radus radus komentáře u knih

Vražda na hřišti Vražda na hřišti Catherine Shepherd

Příjemná detektivka, napínavá, ale není to takový drasťák, jak někteří autoři dokáží. Líbila se mi zápletka i hlavní hrdinové, hodnotím ****

30.04.2024 4 z 5

Kočičí oko Kočičí oko Margaret Atwood

Čtu tady jen samou chválu na tento román, ale musím říci, že není pro každého. Mě třeba neuchvátil. Začátek mě nebavil vůbec a ani později se to nějak valně nerozjelo. Autorka má opravdu zvláštní styl psaní, je tam moc informací, spousta slov, vět a všelijakých podrobností, ale pro mě to nemá šťávu, je to takové unylé a zdlouhavé.

01.08.2023 3 z 5

Manželky po rokoch Manželky po rokoch Táňa Keleová-Vasilková

Odpočinkové čtení, ale časté střídání všech kamarádek pro mě bylo ze začátku chaotické. A musím říci, že mě první díl bavil víc.

24.04.2023 3 z 5

Skutečná Skutečná Petra Nesvačilová

Pěkný obal knížky, některé kapitoly se povedly a některé byly průměrné. Číst to souvisle jako knihu mě moc nebavilo, spíš dvě tři kapitoly a pak odložit. Jinak mám Petru Nesvačilovou ráda, je zábavná a pořád usměvavá. Tři hvězdičky za obsah a jednu přičítám za obal :-D

15.03.2023 4 z 5

Iluze Iluze Barbara Nesvadbová

Knížka se moc nelíbila, ale na ukrácení času v letadle posloužila dobře. Myslím, že autorka napsala i lepší kousky

03.07.2022 3 z 5

Julinčina pekárna Julinčina pekárna Táňa Keleová-Vasilková

Knížka mi přišla taková neslaná nemastná. Děj byl dost depresivní a nevyvážil ho ani happyend, nejhezčí byly popisy francouzské krajiny. Autorka možná mohla více nahlédnout do života otce, abychom se něco více dozvěděli o jeho mimomanželském svazku, takhle mi to přišlo takové nedotažené...

07.06.2022 3 z 5

30 dní touhy 30 dní touhy Christine D’Abo

Kartičky hodnotím jako dobrý nápad, začátek knížky měl taky slušný rozjezd, ale pak mě to trošku přestalo bavit. Hodnotím jako průměr.

10.01.2022 3 z 5

Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

Knížku jsem si rozečetla a pak jsem se k ní za pár dní vrátila a měla jsem pěkný zmatek v postavách - Hurtig, Holger, Hunger ... Téma mi moc blízké nebylo, mladí lidé, kteří ještě nic
životě nezažili a sebepoškozují se nebo páchají sebevraždy, to mi není moc po chuti. Knížka napsána podobným stylem jako Vraní dívka, vážné téma, nechutné způsoby sebevražd a musi se dost přemýšlet, takže oddechovku určitě nečekejte.

23.06.2021 3 z 5

Děti s hvězdou Děti s hvězdou Mario Escobar

Námět by vůbec nebyl špatný, ale čekala jsem, že příběh bude pojat trochu jinak. I když se jednalo o děti, Židy, válku... tak jsem z toho necítila strach a napětí, příběh mě tolik nestrhnul, protože byl moc zidealizovaný. Kluci vlastně pořád naráželi na hodné lidi, kteří jim pomáhali, každý jim řekl svá moudra a oni se z toho poučili... prostě na mě moc pohádka. A pro rodiče, kteří opustili v takové situaci své děti, taktéž nemám moc pochopení, proto hodnotím jako průměr ***

28.04.2021 3 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Zatím odkládám, téma mě nezaujalo. Není mi blízké ani Španělsko ani doba, ve které se příběh odehrává.

23.03.2021 2 z 5

Mlsná huba Mlsná huba Magda Váňová

Za mě trošku nuda, musela jsem se do čtení nutit, ale určitě ještě zkusím od této autorky něco dalšího.

24.02.2021 3 z 5

Komunita truchlících Komunita truchlících Jeffery Deaver

Těšila jsem se na pokračování Shawa, nejsem nijak nadšená, ale zklamaná taky ne. Téma mi sice přišlo zajímavé, jenže nějak mě to nedokázalo strhnout. I když na druhou stranu už jsem taky přesycená těch sice akčních ale překombinovaných Deaverových akcí, takže dobře, že se autor vydal trochu jiným směrem. Uvidíme, co nám ještě Colter předvede ;-)

09.02.2021 3 z 5

Očarovaná Očarovaná Hana Hindráková

Mě v knížce chybělo napětí, více akce, přišlo mi to malinko naivní, nedotažené... Asi jsem čekala něco jiného.

15.12.2020 3 z 5

Temné matky a jejich dcery Temné matky a jejich dcery Lucie Jandová

Zajímavé a smutné příběhy žen, které to vůbec neměly se svými matkami lehké. Nápad dobrý, ale nějak se mi nelíbilo chaotické zpracování a psychologické pasáže od odborníků za jednotlivými příběhy jsem pak už jen přeskakovala.

21.11.2020 3 z 5

Apatykář Apatykář Lucie Hlavinková

Knížka se mi líbila už podle obalu, ale po přečtení zdejších komentářů jsem se do ní pustila trošku s obavami. František mi nebyl moc sympatický, jeho minulost nebyla tolik tajemná jak se zpočátku zdálo a nemoc dítěte vlastně taky nebyla zas takovou záhadou. Ale autorka dokázala vnést do knihy tajemno a trošku nás napínala. Nakonec musím uznat, že to nebylo úplně špatné, jen jsem možná čekala něco jiného...

29.06.2020 3 z 5

Beru to na sebe Beru to na sebe Lucie Šilhová

Oddechová a vtipná knížka, u které nemusíte přemýšlet a která se rychle čte. Jsem ráda, že jsem na ni natrefila v knihovně, protože některé hlášky mě fakt pobavily.

10.06.2020 4 z 5

Na jedné lodi Na jedné lodi Mary Higgins Clark

Tohle byla moje první knížka od Clarkové. Sice měla díky krátkým kapitolám rychlý spád, ale chvílemi jsem se ztrácela ve jménech, kterých tam bylo požehnaně. Moc mě nenadchla, nevím, jestli ještě budu chtít číst další...

30.03.2020 3 z 5

Vyvrhel Vyvrhel Gilly Macmillan

Nevím co ke knížce napsat. Slušný začátek, pak se to chvíli slibně vyvíjelo, potom dobu o ničem a konec předvídatelný. Za mě knížka průměrná.

09.02.2020 3 z 5

Série Série John Lutz

Knížka je hodně brutální, ale podle mě ji to na čtivosti neubírá, spíše naopak. Děj vás žene rychlým tempem kupředu a vy už chcete vědět, kdo je tím šíleným vrahem, který tuhle hrůzu páchá. Dávám čtyři hvězdičky za čtivost a napětí.

14.12.2019 4 z 5

Endurance - neuvěřitelné putování Shackletonovy Královské transatlantické expedice Endurance - neuvěřitelné putování Shackletonovy Královské transatlantické expedice Caroline Alexander

Trochu jsem se knížky obávala, protože jsem nikdy podobné téma nečetla, ale byla jsem příjemně překvapena. Obdivuji tu odvahu účastníků výpravy, kteří se vydali do neznámých a nehostinných končin, a nejvíce Shackletonovu statečnost a optimismus. I když prožil boj o holý život, nezlomilo ho to a vydal se na další cestu, aby zachránil zbytek své posádky.

16.10.2019 4 z 5