radimch komentáře u knih
Velmi inspirativní kniha. Otvírá neobvyklé pohledy. Mohu doporučit
Psáno před 140 lety, trochu zatíženo myšlením té doby, ale plno věcí odhaleno u tehdy. Zajímavá kniha.
Zatím to nejlepší, co jsem o stoicismu četl.
"Prach v očích." Velmi poutavé!
Plno zajímavých informací, spoustu z nich pro mě nových. Děkuji za knihu. Bylo to příjemné čtení.
Dobré!
"Jedniné co můžu s jistotou říct je, že laskavost plodí laskavost a krutost plodí krutost. Můžete si vybrat a sklízet to, co jste zaseli."
"All I can say with certainity is that kindness begets kindness and cruelty begets cruelty. You can make your choice and reap as you saw."
Gates toho má načteno hromadu, stejně tak jsou obdivuhodné jeho snahy a aktivity a... ten optimismu, že to zvládneme.. no snad ano
Téměř 250 let po vydání a pořád dobrá!
Sancho: přišel jste pozdě pane, pouze víno lepší se časem...
Krásná kniha, plná vysoké středověké politiky, obohacující.
Poctivě napsaná kniha! Plná skutečný příběhů plných obav a osobní odvahy. Smekám jak před autorem, tak před všemi, kteří ten den byli.
(SPOILER) Poněkud složitý případ se 4 vraždami a spletitými motivy a trochu nevěrohodným koncem . Na druhou stranu kladně hodnotím historický kontext a reálie
Hezké čtení, obdivuhodně drsný život umělcův. Je až s podivem, že byl Tyl v takových podmínkách vůbec něco vytvořit. Smekám pane Tyle.
Velmi dobře zpracovaná kniha, hora zajímavých postřehů, které jdou do hloubky, tak akorát, že to člověka pořád baví. Stejně jako knihu Pohon/Drive od Daniela H. Pinka doporučuji všem, kteří zajímají o motivaci našeho konání.
Pár dobrých postřehů, zajímavé výzkumy. No ale celkvově je to trošku nesourodá knížka.
Stručné životopisy všech našich mužů v čele pěkně pohromadě.