo dotáhnout.

Krásné čtení. Jednoduchý romantický příběh, ale děj který ho provází už tak romantický není... Knížka je čtivá, napsaná laskavým a milým způsobem. I smutné a bolestivé události provázejí náš život, ale psát se o nich nemusí brutálně.
Velkým bonusem je nádherné líčení moře a všech jeho podob. Bydlet na útesu s výhledem na širé moře je nesplněný sen, ale v téhle knize si můžete moře užít díky jeho přenádhernému líčení.

Pokud máte rádi tajemno, napětí, je tohle ta správná knížka! Je to temné, zamotané, čtivé. Trošičku mi vadil konec, protože se tam najednou objevily některé podstatné informace. Nemám osobně ráda, když v průběhu příběhu nevyplyne to důležité a na konci najednou "bum" a dozvíte se něco podstatného, co celý příběh zvrátí.
Zvažovala jsem kvůli tomu původně 4 *, ale jinak je ten příběh opravdu pěkně napsaný, plný tajemství a napětí, takže si nejvyšší hodnocení určitě zaslouží.

Čtivá detektivka. Dala jsem sice jen čtyři *, ale v podstatě je to moje chyba. Četla jsem totiž nejprve třetí díl a to mi zkazilo to pravé čtecí potěšení. Doporučuji číst opravdu podle pořadí dílů. Je to lepší! Ale jinak opět další super detektivní příběh, který vás vtáhne a nepustí.

Příběh, který byl inspirován skutečnými událostmi, se četl dobře. Byl napínavý i romantický. Zhruba od poloviny se mi nechtělo ani knížku odkládat. Na toto téma bylo napsáno více, možná lepších knih. Ale i tato rozhodně stojí za přečtení. A i když vlastní příběh je fikce, dívky, o kterých autorka píše, skutečně existovaly a zaslouží si, aby se na ně nikdy nezapomnělo.

Četla jsem na doporučení tady na Databázi. Příběh se mi celkem líbil, dobře se četl. Ale úplně mě to nepohltilo. Na obou hlavních hrdinkách, té z minulosti i ze současnosti, mi trochu vadilo, jak přistupují k životu. Jedna míchá jedy a stále jí to prochází a ona se neustále ospravedlňuje. Ta současná zase vyčte z nalezené lahvičky spoustu "historických" skutečností, protože ji zajímá život obyčejných lidí... trochu zvláštní.
Ale kniha se četla pěkně a určitě stojí za přečtení.

Čtivě napsaná kniha na hrozné téma. Nechci prozrazovat děj, ale musím říct, že takto pojatý příběh jsem ještě nečetla. A vlastně do budoucna doufám, že ani číst nebudou. Jednou to stačilo, i když dávám 5* a doporučuji k přečtení.

Knížka byla čtivá, líbila se mi. Nechybělo napětí, ale také humor. Jen mi trochu vadilo, že jsme postupně nabývala pocitu, že všichni kolem mě musí být aspoň trochu "nenormální". Nemám takové vyznění knížek moc ráda, proto jsem ubrala jednu *.