Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Poslední píseň z Isfahánu Poslední píseň z Isfahánu Naïri Nahapétian

O fascinující detektivní thriller se v tomto případě rozhodně nejedná, spíše jde o jakousi rádoby-detektivku odehrávající se v Íránu. O životě v těchto zemích už byla napsána spousta daleko zajímavějších knih, samotný příběh i popis hlavních postav byl nezajímavý, a číst tuto knihu pro mne byla naprostá ztráta času.

05.09.2019 1 z 5

Mys dobré (bez)naděje Mys dobré (bez)naděje Jiří Kostelecký

Absolutně souhlasím s komentářem between. Námět knihy je jistě zajímavý, ale kniha, kromě neustálých odkazů na další knihy a citací v angličtině a francouzštině, je plná neuvěřitelně dlouhých souvětí obsahujících cizí výrazy, na pochopení jejichž významu jsem si občas musela vypomoct na wikipedii. Má se jednat o biografii, takto se autor charakterizuje v prologu:
"Takže vlastně oba, autor i vypravěč, metodou zpětné vazby mapují často jen zdánlivě protilehlé poloprostory lidského, v první aproximaci jakoby nekoherentního snažení, které si navíc zdánlivě vzájemně konkurují, ale současně je často nedefinovatelnou imaginární korelační funkcí vzájemné lidské přizpůsobivosti svazuje i obdiv jednoho k druhému, ale mnohdy zase i nahlas nevyslovená, zlým vnitřním hlasem ďábla našeptávaná závist."
Nedočetla jsem, i pro mne to bylo nečitelné.

28.08.2019 1 z 5

Přiznání Přiznání Dana Hlavatá

Nudná kniha plná nesympatických hrdinů.

26.08.2019 3 z 5

Hádej, kam půjdem na večeři? Hádej, kam půjdem na večeři? Jiřina Bohdalová

První z trilogie Jiřiny Bohdalové "Hádej kam půjdem", knížky obsahují nejen rodinné recepty známých osobností, ale i pár zajímavostí o nich. Tento první díl se mi líbil nejvíc, další dvě knihy už mě tolik nenadchly

26.08.2019 5 z 5

Nebe v hubě aneb Chrocht, chrocht Nebe v hubě aneb Chrocht, chrocht Zdeněk Troška

Vtipná kuchařka s vyprávěním a fotografiemi Zdeňka Trošky. Pěkné čtení, "zdravou stravu" tedy nečekejte.

26.08.2019 4 z 5

Poslední večeře Otýlie Vranské Poslední večeře Otýlie Vranské Roman Cílek

Krásná útloučká knížka psaná nádherným jazykem. Úplně mě přenesla do doby rady Vacátka.

24.08.2019 5 z 5

Dcery strážce majáku Dcery strážce majáku Jean E. Pendziwol

Nádherná kniha, která mne hned od začátku naprosto vtáhla do děje, a absolutně předčila mé očekávání.

21.08.2019 5 z 5

Jehla Jehla Karel Žilák

Velmi čtivá kniha o drogové závislosti.

04.07.2019 5 z 5

Jednou za život Jednou za život Simona Ingrová

Odpočinková čtivá jednohubka.

04.07.2019 3 z 5

Spící zámek Spící zámek Vladislav Stanovský

Pěkná pohádková knížka pro větší děti s nádhernými ilustracemi.

02.07.2019 5 z 5

Naše květiny 1 Naše květiny 1 Miloš Deyl

Botanika a poznávání rostlin mě v dětství ohromně bavilo. Oba díly byly mé oblíbené knihy.

02.07.2019 5 z 5

Kdo bydlí v lese? Kdo bydlí v lese? Zuzana Pospíšilová

Leporelo s nádhernými obrázky.

28.06.2019 5 z 5

Anticholesterolová kuchařka Anticholesterolová kuchařka Miloš Velemínský ml.

Několik receptů vyzkoušeno a zůstaly v našem jídelníčku napořád.

27.06.2019 4 z 5

Inspiromat Inspiromat Břetislav Hartl

Perfektní oddechovka a "inspiromat". Použitelné kdykoli pro zlepšení nálady.

27.06.2019 5 z 5

Gymnastika pro každý den Gymnastika pro každý den Bohumil Kos

V osmdesátých letech zřejmě dost populární příručka. Cvičila jsme celá rodina.

27.06.2019 5 z 5

Daktari Daktari Susanne Hart

Krásná dětská kniha ze života veterinářů v Africe.

27.06.2019 4 z 5

Mé slzy zůstaly v Iráku Mé slzy zůstaly v Iráku Jana Švecová

Téma knihy zajímavé, styl psaní absolutně nezajímavý. Kniha dočtena pouze silou vůle.

05.03.2020 3 z 5

Pacientky Pacientky Věra Řeháčková

Průměrný ženský příběh, neurazí, nenadchne.

05.03.2020 3 z 5

Létající koberec do Bagdádu Létající koberec do Bagdádu Hala Jaber

Autobiografický román z prostředí válečného Iráku, hodnotím pěti hvězdičkami. Příběh bolestný, šokující.

03.01.2020 5 z 5

Pokus o uchopení vánku Pokus o uchopení vánku Roman Cílek

Krátké, čtivé, odpočinkové kriminální příběhy ze současnosti.

23.09.2019 4 z 5