Radka1911 komentáře u knih
Skvělá, dokonalá humoristická knížka pro pobavení a spravení nálady. A v tomto případě ani film s Oldřichem Víznerem nemá chybu. Knížku mám v knihovně hned "na ráně" a používám jako terapii smíchem.
Venkovský román popisující osudy matky a jejích tří dcer žijících na venkově na Valašsku po druhé světové válce. Je to odpočinková četba která rozhodně zaujme především čtenáře žijící v této oblasti.
V dětství jedna z mých oblíbených knih. Poutavé vyprávění, nádherné ilustrace.
Pro mne zatím nejlepší autorčina kniha. Přečteno jedním dechem a rozhodně doporučuji.
Krásné čtení. S autorkou jsem se setkala poprvé a hned jsem si v knihovně rezervovala její další knížky. Doporučuji.
Nádherný, smutný příběh odehrávající se v období hospodářské krize. Příběh o odvaze, houževnatosti, lásce. Krásná kniha.
Žádná kniha Stanislava Rudolfa mne nikdy nezklamala, ovšem u Pyžama po mrtvém to zachránila až poslední kapitola. Hlavní hrdinka zasažená nečekaným úmrtím manžela a zároveň zjištěním jeho nevěry je mladší než já, nicméně mi připadá velice staromódní a v chování ke svým dospělým dětem na mne se svojí snahou jak o organizování jejich života, tak i o vytváření jakéhosi neposkvrněného "kultu otce" působí velice nesympaticky. A toto je vše co mi v knize vadilo, jinak se mi dobře četla, je to kniha ze života se zajímavým tématem.
Příběh byl zajímavý i když hlavní hrdinka se mi zdála až příliš naivní. Myslím, že knize by prospěl menší počet stran. Špatně se mi to četlo, bylo to zdlouhavé, knížku jsem četla nezvykle dlouho a měla jsem celou dobu pocit že se nedokážu začíst.
Pěkná, vtipná, odpočinková kniha. Rozhodně jsem se pobavila a čtení si parádně užila.
Krátký, emotivní, mírně depresivní příběh. Knížka se mi moc líbila, v kůži hlavní hrdinky bych rozhodně být nechtěla.
Ze začátku jsem si myslela, že mě tyto povídky až tolik nepohltí, opak je pravdou. Jedná se o tři velice uvěřitelné příběhy ze kterých občas běhá mráz po zádech. Určitě doporučuji ke čtení.
Nádherný ženský thriller popisující rodinný vztah matky a dcery. Z knihy mne mrazilo a tak to asi mělo být. Skvělá kniha.
Moje první kniha od Patrika Hartla a už se těším na jeho další knihy. Zajímavé téma, kniha se krásně četla.
Knihu jsem poprvé četla dávno, bohužel téma je stále aktuální a děsivé. Měla by být v povinné četbě pro všechny školáky.
Nádherná "jednohubka" pro milovníky kočiček. Na obálce je krásné roztomilé koťátko, a přesně taková je i tato knížka.
Příjemná oddechovka z vesnického prostředí. Za začátku děj poklidně plyne, hrdinka obtížená různými problémy postupně začíná žít. Ke konci knihy se děj mnohonásobně rozvine, na mne až příliš akčním způsobem. Dobře se to četlo, ale pochybuji že bych se ke knize ještě někdy vrátila.
Pěkné pokračování osudů zdravotní sestřičky Sylvie ze sedmdesátých let minulého století.
Soubor obsahuje romány Stanice odložených lásek a Dokud se budeš smát. Krásně se to četlo, životní osudy kamarádek v sedmdesátých a osmdesátých letech až do období roku 2002.
Krásná, čtivá kniha o nelehkých osudech dvou kamarádek z období sedmdesátých a osmdesátých let.
Jeden z mála případů kdy se mi zfilmovaná verze líbila víc než knižní předloha.