Raddeeqq Raddeeqq komentáře u knih

Lékařská péče o duši Lékařská péče o duši Viktor Emil Frankl

Kniha zaměřena primárně pro vhled do logoterapie. Předkládá čtenářům Frankovu koncepci nejenom z psychoterapeutického ale především z filosofického diskurzu. Kniha spíše pro studenty psychologie, psychoterapie a dalších příbuzných oborů, kde se pojem "smysl" pojí s otázkou po smyslu vlastní existence.

09.10.2024 3 z 5

Síla nevysloveného Síla nevysloveného Peter Pöthe

Osobně mi přišlo zajímavé vhled do dětské psychoterapie. Bez některých autorových vhledů a vysvětlení by člověk mohl pojat dojem že terapie s dětmi = hrajeme si = což může být pohled laika popřípadě rodiče jehož dítě terapii návštěvuje. Za mě skvělá publikace. Pro pochopení toho jak dalece a v jaké případy řeší dětský psychoterapeut.

25.09.2024 5 z 5

Třinácté komnaty dětské duše Třinácté komnaty dětské duše Violet Oaklander

Pro mě jedna z nejzásadnějších knih které mě přivedly k zájmu k psychoterapii. Především té dětské. Oaklander píše poutavě, předkládá kazuistiky na kterých demonstruje svůj přístup a práci s dětmi. Knihu provází metody a techniky, které mohou inspirovat nejen psychology a psychoterapeuty, ale také třeba i učitele či speciální pedagogy.
No prostě - doslova knižní poklad!

Lidské a mezilidské Lidské a mezilidské Martin Buber

Kromě Freudovi psychoanalýzy se Buber také vyjadřuje ,v některých pasážích, k Jungově analytické psychoterapii. Jinak kniha spíše pro zájemce z řad psychologie, či psychoterapie.

15.09.2024

Děti a loutky Děti a loutky Jaroslav Provazník

Knížka je především historickým průřezem loutkových představení pro dětské diváky.

15.09.2024 2 z 5

Psychiatrie a filosofie Psychiatrie a filosofie Erwin Straus

Publikace především pro zájemce o fenomenologický pohled na psychiatrii.

15.09.2024 4 z 5

Dystopický realismus: Jak se učit skrze kapitalismus a temné budoucnosti Dystopický realismus: Jak se učit skrze kapitalismus a temné budoucnosti Václav Janoščík

Hutná ale přesto zajímavě napsaná publikace.

15.09.2024 3 z 5

Myslet z druhého místa: K otázce performativní filosofie Myslet z druhého místa: K otázce performativní filosofie Alice Koubová

Zajímavá útlá knížka, která propojuje filozofii a umění performance. Díky publikaci se čtenář dostává i k myslitelům zcela neznámým.

Pragmatika lidské komunikace Pragmatika lidské komunikace Paul Watzlawick

Dosti náročné čtení. Nicméně díky kazuistikám se kniha stává zajímavou a i teorie dostávají svého pochopení.

15.09.2024 2 z 5

Jak si lidé hrají Jak si lidé hrají Eric Berne

Velice pěkná a zajímavá publikace. Spíše pro studenty psychologie či zájemce z řad pomáhajících profesí.

Umění C. G. Junga Umění C. G. Junga Carl Gustav Jung

Naprosto jedinečná publikace. Především předkládá v podstatě neznámou stránku Jungovi osobnosti a talentu. Při každém prohlížení pouze žasnu!

15.09.2024 5 z 5

Červená kniha – čtenářská edice Červená kniha – čtenářská edice Carl Gustav Jung

Kniha kterou ocení ti, kteří hledají sebe sama. Podobně jako samotný autor. Osobně doporučuji pořídit s knihou "Umění C.G.Junga" - pro kontext a pochopení hloubky samotného textu.

15.09.2024 5 z 5

Arteterapeutické aktivity a mindfulness pro děti a dospívající s psychickými problémy Arteterapeutické aktivity a mindfulness pro děti a dospívající s psychickými problémy Dawn D'Amico

Kniha je pěkným přehledem možných tvořivých přístupů jak v terapii, tak i třeba s pedagogické práci s dětmi.

Šarlatová evangelia Šarlatová evangelia Clive Barker

Jakožto fanoušek Barkera si po přečtení říkám "je to co jsem očekával? Začátek bravurní, ale postupně tomu dochází dech. Celkově esence jako u některých povídek z knih krve, Cabal a samozřejmě i Imajiky. Kniha potěší ale v konečném důsledku znalce autorových děl nepřekvapí.

03.09.2024 3 z 5

Sochařství Sochařství Carmela Thiele

Kniha spíše jako elementární přehled do sochařství. Kniha hezky přehledná ale na straně 159 chybí dokončení textu - nevím zda se to týká pouze mé verze výtisku knihy, anebo šlo o celý náklad knih.

23.07.2024 3 z 5

Co je nového v biologii Co je nového v biologii Anton Markoš

nuda...bohužel

17.11.2023

Lovci dinosaurů: O rivalitě vědců a objevování prehistorického světa Lovci dinosaurů: O rivalitě vědců a objevování prehistorického světa Deborah Cadbury

Zajímavá kniha o ještě zajímavější historii paleontologie. Doslova o soubojích na vědeckém poli, které stálo pouze a jenom na náhodě objevů a následné interpretaci nálezu.
Osobně považuji knihu vhodnou jak pro zájemce o paleontologii, tak i o historii vědy obecně.

17.04.2022 5 z 5

Akira 1 Akira 1 Katsuhiro Otomo

Ačkoliv znám pojem AKIRA především jako výborný animovaný film, tak komiks z něhož snímek čerpal mě totálně dostal!!

16.06.2021 5 z 5

Archeologie Archeologie Jane McIntosh

spíše popularizační, základní přehled pro laiky...

03.03.2021 5 z 5

Archeologie: Nejvýznamnější naleziště a kulturní poklady světa Archeologie: Nejvýznamnější naleziště a kulturní poklady světa Aedeen Cremin

Spíše přehled o archeologii v širších kontextech, za mě ale jinak skvělá publikace!

20.02.2021 5 z 5