Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Věra Ferbasová Věra Ferbasová Rudolf Mihola

Věra Ferbasová je nejoblíbenější herečka mého manžela a tuto knihu jsem mu věnovala jako dárek. Zklamání bylo jak na jeho straně, tak i na mé.

23.03.2020 2 z 5

Básně z koncentračního tábora Básně z koncentračního tábora Josef Čapek

Nádherná, bolestná sbírka. Doporučuji.

23.03.2020 5 z 5

Liška Bystrouška Liška Bystrouška Rudolf Těsnohlídek

Jedna z nezapomenutelných knih mého dětství.

03.03.2020 4 z 5

Přátele měj nablízku Přátele měj nablízku Paula Daly

Pěkný, čtivý, reálný příběh.

17.02.2020 4 z 5

Osud tančil charleston Osud tančil charleston Táňa Kubátová

Pěkný čtivý román s nádherně vykreslenou atmosférou první poloviny minulého století. Určitě si přečtu i pokračování.

03.02.2020 4 z 5

Kniha džunglí Kniha džunglí Rudyard Kipling

Knížku jsem četla jako dítě několikrát a moc se mi líbila.

27.08.2019 4 z 5

Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Doporučuji všem.

08.08.2019 5 z 5

Kuchařka naší vesnice Kuchařka naší vesnice kolektiv autorů

Když mne v pubertálním věku začalo zajímat vaření, strávila jsem s touto kuchařkou poměrně dost času. Na rozdíl od jiných kuchařských knih obsahuje i recepty na pokrmy z domácí zabíjačky, což jsem jako pražské dítě neměla možnost nikdy vyzkoušet. Mám jí do dneška.

02.07.2019 5 z 5

Hanýžka a Martínek Hanýžka a Martínek Jindřich Šimon Baar

Příjemný pohled do historie viděný dětskýma očima. V dětství mne knížka bavila.

02.07.2019 3 z 5

Tyrolské elegie Tyrolské elegie Karel Havlíček Borovský

Jsem vášnivá čtenářka už od dětství a ve škole jsem dobrovolně a ráda přečetla celou povinnou četbu. Samozřejmě že ne všechno se mi líbilo, něco i velmi nelíbilo, ale dílo K. H. Borovského mne bavilo a jsem ráda, že jsem ho poznala.

27.06.2019 4 z 5

Den jako stvořený pro vážnou známost Den jako stvořený pro vážnou známost Zdena Frýbová

Sbírka pěti různých příběhů. Pěkné, čtivé.

22.05.2019 5 z 5

Tichá dohoda Tichá dohoda Elia Kazan

Náročná kniha, bohužel místy zdlouhavá. Poprvé jsem jí četla před třiceti lety, nyní jsem se k ní vrátila, ale v obou případech mne příliš nenadchla.

24.04.2019 3 z 5

Bacha, na zdi za tebou leze mravenec Bacha, na zdi za tebou leze mravenec Kateřina Procházková

Kniha vznikla v době, kdy se autorka potřebovala "vypsat" ze svého vztahu s ženatým mužem. Za mne - stačily by tři řádky. Nezajímavé, naivní, naštěstí krátké - takže dočteno. A už nikdy víc.

15.04.2019 1 z 5

Pláč Pláč Helen FitzGerald

Napínavý psychologický thriller, rozhodně doporučuji

15.11.2018 5 z 5

Láska hory nepřenáší Láska hory nepřenáší Jaromíra Kolárová

Knihu jsem měla už dlouho zařazenou mezi knihy "chystám se číst". Očekávala jsem od ní o něco víc, hlavní hrdinka mi dost šla na nervy, ale pro dívky nebo ženy uvažující o spojení života s mužem z odlišné kultury, bych ji rozhodně doporučila jako povinnou četbu.

22.10.2018 3 z 5

Piková dáma  a jiné povídky Piková dáma a jiné povídky Alexandr Sergejevič Puškin

Od Alexandra Sergejeviče Puškina pro mne byl top Evžen Oněgin, tuto sbírku povídek jsem měla jako povinnou četbu k maturitě a při jejím čtení jsem nijak netrpěla.

03.04.2020 3 z 5

Vášeň a strach Vášeň a strach Nora Roberts

Nenáročné oddechové čtení, a dost mě nebavilo.

03.04.2020 2 z 5

Šokující aféra Šokující aféra Adriana Macháčová

Odpočinkový, jednoduchý románek. Přečetla jsem za jedno odpoledne.

03.04.2020 4 z 5

Domácí konzervování ovoce a zeleniny Domácí konzervování ovoce a zeleniny Libuše Vlachová

Někdy, když mne to zavařování popadne... Receptů na zavařování je spousta na netu, ale kniha je dodneška alespoň inspirací, a obzvlášť v minulosti byla i dost využívaná.

23.03.2020 4 z 5

Řízkaři Řízkaři Barbara Nesvadbová

Jako žena je mi autorka velice sympatická, ale po přečtení jejích dvou knih jsem absolutně přesvědčená, že její tvorba není nic pro mne.

05.03.2020 2 z 5