Radka1911 komentáře u knih
Kuchařka staršího vydání obsahující recepty klasické české kuchyně.
Další pěkná detektivka, jako ostatně všechny od tohoto autora. Doporučuji
Tak brutální, silnou a dojemnou knihu jako Nabarvené ptáče jsem ještě nikdy nečetla. Na film jsem se už od začátku nebyla schopná dívat, a už to ani nikdy nebudu zkoušet. Je to strašné a také mistrovsky napsané.
Stálice v knihovně mé maminky, přečteno kdysi za studijních let a nyní znovu v období koronavirové uzavírky knihoven. Pěkné a čtivé.
Neználek - jeden z mých nejoblíbenějších dětských hrdinů. Jako dítě jsem četla několikrát, a až mi vnučky ještě trochu povyrostou, budu číst znovu.
Nádherná a dojemná knížka o přátelství muže a kocoura. Vůbec mě nepřekvapilo, že kniha má celosvětový úspěch a její vydání podstatně změnilo autorovi život. Bob není fiktivní postava, na youtube si můžete prohlédnout jejich videa.
Seriál, v době svého vzniku, jsem milovala. Knížka je dobře napsaná, pro mne velká nostalgie.
Zatím nejlepší knížka od Jojo Moyes, kterou jsem četla. Krásný, emocemi přímo nabitý příběh. Bylo to super, samozřejmě doporučuji.
Babičku jsem jako dítě četla několikrát, z pera Boženy Němcové, pokud pominu její pohádky, to bylo mé nejoblíbenější dílo. A zřejmě jsem měla i štěstí, že mi ji žádná učitelka literatury neznechutila.
Dokonalá nádhera a jedna z nejoblíbenějších knížek mého dětství.
Velice čtivá a napínavá kniha, vrátila jsem se k ní po letech a opět mne zcela vtáhla do děje. Doporučuji i film na její motivy se Stevem McQueenem a Paulem Newmanem v hlavních rolích.
Moje oblíbená, milovaná knížka. Přečtená snad stokrát.
Toto dílo není žádný literární zázrak, do čtení jsem se spíš nutila. I když je jasné, že v době svého vydání musela způsobit pořádný poprask.
Další krásná sbírka povídek o kočkách a jejich lidech.
Další sbírka nádherných povídek ze života "zvířecího doktora". Všechny Herriotovy knížky za mne mají pět hvězdiček a všechny jsou krásně napsané a čiší z nich ohromná láska k vlastnímu povolání.
Moje druhá přečtená kniha Chrise Cartera, opět dokonalý, perfektní thriller. Absolutně nechápu proč jsou jeho díla v Levných knihách. Jedna z nejlepších detektivek které jsem kdy četla, a ač mám dnes díky Galerii mrtvých zřejmě bezesnou noc, pět hvězdiček je mi tentokrát i málo. Super a doporučuji!
Jako dítě jsem verneovky hltala jednu za druhou, toto je jedna z mých více oblíbených. Krásná vzpomínka. Krásný příběh.
Všechny knihy Karla Čapka mám ráda. A Zahradníkův rok - čtu každé jaro než se vypravím také na svoji zahrádku, protože aspoň vidím, že takový blázen do zahradničení nejsem sama. Jinak nádherně a vtipně napsané, úchvatná klasika.
Knížky Jamese Herriota miluji už od dětství, pravidelně se k nim ráda vracím a vracet budu. Příběhy venkovského veterináře mě pobaví vždycky.