Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Jak chutná strach Jak chutná strach Markéta Harasimová

Průměrná česká detektivka. Detektivní zápletka je zajímavá ale na české poměry mi připadá až příliš přehnaná, hlavní hrdinka je doslova příšerná osoba.

12.10.2023 3 z 5

Dědictví otců Dědictví otců Robert Merle

Pokud se vám podaří zvyknout si na archaický jazyk kterým je kniha napsaná, jedná se o skvělý historický román.

21.09.2023

Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Absolutně se ztotožňuji s komentářem uživatele SSTknihy. Ten odpor, který ve mně kniha vyvolala, ve mně přetrvá ještě dlouho. Román je čtivý, a bohužel, velice snadno uvěřitelný.

26.05.2023 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Krásný příběh o rodinném tajemství. Román se mi moc líbil.

25.05.2023 4 z 5

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Knížku jsem četla jako dítě a hluboce mne zasáhla. Tuto nádhernou knihu líčící nesmyslnost a krutost války doporučuji nejen dětským čtenářům.

24.04.2020 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Dočten čtvrtý díl série, na autorovo knihách už mám asi silnou závislost. Čtivé, napínavé, snad opět lepší než předchozí díly.

26.06.2024

Hrůzy lásky a nenávisti Hrůzy lásky a nenávisti Zdena Frýbová

Zdena Frýbová byla dlouhou dobu mou nejoblíbenější českou spisovatelkou. Hrůzy lásky a nenávisti jsou přímo nabité emocemi - a jsou to skutečně "hrůzy".

11.02.2024 4 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Tak tohle byla opravdu jízda! Napínavé, čtivé, perfektní od začátku do konce. Doporučuji

15.04.2020 5 z 5

Nezbedné pohádky Nezbedné pohádky Josef Lada

Pěkné ilustrované pohádky pro mladší děti. Nutno číst s asistencí dospělé osoby, knížka obsahuje poměrně dost zastaralých výrazů žádající vysvětlení dospělé osoby. Nicméně, četla se nám moc hezky.

02.12.2023 4 z 5

Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Zajímavé téma zpracované nepříliš zajímavým způsobem. Možná jsem jen měla příliš vysoké očekávání, ale další díl pravděpodobně číst nebudu.

31.07.2023 3 z 5

Když se zvěrolékař ožení Když se zvěrolékař ožení James Herriot (p)

Knížky Jamese Herriota mne provázejí celým mým životem a ke všem z nich se postupně ráda vracím pro jejich lidskost, humor, autorovu nesmírnou lásku ke zvířatům.

04.01.2019 5 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Krásná kniha, film na její motivy se mi líbil, kniha o několik tříd převyšuje. Má rozhodně čestné místo v mé knihovně.

06.09.2018 5 z 5

Co život dal a vzal Co život dal a vzal Betty MacDonald

Autorčin autobiografický román Vejce a já doslova miluji. Co život dal a vzal je dalším pokračováním jejího života, opět pěkně napsáno.

14.07.2024 3 z 5

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Krásná knížka psaná nádherným jazykem, občas se k ní vracím. A velice kladně hodnotím i televizní zpracování.

13.07.2024 4 z 5

Černá sága Černá sága Ludmila Vaňková

Dobrodružný historický román. Knihu jsem četla ještě jako dítě a tehdy se mi líbila.

22.09.2023 3 z 5

Vinnetou Vinnetou Karel May

Můj velký dětský hrdina, oblíbenec, vzor, modla. Mayovek jsem v dětství přečetla opravdu dost.

24.04.2020 5 z 5

Sisi: Císařovniny hvězdy Sisi: Císařovniny hvězdy Mara Andeck

Román je vyprávěním dvorní kadeřnice rakouské císařovny Sisy Franzisky Angererové po dobu prvních dvou let jejího působení u dvora. Autorka si dala ohromnou práci s ověřováním historických faktů a napsala velice krásnou knihu opírající se o historická fakta a s krásným příběhem Fanny, která byla nejen císařovninou zaměstnankyní, ale i důvěrnicí. Zaujal mne nejen popis života u dvora, ale i popis života chudých lidí a zákonů, které jsou v dnešní době absolutně nesmyslné a o jejichž existenci jsem neměla ani ponětí. Je to krásná kniha a rozhodně nedoporučuji si během jejího čtení vyhledávat podrobnosti o Fanny, v závěru knihy se vše dozvíte. Pro mne to byl úžasný čtenářský zážitek.

08.06.2024 5 z 5

Korálky z klokočí Korálky z klokočí Naďa Horáková

Mně osobně se kniha nelíbila. Prvních sto stran mne nudilo, potom začalo cosi jako nepříliš povedená detektivka, hlavní hrdinka neustále řeší (a vyřeší) všechny případy, vše proložené romantickými ale nepříliš zajímavými příběhy zúčastněných postav. Evidentně napsané pro ženy, ale já už bych něco podobného číst nechtěla.

21.09.2023 2 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Napínavý, čtivý kriminální příběh. Román se mi moc líbil.

22.05.2023 5 z 5

Broučci Broučci Jan Karafiát

Krásná, nostalgická, i když smutná vzpomínka na mé dětství. Když jsem jí četla svým dětem, snažila jsem se přeskakovat pasáže o smrti a zmínky o náboženství, ale asi si je budu muset znova přečíst.

24.04.2020 4 z 5