radimch komentáře u knih
Válka je mír,
svoboda je otroctví,
nevědomost je síla.
a co se skrývá v cele číslo 101?
Orwell věděl o čem píše!
Toto je povinná četba všech obyvatel planety.
Děkuji autorce za náhled smutné historie našeho Těšínska.
Astrofágy, tauméby, Xenonit, Rocky - dobré, dobré, dobré. Nejlepší-sci-fi-za-poslední-dobu-otázka!
"Lidé rádi vidí ho přicházet, ale raději vidí ho odcházet"
Hluboké téma, důkladně vykreslená atmosféra, krásný jazyk.
"Mít odvahu je něco jiného než nemít strach.
To první je vědomí nebezpečí, to druhé je nevědomí."
Krásná kniha
Deset hvězd z desti, naprosto geniálně promyšlené dílo.
Vynikající kniha, velmi svižný děj, napětí, krásný jazyk. Klobouk dolů.
"Otec mi vždycky říkal, než začneš někomu něco vyčítat, uvědom si, že ne každý měl v životě takové štěstí jako ty."
...
"Možná jsme všichni bez ustání stahováni k minulosti, jen se marně snažíme plout vpřed jako loďky proti proudu."
Verne byl vizionář a Neff to hezky převyprávěl.
Skvělá kniha, výborně promyšlená, výborně napsaná.
Krásná kniha, ten středověký jazyk, ta Broučkova pohodlnost a maloměšťáctví
"...toho bohdá nikdy nebude, abychom takové měli potomky!“
Na to, že to je Forsythova prvotina, kterou údajně napsal na jeden zátah a pak v níž nezměnil ani čárku, tak je ve opravdu veledílo, které zaslouží poklonu jeho talentu.
Náladové varhany, elektrická ovce, a 6 Nexusů-6 odeslaných na odpočinek. Hrozná doba. Dobrá kniha.
Jedinečné dílo.
Ein Theil von jener Kraft,
Die stets das Böse will und stets das Gute schafft.
Té síly díl jsem já,
jež, chtíc vždy páchat zlo, vždy dobro vykoná.
Kdyby Clavell nestrávil sám ta léta v zajateckém táboře, tak bych váhal jestli je příběh věrohodný. Tím, že to sám autor prožil, dostává kniha jiný rozměr a nerealisticky vypadající scény dostávají důvěryhodnost. Pekelná doba.
Skvělá povídka je "Figurky"
Později chtějí hrát šístku. Malíř vyndal ze šuplete karty a skoro zároveň chytl Pepíka za krk. Ukrutné bití. Kde které srdce v kartách bylo, všechna jsou vystřižena.
Vyšlo najevo, že Pepík je nalepil na bílý papír a dal co dar lásky Semperové Márince.
Neruda je geniální.
Naprosto magický průlet nad českou kotlinou. Velké poděkování autorům.