Raddeeqq komentáře u knih
Kniha zaměřena primárně pro vhled do logoterapie. Předkládá čtenářům Frankovu koncepci nejenom z psychoterapeutického ale především z filosofického diskurzu. Kniha spíše pro studenty psychologie, psychoterapie a dalších příbuzných oborů, kde se pojem "smysl" pojí s otázkou po smyslu vlastní existence.
Osobně mi přišlo zajímavé vhled do dětské psychoterapie. Bez některých autorových vhledů a vysvětlení by člověk mohl pojat dojem že terapie s dětmi = hrajeme si = což může být pohled laika popřípadě rodiče jehož dítě terapii návštěvuje. Za mě skvělá publikace. Pro pochopení toho jak dalece a v jaké případy řeší dětský psychoterapeut.
Pro mě jedna z nejzásadnějších knih které mě přivedly k zájmu k psychoterapii. Především té dětské. Oaklander píše poutavě, předkládá kazuistiky na kterých demonstruje svůj přístup a práci s dětmi. Knihu provází metody a techniky, které mohou inspirovat nejen psychology a psychoterapeuty, ale také třeba i učitele či speciální pedagogy.
No prostě - doslova knižní poklad!
Kromě Freudovi psychoanalýzy se Buber také vyjadřuje ,v některých pasážích, k Jungově analytické psychoterapii. Jinak kniha spíše pro zájemce z řad psychologie, či psychoterapie.
Knížka je především historickým průřezem loutkových představení pro dětské diváky.
Publikace především pro zájemce o fenomenologický pohled na psychiatrii.
Hutná ale přesto zajímavě napsaná publikace.
Zajímavá útlá knížka, která propojuje filozofii a umění performance. Díky publikaci se čtenář dostává i k myslitelům zcela neznámým.
Dosti náročné čtení. Nicméně díky kazuistikám se kniha stává zajímavou a i teorie dostávají svého pochopení.
Velice pěkná a zajímavá publikace. Spíše pro studenty psychologie či zájemce z řad pomáhajících profesí.
Naprosto jedinečná publikace. Především předkládá v podstatě neznámou stránku Jungovi osobnosti a talentu. Při každém prohlížení pouze žasnu!
Kniha kterou ocení ti, kteří hledají sebe sama. Podobně jako samotný autor. Osobně doporučuji pořídit s knihou "Umění C.G.Junga" - pro kontext a pochopení hloubky samotného textu.
Kniha je pěkným přehledem možných tvořivých přístupů jak v terapii, tak i třeba s pedagogické práci s dětmi.
Jakožto fanoušek Barkera si po přečtení říkám "je to co jsem očekával? Začátek bravurní, ale postupně tomu dochází dech. Celkově esence jako u některých povídek z knih krve, Cabal a samozřejmě i Imajiky. Kniha potěší ale v konečném důsledku znalce autorových děl nepřekvapí.
Kniha spíše jako elementární přehled do sochařství. Kniha hezky přehledná ale na straně 159 chybí dokončení textu - nevím zda se to týká pouze mé verze výtisku knihy, anebo šlo o celý náklad knih.
Zajímavá kniha o ještě zajímavější historii paleontologie. Doslova o soubojích na vědeckém poli, které stálo pouze a jenom na náhodě objevů a následné interpretaci nálezu.
Osobně považuji knihu vhodnou jak pro zájemce o paleontologii, tak i o historii vědy obecně.
Ačkoliv znám pojem AKIRA především jako výborný animovaný film, tak komiks z něhož snímek čerpal mě totálně dostal!!
Spíše přehled o archeologii v širších kontextech, za mě ale jinak skvělá publikace!