Raddeeqq komentáře u knih
Publikace, která dokáže ukázat možnosti přístupu ke snům a jejich "vykládání", který je ale rozdílný oproti ostatním školám. Za mě zajímavě podané, ačkoliv v některých pasážích jsem se už trochu ztrácel...
Jinak parádní kniha!
Pomohlo a zachránilo při psaní seminárky ze speciální pedagogiky :)
Byť je kniha víceméně pro odbornou čtenářskou obec, tak pro příbuzné obory, se najdou zajímavá témata.
V podstatě pokračování předchozí publikace autorů - "Arteterapie v souvislostech"
A také podstatě učebnice pro studenty studující tento obor :)
Nezbytná učebnice pro studenty arteterapie, doslova :)
Jako určitý přehled to určitě stačí, pokud člověk tedy nestuduje vyloženě speciální pedagogiku, ale jako propedeutika v etopedii stačí.
Za mě velice přehledné a čtivé. Asi jsem divný, ale mě ty přístupy a koncepty diagnostických baterií vyloženě zaujala. Ale chápu, že to může pro ostatní být nuda :)
Díky za ni! Sice bichle, ale je tam skoro všechno, co člověk potřebuje ke studiu psychopatologie v kontextu pomáhajících profesí.
Nevím jak a proč, ale tato publikace se mi četla sama. Ačkoliv i já sám musím přiznat, že jsem s některými částmi bojoval a musel se vracet. Přesto jsem se dokázal do ní začíst - což se mi u jiných teoretických pracích moc nestává :)
Velice zajímavá publikace. Především hloubkou a hledáním paralel v dalším uvažování - tedy autor nepředkládá pouze Rogersovi úvahy samotné, které by autor "narouboval" na pedagogiku, ale také předkládá plusy a mínusy PCA přístupu a dokonce jej v jedné částí publikace porovnává s Freudovskou psychoanalýzou.
Jinak já osobně jsem jí použil při sepisování absolventské práce na peďáku. Určitě doporučuji pro studenty jak pedagogiky, tak i psychologie a dalších příbuzných oborů.
Kniha zaměřena primárně pro vhled do logoterapie. Předkládá čtenářům Frankovu koncepci nejenom z psychoterapeutického ale především z filosofického diskurzu. Kniha spíše pro studenty psychologie, psychoterapie a dalších příbuzných oborů, kde se pojem "smysl" pojí s otázkou po smyslu vlastní existence.
Osobně mi přišlo zajímavé vhled do dětské psychoterapie. Bez některých autorových vhledů a vysvětlení by člověk mohl pojat dojem že terapie s dětmi = hrajeme si = což může být pohled laika, popřípadě rodiče jehož dítě terapii návštěvuje. Za mě skvělá publikace. Pro pochopení toho jak dalece a také jaké případy řeší dětský psychoterapeut.
Pro mě jedna z nejzásadnějších knih které mě přivedly k zájmu k psychoterapii. Především té dětské. Oaklander píše poutavě, předkládá kazuistiky na kterých demonstruje svůj přístup a práci s dětmi. Knihu provází metody a techniky, které mohou inspirovat nejen psychology a psychoterapeuty, ale také třeba i učitele či speciální pedagogy.
No prostě - doslova knižní poklad!
Kromě Freudovi psychoanalýzy se Buber také vyjadřuje ,v některých pasážích, k Jungově analytické psychoterapii. Jinak kniha spíše pro zájemce z řad psychologie, či psychoterapie.
Knížka je především historickým průřezem loutkových představení pro dětské diváky.
Publikace především pro zájemce o fenomenologický pohled na psychiatrii.
Hutná ale přesto zajímavě napsaná publikace.
Zajímavá útlá knížka, která propojuje filozofii a umění performance. Díky publikaci se čtenář dostává i k myslitelům zcela neznámým.
Dosti náročné čtení. Nicméně díky kazuistikám se kniha stává zajímavou a i teorie dostávají svého pochopení.
Velice pěkná a zajímavá publikace. Spíše pro studenty psychologie či zájemce z řad pomáhajících profesí.
Naprosto jedinečná publikace. Především předkládá v podstatě neznámou stránku Jungovi osobnosti a talentu. Při každém prohlížení pouze žasnu!